Mededelingen

 

-----

Alle Race uitslagen bijgewerkt tot 31-12

NIEUWE kalender 2014

Reglement 2014 online

*****************

Reglementen van 2012 zijn online.

NIEUWE kalender 2012

Alle Race uitslagen bijgewerkt tot 10-10

Fotoalbum sixpack 2010

Nieuw fotoalbum
1.28 benefit

Link pagina aangepast

DE TOTAAL UITSLAG 2009 IS BEKEND!!!!!!!

******************

Alle Race uitslagen bijgewerkt tot 02-09

Alle Race uitslagen van de eerste races !!!

Reglementen van 2009 zijn online.

Alle Race uitslagen tot 13-12 bijgewerkt

Uitslagen Megane en Endurance

GT uitslag 06-02

De eerste Race uitslagen van 2008 online

Reglementen van 2008 compleet

Voorlopige kalender 2008

Reglementen van 2008 ingevoerd

Alle Race uitslagen van 2007 bijgewerkt

Megane uitslag
29-08.

GT uitslag 22-08.

DTM uitslag 15-08.

LMP uitslag 08-08.

A1 uitslag 25-07.

Megane uitslag
18-07.

GT uitslag 12-07.

DTM uitslagen bijgewerkt.

LMP uitslag bijgewerkt.

A1 uitslag bijgewerkt.

Megane uitslag bijgewerkt.

GT uitslag bijgewerkt.

LMP en DTM uitslagen bijgewerkt.

A1 uitslag bijgewerkt.

Fotoalbum bijgewerkt

Race verslag SSCN
Genum

Race verslag SSCN
Fastlane

SRC-Fastlane in het NCRV programma 'Man bijt hond'

Diverse race uitslagen bijgewerkt, totaal klassement toegevoegd.

DTM/WTCC uitslagen bijgewerkt.

LMP en A1 uitslagen bijgewerkt.

Megane uitslag bijgewerkt, kalender aangepast.

GT uitslagen bijgewerkt.

Race uitslagen staan nu online.

Kalender 2007 gemaakt, nieuwe reglementen.

Verslag van ons Spanje avontuur.

News pagina toegevoegd met meer info over ons Spanje avontuur.

Fastlane gaat naar spanje!!!

Foto album toegevoegd SVN

Club pagina aangepast

Regelementen pagina aangepast

Fotoalbum toegevoegd van onze heropening.

Heropening 30 April.

Routebeschrijving toegevoegd op de update pagina.

Nieuwe foto's geplaatst in het fotoalbum.

De update pagina is bijgewerkt.

Er zijn weer nieuwe foto's geplaatst van onze nieuwe baan.

Extra pagina's toegevoegd in de fotoalbums van de baan en club ruimte.

Er zijn weer nieuwe foto's van onze nieuwe baan toegevoegd.

Sponsors toegevoegd aan de startpagina.

Nieuwe foto's toegevoegd van de baan en clubruimte.

Update pagina en startpagina bijgewerkt.

Er zijn foto's toegevoegd van de nieuwe club ruimte.

Fotoalbum van de nieuwe baan weer bijgewerkt met nieuwe foto's.

Fotoalbum aangemaakt van onze race bij de streetracers.

Nieuw fotoalbum gemaakt van de nieuwe baan.

Race verslag van de 12 uren van Almere staat online.

Fotoalbum gemaakt van onze oude baan. (deze is nog steeds te koop!)

Er waren problemen met het gastenboek, deze zijn inmiddels verholpen.

Binnenkort een verslag van de 12uurs race van Almere.

Update & Evenementen pagina aangemaakt.

De 24h race met het DAVIC systeem in Eupen (be) is vereden. Hier het race verslag en fotoalbum.

Er is een gastenboek toegevoegd.

Het foto album van onze nieuwe baan is bijgewerkt.

Marco gaat een DAVIC 24h race rijden in belgie, samen met Fred en Stefan van Slot Racing Almere.

De 12 uren van t' Kasje zijn vereden.
We zijn met een 1ste prijs voor concour elegance en een 2de prijs overall naar huis gegaan!

Foto album van de sloop van ons oude club gebouw en de vereden 12 uurs race van 't Kasje.

Scale 24 19-02-2014

De Scale 24 kende zijn tweede race van het seizoen. Met Gabriel en Desmond als extra inspiratie werd er in drie groepen gereden. Zes rijders in de eerste sessie met Otto die alleen van Rogier en Tim enige weerstand kreeg. Edwin kwam al meerdere ronden op achterstand en Nicky en Rinus wisselden regelmatig van positie in het achterveld. Tegen het einde van de vijfde stint viel Rinus uit door een losgeraakt H stuk. Het tweede deel bestond uit vijf man waarbij Gabriel en Henning de lakens uitdeelde. Henk kon lange tijd goed volgen doch een aantal uitschieters gooide roet in het eten. Voor Frans ging het deze avond iets te snel. Zijn nieuwe bolide ging over de kop en daarna verloor hij snelheid. Gilbert testte zijn nieuwe Audi en kwam op flinke achterstand door. Toen zijn auto ook nog eens onvrijwillig naast de baan terecht kwam en zijn spoiler afbrak nam hij de tijd om de schade te herstellen. Na een paar minuten zette hij zijn race voort. Het derde vijftal kende een aantal prominenten. De toeschouwers verwachten een spannende race, waar Willem en Desmond de smaakmakers waren. Desmond kende een matige start en Willem zag meteen kans de anderen “los” te rijden. Desondanks werd Desmond tweede zowel in de race als in de totaalstand. Jan probeerde lang bij te blijven, maar kwam twee ronden achter Desmond als derde binnen. Almar had het ook zwaar en concentreerde zich op Robbert, die op een kwart baan achter hem over het circuit denderde en nooit opgeeft. Hij wist zijn positie vast te houden. Willem begint zich al aardig thuis te voelen in Everdingen en speelt nu al de hoofdrol in de Fastlane competitie. Wie kan hem van de troon stoten! Kom dat zien! Op de snelste racebaan van Nederland en die ligt in Everdingen!

1 e Willem 98.23r 2 e Desmond 96.93r 3 e Gabriel 95.91r

Competitie: 1 e Willem 98.23r 2 e Henning 95.09r 3 e Jan 94.93r

Rinus uw racende reporter!

----------------------------------------------------------------------------------

LMP/GT32 12-02-2014

Tweede race in deze klasse dit jaar. Elf man aanwezig. Zat er een verrassing aan te komen, of waren het de bekende gezichten die het spelbeeld bepaalden. Bij de eerste zes rijders was Otto, die duidelijk de snelste was. Geleidelijk begon hij zijn voorsprong uit te breiden, waarbij Tim er behoorlijk de vaart in had en op drie ronden tweede werd. Rinus pakte deze keer de derde plaats. De Lola was voorzien van een groter tandwiel, wat meer balans aan de bolide gaf. Nicky werd vierde en Hugo had wat moeite om zijn auto in het slot te houden. Tevens raakte hij betrokken bij een aantal aanvaringen. Rogier kreeg pech en na een reparatie ging hij weer vrolijk verder. Minder vrolijk was Almar in race twee. Na een onderlinge strijd met Jan brak voor hem een draad van de motor. Een soldeerbout bleek niet aan te staan en uit frustratie smeet hij zijn bolide met een grote smak op de tafel, wat hem een plat achterwiel opleverde. Jan had geen concurrentie meer en kachelde naar de eindoverwinning. Henning kwam op flinke afstand als tweede door met Robbert, met zijn Lola op korte afstand. Henk heeft een beetje pech de laatste weken. De kampioen van 2013 dacht na langdurig gesleutel de balans gevonden te hebben aan zijn Mosler. Maar zie daar, wat we van hem niet gewent zijn gebeurde toch. Een record aan uitschieters deze avond. Op acht ronden van de winnaar werd hij vierde. De ongelukkige Almar zag zijn teamgenoot naast zich onderaan de lijst.

1 e Jan 90.09r 2 e Otto 88.81r 3 e Henning 85.71r

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

LMP24 05-02-2014

De tweede race in deze klasse telde maar liefst zestien deelnemers. Het werd een avond met weinig bolides die uit het slot schoten en dat kwam niet alleen door de goede afstelling. Er werd keurig gereden en het deelnemers veld was van hoge klasse. We begonnen weer wat later, doch de spanning tijdens de race vergoedde veel. Zes man gingen van start. De software gooide ook deze avond de gegevens door elkaar, maar het aantal gereden ronden werd goed weergegeven, zodat het niet nodig was om opnieuw te starten. Van deze eerste zes deelnemers was het Alexander die de meeste ronden achter zijn naam kreeg. Ruud deed ook weer eens mee. Hij deed het uitstekend met een tweede plaats op anderhalve ronde. Nicky wist Henri nog op afstand te houden met op drie ronden Rinus, die weer twee ronden verder kwam. Hugo verloor wat onderdelen, waardoor hij wat achter raakte. Vier deelnemers in de volgende race waarbij Willem en Desmond al snel afstand namen van Tim en Frans. Desmond hield Willem zelfs twee ronden achter zich, in een race waarbij bijna de honderd ronden werden gehaald. Frans moest Tim laten gaan. In een kort tijdsbestek vloog hij een aantal keren het slot uit en kon dat niet meer goedmaken ondanks ronden tijden tussen de 10.6-10.8 seconden. De laatste zes in race drie met daarbij Jan die Almar en Rogier achter zich aan kreeg. Maar Jan vertrok geen spier en schudde het polderteam van zich af en dat met zijn oude Toyota, die al in het museum stond opgesteld. Rogier pakte hier plaats twee door Almar op acht baanstukken te rijden. Henning had een wat mindere start. Op de helft van de race kwam hij goed in zijn ritme en begon in te lopen op het leidende trio. Op iets minder dan anderhalve ronde werd hij vierde. Robbert had een gebroken sleperdraad en Edwin kreeg problemen met de sleperschoen die steeds maar vast sloeg. Beide speelde deze keer geen rol van betekenis.

1 e Desmond 99.51r 2 e Willem 97.51r 3 e Jan 97.10r

Voor de competitie: 1 e Willem 97.51r 2 e Jan 97.10r 3 e Rogier 96.49r

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

GT24 Scale 22-01-2014

Ja, ja mensen, dit keer een volle bak bij Fastlane. Twintig coureurs aanwezig, waaronder een aantal Amsterdammertjes. Er moest nog even snel een 22.000 toerenmotor worden geplaatst en er werd dan ook druk gesleuteld. We begonnen vrij laat, maar toen was het race virus ook niet meer tegen te houden. Het eerste vijftal stond al klaar aan de start en toen wedstrijdleider Robbert het startschot gaf vlogen de bolides over de baan om na twee minuten tot de ontdekking te komen dat de tijdinstelling niet klopte. Dus we begonnen weer vrolijk opnieuw aan de race. De beste in deze race was Frans die met zijn Audi Edwin op vier ronden reed. Nicky gaat iedere week weer sneller, hij pakte de derde plaats. Ruud, ja hij was er weer eens, moest een pitstop maken en kwam achter Rinus te rijden. In de laatste stint ging hij hem alsnog voorbij. Nou weet ik waarom ik maar niet op snelheid kom! Ik draai rond met een 43 tands tandwiel terwijl bv Henk er een 37 tands tandwiel onder heeft gemonteerd! Vijf gasten in race 2. Alexander, Gabriel en Matthijs deelden hier de lakens uit, doch Rob ging ook best snel en Richard sloot de rij. Race 3 bracht ons weer vijf Fastlaners. Het waren niet de minste. Marchel en Robbert streden om de groepszege, terwijl Tim en Gilbert elkaar het leven zuur maakte in de strijd om plaats drie en vier. Vermeld dient nog te worden dat Rogier een pitstop moest maken, wat hem een hoge positie in het dagklassement kostte. En toen moest het gebeuren. De top vier van Fastlane tegen de einzelgänger Willem. Het werd een duel tussen Willem en Jan. Jan heeft van alles geprobeerd om Willem bij te houden, doch bij de finish moest hij bijna twee ronden toegeven. Almar werd derde op twee en halve ronden. Henk bleef ver achter door slepersproblemen en Henning hield het na bijna zeven en veertig ronden voor gezien. Winnaar Willem Kloppenburg gefeliciteerd ! Overigens tellen de resultaten van de niet-leden niet mee voor de Fastlane competitie, daarvoor moet je lid worden! Ha, ha!

1e .Willem 93.92r 2e Alexander 93.01r 3e Marchel 92.75r
Voor de competitie: Willem 1e, Marchel 2e, Jan 3e

Rinus.
  Racende Reporter, alias R.R........niet te verwarren met.....

----------------------------------------------------------------------------------

LMP/GT32 15-01-2014

Toch nog een 1:32 klasse dit jaar bij Fastlane. Een gecombineerde, dat wel, keuze uit een LMP of GT bolide. De maximum snelheid is 38 km per uur. Tien leden waren bereid de strijd op het circuit te aanvaarden. Veel bolides moesten worden omgebouwd omdat ze te hard reden. Nicky maakte zijn debuut in deze klasse als nieuw lid. Henk was hier kanshebber en was bij de kleintjes ingedeeld. Hij won dan ook ruim voor Frans en Edwin. Rinus bleef Nicky nog ruim voor. Jan was deze race zeer gemotiveerd. Hij ging bijna foutloos over de baan en Almar bleef daar flink bij achter deze keer. De anderen waren helemaal niet in staat Jan te volgen. Tim kwam ruim op negen ronden als derde binnen en en Henning zelfs op elf. Robbert sloot de rij. Weinig tijd voor afstellen door zijn cursus. Na een pitstop was de druk van de ketel.

1 e Jan 90.78r 2 e Henk 89.08r 3 e Almar 88.06r

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

LMP24 08-01-2014

De eerste race van 2014 trok dertien rijders. Gastrijder was Willem Kloppenburg, die met de bolide van Henning meedeed. Vijf man in de eerste race met Otto en Willem als kanshebber op een hoge positie in de ranglijst. Maar het liep niet zo gesmeerd als velen hadden verwacht. Willem kreeg problemen met een langzaam los schietende motor en Otto, hij won deze race, had op meer weerstand gerekend. De enige die de winnaar nog aardig kon volgen was Frans, die een constante vorm laat zien. Een blijde verrassing was Nicky, die bij zijn debuut steeds sneller begon te rijden en daarbij de derde plaats behaalde. Rinus kwam uit op vier. Na een goed begin, zakte hij iets terug in snelheid door een tandwiel, dat niet goed vast zat. Daar weet Henning over mee te praten! Willem werd vijfde na een pitstop. Vier man in de volgende race, met elektricien Robbert, Tim, Edwin en Rogier van het Polder raceteam. Hier behaalde Edwin de eerste plaats met zijn driewieler!? Op twee ronden volgde Rogier met zijn nieuwe auto, die al aardig ingereden was. Tim op drie en Robbert, na wat sleper problemen op vier. Race drie bracht ook enige sensatie. Henk van de Kaa had al de derde motor gemonteerd bij het afstellen en geen van allen voldeed aan de norm die Henk stelde. Ook een pitstop bracht geen verbetering. Het werd daardoor een strijd tussen Henning en Almar met op eerbiedige afstand Jan, die zich niet in het duel wilde mengen. Of kon hij het niet? Henning hield het hooft “cool ” en pakte de overwinning. Henk was teleurgesteld en werd nu een de rode lantaarn drager.

1 e Edwin 97.63r 2 e Henning 97.51r 3 e Almar 97.08r

Rinus.

****************************************************************

Reglement en kalender 2014 online

----------------------------------------------------------------------------------

LMP24 27-12-2013

 

In deze laatste oliebollenrace van het jaar ging het er nog fanatiek aan toe. De onderlinge verschillen zijn wel erg klein en een enkele uitschieter komt je al gauw op een ronde te staan. Weinig uitschieters had Edwin. In zijn nieuwe creatie liet hij iedereen zijn hielen zien en pakte op de finish drie ronden op de goed rijdende Rogier, die de tweede plaats op eiste. Frans moest maar liefst vijf ronden toegeven en Otto moest een pitstop maken door een afgebroken draad. Hij werd gesteund, doordat de rijders even een korte pauze inlasten om de draad te solderen. Met vijf ronden achterstand op Rinus die als vierde over het circuit reed werd de achtervolging in gezet met nog twee en halve stint te rijden. In de laatste stint ging hij alsnog Rinus voorbij, die anderhalve seconde per ronde langzamer over de baan ging en pakte anderhalve ronde voorsprong. Almar was in race twee weer de gevierde man. Henning, Henk en Jan waren de concurrenten voor de overwinning en Tim kwam na een matig begin goed op gang en bleef op korte achterstand als vijfde rijden. Almar pakte de eindoverwinning door drie en veertig baanstukken verder te komen dan Edwin in de vorige race. Henning en Henk pakten de plaatsen twee en drie en Jan, die afscheid nam van zijn te zware Toyota kap, op vier. Tim sloot de rij.

1 e Almar 99.49r 2 e Edwin 99.06r 3 e Henning 97.94r

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

De laatste DTM24 18-12-2013

 

Dat was ‘m dan! Na een week uitstel ivm de vergadering, dan toch nog tien man die bereid waren deze race te rijden. Vanaf het nieuwe jaar zal deze klasse worden vervangen door de Classic24. Dat betekent alleen een nieuwe kap aanschaffen. De keurmeesters (5 man) zullen een nieuw reglement gaan maken. Otto startte in de eerste race met een fanatieke Frans in zijn spoor. Rogier kon nog lang in de buurt blijven en Rinus bleef op afstand. Tim kende gelijk al problemen en staakte de strijd al na vijf ronden. Otto bleef Frans een ronde voor en Rogier moest vier ronden toegeven. Rinus kwam als vierde binnen op tien ronden van de winnaar. Robbert was door zijn cursus wat verlaat maar deed toch nog mee. Het zat hem niet mee in de race, vele keren uit het slot en te weinig snelheid, deed hem op plaats vijf eindigen. Henning werd vierde. Hij speelde een spelletje met Henk, die hem toch nog een halve baan voor bleef. Jan en Almar streden om de totale overwinning. Jan liep door de risico's die hij moest nemen schade aan zijn auto op, maar wist Almar niet meer te achterhalen.

1 e Almar 85.69r 2 e Otto 84.49r 3e Frans 83.51r

Rinus

----------------------------------------------------------------------------------

MiniZ28 Megane 04-12-2013

 

Deze klasse dreigt het volgend jaar van de kalender te verdwijnen. Of dat definitief word zal blijken na de vergadering. Nu waren er elf kandidaten aan de start verschenen. Rogier startte in de eerste groep en na wat tegenvallende prestaties de laatste weken, ging hij er als een speer vandoor en reed naar de overwinning. Frans kon hem niet bijhouden, gezien de bijna zeven ronden achterstand! Hugo pakte keurig de derde plaats en Edwin, na enkele uitschieters plaats vier. Rinus op afstand als vijfde gefinisht. En de pechvogel van de avond werd Tim. Steeds weer schoot zijn Megane het slot uit. Hij werd laatste in deze race. De vijf andere coureurs doen niet veel voor elkaar onder. Almar moest er alles aan doen om Jan de Gier achter zich te houden. Gelukkig gaf Jan het na een uitschieter op. Hij kwam wel in de zelfde ronde over de finish als tweede. Maatje Robbert kon nog net Rogier uit de vorige race voor blijven en pakte plaats drie. Henk had een 50 gram lood in zijn Megane bij geplaatst. Het mocht niet baten. Vier ronden achter de winnaar is beneden zijn stand. Henning kreeg weer de nodige afstel problemen en dat kostte hem vele ronden.

1 e Almar 88.68r 2 e Jan 88.18r 3 e Robbert 86.73r

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

LMP32 28-11-2013

 

Met tien deelnemers aan deze race waren we snel klaar deze avond. Van nu af aan hebben we ook een Rambo II in de gelederen. Edwin genaamd. Hij gaf mijn GT Mc Laren, die bij uitzondering mocht mee rijden een zwieper en deze verdween over de boarding. Later belandde er nog een bolide op de grond. Otto was er weer eens bij en hij won gelijk maar de eerste race. Frans op twee en Hugo met een snelle kar kort er achter. Edwin zelf op vier en Rinus op vijf. Henk had er weer eens zin in. Had tot de laatste stint twee ronden voorsprong. Er werd van alles geprobeerd om hem nog te passeren. Zo werd zijn plug van zijn regelaar uit de baan getrokken en werden pogingen gedaan hem het verder rijden te beletten. Jan en Almar kwamen steeds dichterbij, maar slaagden er niet in de koppositie over te nemen. Zij werden twee en drie op enkele baanstukken minder. Henning en Robbert reden op vijf ronden minder en met negen baanstukken verschil. Zo was de winnaar Henk en verdient! Het kostte hem wel een rondje.

 

1 e Henk 91.92r 2 e Jan 91.68r 3 e Almar 91.58r

 

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

GT24 Scale 20-11-2013

Dat was me een race! Met uiteindelijk twaalf man aan de start.De eerste groep moest een herstart maken, doordat de computer opnieuw moest worden opgestart, na een verkeerde instelling. Frans was gemotiveerd en nam de leiding voor Almar. Henning begon te mopperen dat zijn bolide niet goed op gang kwam en maakte een pitstop. Rogier kreeg te veel met uitschieters te maken en ging aan het sleutelen er nog iets van te maken. Rinus lag lekker derde en kon Hugo op twee ronden houden. Ondertussen was Henning weer aan de baan verschenen en Rogier probeerde het ook weer. In de laatste stint knalde Rogier op de BMW van Rinus, die niet meer verder kon door een afgebroken sleperdraad. Toen die was gesoldeerd was de race voorbij. Frans ging onverdroten voort, wat later bleek een top avond voor hem. Almar werd tweede op vijf ronden. Hugo pakte nog net voor Henning de derde plaats en Rinus bleek ondanks de pech alsnog als vijfde te worden genoteerd. Rogier sloot de rij na een teleurstellende avond. Het ging deze avond goed met onze Henk. Hij kreeg een nimmer opgevende Jan de Gier achter zich aan en wist hem op meer dan een ronde achter zich te houden. Daarachter speelde zich een strijd af tussen Robbert, Gabriel en Tim om de derde plaats. Robbert bleef Gabriel bijna een ronde voor en Tim kwam een halve baan achter Gabriel binnen. De arme Edwin hield het voor gezien op bijna drie kwart van de race. Zijn bolide had een aanrijding gehad en begon steeds slechter te rijden.

1 e Henk 94.42r 2 e Jan 93.14r 3 e Frans 92.26r

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

GT32 13-11-2013

Deze klasse kan zich verheugen in een matige belangstelling. Slechts acht leden aangevuld met Willem uit Amsterdam gaven zich op voor deze race. Het eerste viertal bestond uit: Henning, Almar, Rinus en Rogier. Henning was weer druk aan het sleutelen geweest deze avond om een bolide rij klaar te maken. Dat het deze keer goed uitpakte kregen we te zien tijdens deze race. Hij wist Almar bijna twee ronden voor te blijven na een spectaculaire race. Rinus en Rogier reden daar achter en plotseling verdween Rogier van het toneel, na de zoveelste uitschieter. De volgende race gaf ons een overtuigende Jan de Gier te zien, die met zijn Mosler Willem maar liefst vijf ronden voor bleef. Valt ook niet mee om met een geleasede bolide meteen goed mee te komen. Frans en Henk kort achter elkaar, waarbij Henk na veel gesleutel niet de juiste afstelling kon vinden. Tim vond maar niet de oplossing voor zijn Mosler die steeds maar uit het slot schiet. Wie helpt hem een handje?

1 e Jan 89 ronden 2 e Henning 87 ronden 3 e Almar 85 ronden

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

Classic32 30 oktober 2013:

Deze race waren helaas geen Marshalls aanwezig. Ik heb horen fluisteren dat hun salaris eisen door de FIA waren afgewezen en ze daarom in staking waren gegaan. Maar dat mocht de pret niet drukken. De coureurs moesten zelf hun bolide in het slot zetten en dat ging eigenlijk best goed. Er werd toch wat voorzichtiger gereden al was Henk een paar keer langs de baan aan het rondrennen. Overigens een grappig gezicht. Er waren helaas maar zes man aanwezig, zodat we snel klaar waren. Henk wist desondanks toch deze race te winnen voor Almar met twee en twintig baanstukken meer. Rogier werd keurig derde, Frans op vier, Rinus op vijf en Tim op zes.

 

----------------------------------------------------------------------------------

LMP24 06-11-2013:

Deze favoriete 1:24 klasse kende weer een aantal afzeggers. Uiteindelijk gingen we van start met elf man. Almar was deze raceavond in zijn nopjes. Met Marchel op ruime afstand wist hij de eerste race te winnen, zonder ook maar een uitschieter. Met ruim twee ronden minder achter Marchel, legde Edwin beslag op de derde plaats. Rinus kreeg problemen met de slepers na een uitschieter en Rogier kreeg te maken met een los tandwiel. Beide heren werden op ruime afstand gereden. Rinus bleef Rogier nog een halve baan voor op de finish ondanks de hogere snelheid, die Rogier behaalde met zijn bolide. Henning kon nu eens vrolijk langs de baan lopen, want hij had zojuist de race gewonnen. Robbert, Jan en Henk achtervolgden hem wel maar waren niet in staat hem in te halen. Tim kwam als vijfde binnen en deed het heel aardig. Frans had een paar keer met zijn bolide het slot onvrijwillig verlaten en dat kost een paar ronden.

1 e Henning 99.94r 2 e Almar 99.12r 3 e Robbert 98.58r

Rinus

----------------------------------------------------------------------------------

DTM24 23-10-2013

De race van deze avond kende veel problemen met de auto's. Dertien man aan de start waarvan in de eerste groep vijf coureurs. Otto was hier een klasse apart. Je hoort hem niet en hij blijft sterk rijden. Frans en Edwin waren in een onderling gevecht om plek twee. Frans bleek de sterkste. Met zestig baanstukken meer pakte hij de tweede plaats. Met Tim en Rogier ging het een stuk minder goed. Tim had een nieuwe bolide in elkaar gezet, bleef aardig in het slot, maar na een botsing, waarbij een aantal onderdelen afbraken vloog de bolide te vaak uit het slot. Rogier had het afgelopen weekend een bolide afgeschreven, na een race in Uden en dit keer ging het ook niet goed. Het afstellen gaf niet het gewenste resultaat en nadat de auto begon te vliegen en daarbij op de grond terecht kwam, had hij het helemaal gehad. Met de nodige schade verliet hij het circuit. Race twee gaf een spannend duel tussen Gilbert en Almar. De bolide van Gilbert is eigenlijk te breed waardoor er wel eens een andere uit het slot geknikkerd word. Hij wist hem al slingerend als eerste door de finish te drukken met een aantal baanstukken meer dan Almar, die bij het inrijden nog de nodige problemen kende. Henning die ontzettend zijn best probeerde te doen speelde hier een figuranten rol! Met zeven ronden minder de derde plaats. Ondergetekende kende bij het inrijden geen problemen, maar naar de start wilde de Mercedes niet goed rijden. Waarschijnlijk verkeerd ingezet waardoor er sleper problemen ontstonden met de nodige uitvliegers. Vier heren in de laatste race. Er waren er twee die de verwachtingen waarmaakten en twee die zwaar teleurgesteld rondreden. Marchel en Jan duelleerden om de overwinning. Het lukte Marchel, Jan anderhalve ronde achter zich te houden en tevens de race te winnen. Robbert had een drukke week achter de rug en geen tijd om zijn auto na te kijken. En Henk zijn motor was aan het stuk gaan tijdens de race en daardoor eindigde hij eens aan de onder kant van de uitslag.

1 e Marchel 89.62r 2 e Jan 88.10r 3 e Gilbert 88.07r

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

MiniZ28 16-10-2013

Een enerverende avond op het Fastlane circuit. De dertien coureurs waren van goede wil, doch zo nu en dan vlogen de Magane's door de lucht. De Marshalls hadden een drukke avond. Gelukkig viel de schade mee en de winnaar kwam uit race een! Daarin was Otto geplaatst. Hij had geen concurrentie en won met maar liefst acht ronden meer dan de goed rijdende Hugo. Derde werd Edwin. Hij had een sterke start, maar het tweede gedeelte van de race liep niet geheel vlekkeloos. Rinus op vier. Zijn Megane vloog na een crash door de lucht, de schade viel mee. En dan Gilbert. Na het Formule 1 spektakel in Duitsland wilde het niet lukken om een aanvaardbare prestatie te leveren. Zijn Megane had duidelijk problemen. Dan weer te snel, dan weer inhouden. Dat was balen! Het viertal dat race twee bemande, en dan vooral Jan, deed er alles aan om Otto van de eerste plaats te verdringen. Helaas waren er een hoop problemen. Jan wist buiten de ellende te blijven, en bleef hij achter bij het beoogde doel. Frans maakte teveel uitstapjes en Tim had zelfs een tweede Megane nodig om de finish te halen. En dan Rogier. Na een botsing wilde zijn Megane niet goed meer rijden, waardoor hij er de brui aan gaf. En dat al na negen ronden. Ook het tweede viertal in de derde race slaagde er niet in om de koppositie over te nemen. Almar had een sterke start, Henk minder en Robbert en Henning konden Almar lang bijhouden, doch naarmate de race vorderde ging het met deze heren een stuk minder. Henk reed in een hopeloze situatie op de vierde plaats, maar wist zowel Henning als Robbert voorbij te gaan en keurig als tweede over de streep te komen. Otto hield stand en was de trotse overwinnaar in deze race.

1 e Otto 89.62r 2 e Almar 87.78r 3 e Henk 86.68r

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

LMP32 09-10-2013

Na de drukte van de afgelopen twee weken was het nu een rustige avond. Er kwamen twaalf coureurs naar Fastlane, waarvan er uiteindelijk tien meereden.

In de eerste race was Edwin in vorm. Met zijn Reynard pakte hij overtuigend de eerste plaats. De tweede Reynard van Frans deed het ook fantastisch. Hij moest wel bijna twee ronden op Edwin toegeven. De volgende drie plaatsen leverden een spannende race op. Rogier, Rinus en Hugo deden niets voor elkaar onder en tijdens de race werd regelmatig van positie gewisseld. Rogier kwam negen en veertig baanstukken verder dan Rinus, die op zijn beurt Hugo bijna twee ronden voor bleef.

In race twee was Jan in bloedvorm. Ondanks enkele uitschieters wist hij Henk twee en halve ronde van zich af te houden. Henning had al drie bolides geprobeerd en zag het niet zitten om met een auto goed afgesteld aan de start te verschijnen. Nadat Michel Hagenaar had aangegeven niet mee te rijden, leende Henning zijn bolide en na wat gesleutel reed hij met deze auto de race. Hij bleef een halve ronde achter Henk en werd derde. Robbert met zijn Lola en Almar daar kort achter werden vier en vijf.

1 e Jan 94.14r 2 e Henk 91.61r 3 e Henning 91.06r

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

Scale24 02-10-2013

Na het Scale geweld in het afgelopen weekend was het nu de beurt aan de competitie race. Met vijftien man aan de start hadden we een aardig deelnemersveld. Otto en Remco waren ook aanwezig en Jan met zijn nieuwe Porsche, van hem word veel verwacht in de komende races. De eerste vijf startten om half tien hun race, met daarin Remco, die even moest wennen doch weer snel de leiding nam. Hij trok Tim mee in zijn kielzog en ook Ruud deed goed zijn best op de derde plaats. Op de vierde plaats reed Rinus, die met Hugo een onderlinge strijd uitvocht. Aan de volgorde kwam geen verandering meer en met negentig ronden had Remco de toon gezet. In de tweede race was Marchel in eerste instantie “heer en meester”. Met zijn Porsche stevende hij af op drie en negentig ronden totdat een ferme klap zijn bolide tegen de vangrail deed belanden. Een afgebroken boutje rolde uit zijn auto en dat betekende een pitstop. Hij kwam toch snel weer op de baan, maar de eindzege werd onhaalbaar. Almar had tot dat moment op de tweede plaats gereden en nam dat presentje graag in ontvangst. Hij reed naar de overwinning in deze groep rijders voor Marchel die aan een inhaal race was begonnen en nog net Edwin achter zich kon houden. Rogier pakte na een aardige race de vierde plaats en Henning sloot de rij. Een in allerijl omgebouwde bolide wilde niet rijden en na een en dertig ronden hield hij het voor gezien. Jan en Otto waren de kanshebbers in de derde groep rijders. Het tweetal joeg elkaar naar voor velen onbereikbare hoogten. De Porsche van Jan bleek goed ingereden want Otto moest meer dan een ronde toegeven en met de tweede plaats genoegen nemen in de eindstand. Henk werd derde. Zijn Porsche (met spring vering) blijft achter en hij was ook niet tevreden over het resultaat. Frans werd vierde en Robbert was zonder voorbereiding zo in zijn BMW gesprongen en dat brak hem op tijdens de race.

1e Jan 93.35r 2e Otto 92.20r 3e Almar 90.64r

Rinus

----------------------------------------------------------------------------------

GT32 25-09-3013

 

Met een bescheiden deelnemersveld waren we al weer toe aan de GT32 race.Het was wel weer even wennen na al dat 1:24 gedoe op de woensdagavond.Enkele gerenommeerde coureurs waren door werk verplichtingen helaas verhinderd om aan de start te verschijnen. Er bleven er elf over en dat zijn niet de minste. Zelfs Otto kon het ouderlijk huis verlaten. Hij kwam, zag en won deze race, alsof het hem niets uitmaakt! Dat is klasse! Tweede in deze eerste race werd Almar met twee ronden minder, en Hugo die door drukke werkzaamheden ook al een tijdje niet was verschenen pakte keurig de derde plaats. De laatste drie streden onderling om maar niet laatste te worden. Rinus lag tot de laatste stint vierde maar drie uitschieters in de laatste ronde zorgde ervoor dat Rogier er nog voorbij ging. Hij was niet tevreden over zijn prestatie, de laatste races ging het fantastisch. Tim wisselt goede races met slechte af. Wel een snelle bolide, doch onverwachte uitschieters bezorgden hem de rode lantaarn. Race twee gaf een wisselend beeld. Frans begon goed doch Henning en Jan deed de bloeddruk stijgen. De heren gaven elkaar niets toe en met het mes tussen de tanden was het lang onzeker wie er als eerste over de finish zou gaan. Het werd uiteindelijk Jan met negentien baanstukken meer. Robbert haakte bij de koplopers halverwege af. Met twee ronden minder werd hij derde en Henk had een off day. De uitschieters waren niet te tellen, dus op de brug met die Mosler! Frans bleef Henk nog een en zestig baanstukken voor. Volgende week Scale 24.

1 e Otto 89.47r 2 e Jan 89.35r 3 e Henning 89.16r

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

LMP24 18-09-2013

Met vijf gasten erbij hadden we een drukke avond. De rijders waren verdeeld over drie races en na een strenge keuring door keurmeester Henning, werden de coureurs ingedeeld. Zes man in de eerste race, met daarbij Desmond uit Hardinxveld die met overmacht de anderen de baas bleef. Met bijna 102 ronden bleef hij Henrie ruim zes ronden voor. Jacco en Alex volgden vlak achter elkaar en Rob uit Scheveningen werd vijfde nadat hij ook nog een tijdje als tweede door kwam. Uw verslaggever ging het allemaal te snel. Een verslag maken tijdens het racen geeft te veel snelheid verlies. Let op de weg zou ik zeggen! De tweede race bracht ons de in vorm zijnde Almar en Rogier van het Polder Raceteam uit Rossum. Zij zorgden er gezamenlijk voor dat Edwin, die een puike race reed, werd afgeschut. Ruud herhaalde zijn zes en negentig ronden van de vorige keer en pakte de vierde plaats. Frans kreeg na een flitsende start last van een paar uitschieters en zakte daardoor naar de vijfde plaats. Aan de vier overgebleven coureurs de eer om de uitstekende prestatie van Desmond te verbeteren . Diegene die dit zeker kunnen zijn Henning en Henk. Er is van alles geprobeerd, doch tegen het einde vlogen de heren met hun bolide uit het slot en toen was deze kans verkeken. Henning als eerste met bijna honderd en een ronden en Henk met negen en negentig en een halve als tweede over de finish. Tim pakte de derde plaats een ronde achter Henk en wat Jan deze avond aan het doen was? Hij wilde een aantal keren tegen de richting in rijden…..

Voor de competitie:

1 e Henning 100.89r 2 e Almar 99.92r 3 e Henk 99.54r

----------------------------------------------------------------------------------

DTM24 04-09-2013

Door helaas veel afschrijvingen maar negen man aanwezig. Het was er niet minder gezellig om en er werd flink getest. Robbert had de spanning op de baan verhoogd, maar helaas waren er veel uitschieters doordat de rem werking van de regelaars een stuk minder werd. Vijf man aan de start in race een. Rogier gaat de laatste weken erg hard rijden. Dat ligt niet alleen aan zijn bolides, ook traint hij regelmatig op de sportfiets om zijn conditie te verhogen. Met anderhalve baan meer wist hij deze race te winnen en kwam Bart als tweede binnen. Frans moest een ronde meer toegeven en Rinus zijn Mercedes had weinig rem en vloog er teveel uit. Tim had hetzelfde probleem ondanks snelle ronden tijden. De vier over gebleven coureurs in race twee. Hier waren de uitschieters op een hand te tellen. Alleen Henk had even een black out en verspeelde daarmee een tweede plaats in de eindstand. Almar behaalde alweer zijn zoveelste overwinning. Met maar liefs vier ronden meer wist hij Jan achter zich te houden en Henk met meer dan twee ronden achter Jan als derde. Robbert stopte op driekwart van de race. Een pitstop zette hem op achterstand.

1 e Almar 89.83r 2 e Jan 85.85r 3 e Henk 83.47r

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

MiniZ28 28-08-2013

Deze avond met de MiniZ28 klasse, die waarschijnlijk het komende jaar met verschillende kappen zal worden verreden. Het werden twee races met als eerste de ontketende Rogier die werkelijk als een windhoos over het circuit reed. Hij won de race, maar na afloop constateerde Robbert dat er verboden middelen waren gebruikt en dat is nog steeds niet toegestaan. Er zijn duidelijk afspraken over gemaakt. Otto werd tweede op drie ronden en verder waren er tegenvallende resultaten voor Frans, Edwin, Tim en Rinus. In race twee waren de heren aardig aan elkaar gewaagd. Weinig verschil in rondes, al wilde de Megane van Marchel niet soepel over de baan rijden. Almar pakte de overwinning en ook totaal. Jan op een ronde tweede en met een aantal baanstukken minder, Henk en Henning. Robbert op een ronde vijfde. Marchel had vijf ronden minder dan de winnaar, het kan niet altijd feest zijn!

1 e Almar 87.56r 2 e .Rogier 87.25r 3 e Jan 86.53r

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

LMP32 21-08-2013

Na de drukte van de vorige week was het nu een rustige avond. Twee races waarin nog het nodige gebeurde. Rond tienen de eerste race met de eindelijk weer eens aanwezige Michel Hagenaar. Met een lease bolide van Remco bleef hij Frans vijf ronden voor. Almar moest acht ronden toegeven en pakte de derde plaats. Plaats vier en vijf waren voor Rinus en Rogier. Rogier trad aan met een lease bolide van Henning en dan weet je het maar nooit. Het is vaak alles of niks! Een enorm goede start met prachtige snelle tijden en halverwege uitschieters en minder snelheid. Rogier eindigde twee en dertig baanstukken achter Rinus. Henk van der Ka was de baas in race twee. Drie ronden pakte hij op Robbert en vier op Jan. Tim op vier en Henning sloot de rij. Met moeite twee en tachtig ronden . Bij het testen ging het super en de race……………….

1 e Michel H. 92.50r 2 e Henk 91.60r 3 e Robbert 88.50r

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

GT24 Scale 14-08-2013

Dat was weer eens een gezellige race avond bij Fastlane. Zeven deelnemers van buiten, waarvan enkelen uit Hardinxveld-Giessendam, die voor de eerste keer aanwezig waren. Achttien coureurs die uitkwamen in een klasse waar de verschillen klein zijn. Drie races, waarvan de eerste geheel bestond uit de gastcoureurs. Desmond uit Hardinxveld is niet alleen bij zijn club een topper, ook bij Fastlane wist hij de snelste te zijn. Met negentig ronden werd hij de winnaar van de eerste race en tevens van de wedstrijd. Matthijs werd op precies een ronde tweede. Die jongens weten al snel hoe het circuit bereden moet worden en opvallend is de weinige keren dat hun bolide uit het slot schiet. Jacco wordt derde en Dennis op vier met nog geen vier ronden minder. Richard op vijf en Rob op zes. Race twee bestond uit vijf rijders van Fastlane met gastrijder Henrie. Hier bleek Otto enorm sterk voor de dag te komen, ondanks een aantal onverwachte uitschieters. Hij werd de winnaar in deze race met vijf ronden voorsprong op Tim die wat problemen kende en daardoor de aansluiting mistte. Rogier pakte plaats drie op twaalf baanstukken van Tim. Vierde Henrie en vijfde Rinus. Almar had pech. Het sleutelen op het laatste moment pakte niet goed uit en een pitstop was daar het gevolg van. Hij moest genoegen nemen met de rode lantaarn, want een poging om Rinus in te halen bleek helaas voor Almar niet te lukken. In race drie werd een poging gedaan om Otto van de troon te stoten. De prestaties van de gastrijders tellen niet mee in de onderlinge competitie, daarvoor moet je lid worden! Marchel kwam sterk voor de dag, maar de laatste twee ronden werden hem teveel. Was dit wel gelukt, dan zou hij zeker de winnaar zijn in het klassement. Hij wist wel Henk drie kwart ronde achter hem te houden. Ook Henk had enkele uitschieters te verwerken, al ging zijn Porsche behoorlijk snel over het circuit. Jan pakte de derde plaats. Als je zijn bolide over de baan ziet gaan lijkt het of dat hij snelheid mist. Doch weinig naast de baan doet hem toch hoog eindigen met zeven en tachtig ronden. Robbert bleef in zijn kielzog met slechts een rondje minder. Frans had een ander tandwiel gemonteerd, maar was niet tevreden en voor Henning moet het een teleurstelling zijn geweest. Snelle tijden bij de training geven nog geen garantie voor een goede race. Een los gelopen schroefje moest vast gezet worden en dat koste hem een paar rondjes.

Competitie uitslag:

1 e Otto 89.71r 2 e Marchel 89.62r 3 e Henk 88.92r

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

GT32 17-07-2013

In deze laatste race voor de vakantie waren elf coureurs aanwezig. Van de eerste groep rijders was Otto de snelste. Rogier (goed op dreef ) werd keurig tweede en hij hield Almar op een ronde. Rinus en Ruud streden de gehele race om plaats vier. Ruud had een lease bak van Otto en vloog teveel de baan uit en Rinus moest met zijn reserve McLaren rijden omdat de Mosler een km te hard ging. Rinus bleef Ruud daardoor op het einde twee ronden voor. Henning is de laatste weken goed op dreef. Ook nu had hij zijn bolide goed afgesteld en bleef hij Robbert bijna vier ronden voor. Frans werd op zes ronden derde en Henk moest zelfs acht ronden inleveren! Vijfde werd Tim en Jan had weer eens pech. Een sleper schoen werkte tegen en verder rijden had geen zin meer. Korte raceavond maar het deerde niemand. Prettige vakantie!

1 e Henning 91.39r 2 e Otto 90.16r 3 e Robbert 87.70r

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

LMP24 10-07-2013

Negentien deelnemers voor deze spannende race. De sfeer was weer geweldig met drie deelnemers van buiten, die het deze avond niet gemakkelijk hadden. Vier keer een race is toch alweer een poos geleden. Race een bracht ons een ontketende Ruud. Willem uit Amsterdam werd volkomen verrast en het lukte hem niet dichterbij te komen. Alex uit Scheveningen pakte plaats drie en Rob uit Amsterdam werd vierde en is pas voor de tweede keer aanwezig. Die bijna nooit meer mee rijd is Tycho. Nadat hij zijn 1:1 auto had gerepareerd probeerde hij het met de door Bart Verweij geprepareerde 1:24 bolide ook weer eens. Hij werd vijfde. In groep twee verschenen een aantal recordjagers ten tonele. Marchel (met een super licht kapje) slingerde zijn bolide naar de eerste plaats met maar liefs 98 ronden, een nieuw record! En kijk Edwin eens! Als herboren op een ronde achterstand de tweede plaats. Robbert op een paar baanstukken derde en Almar kon het maar niet geloven. “Hij gaat niet harder, wat ik er ook aan doe!” aldus de coureur. Ondergetekende werd ruim op afstand gereden, al gaan de totale ronden wel omhoog. Henning was de “leider” in groep drie. Met 98 ronden eindigde hij slechts twaalf baanstukken achter winnaar Marchel uit de tweede groep. Tim en Rogier gingen ook lekker mee in de strijd en eindigde op twee en drie. Gilbert en Frans hadden een kleine terugval, na een sterk begin. Dan zou de vierde race de winnaar moeten brengen dacht een ieder. Het viertal ging lang gelijk op. Echter, Otto kreeg pech en viel uit. Henk drukte het gaspedaal bijna door de vloer maar het lukte deze keer niet. Hij won wel deze race voor Bart op ruim een ronde. Jan liet het in de laatste minuut lopen. De afstand naar plaats twee was te groot en Otto was aan het knutselen om het defect te verhelpen. Zestien coureurs boven de negentig ronden, dat is volgens mij nog niet eerder gebeurd!

1 e Marchel 98.21r 2 e Henning 98.09r 3 e Henk 97.40r

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

Classic32 03-07-2013

Met Ivan, Marco en Dennis van Keistad Racing als gasten werd deze avond de Classic32 race gereden. Met twaalf coureurs aan de start kwamen de gasten in de eerste race aan de beurt. Marco kende de baan goed en nam de leiding. Ivan in de achtervolging en Rogier op drie. Dennis had geen ervaring op Fastlane, maar kwam behoorlijk mee ondanks enkele uitschieters. Rinus op vijf en Henning hield er halverwege mee op. Zijn bolide ging niet goed. Marco werd hier de nummer een en in de volgorde kwam verder geen verandering meer. Bij het tweede zestal waren Henk en Almar constant in gevecht voor de eerste plaats, waarbij Henk een lichte voorsprong had. In deze race veel uitschieters, vooral Jan vloog met zijn bolide regelmatig de linzen uit. Dat zijn we niet van hem gewend. Desondanks werd hij derde, een resultaat waar hij zelf niet ontevreden over was. Gilbert bleef Frans nog een ronde voor en Tim kon zij Ford niet onder controle houden. Zo werd voor de competitie Henk de winnaar.

1 e Henk 81.76r 2 e Almar 81.23r 3 e Jan 78.16r

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

DTM24 26-06-2013

Met drie maal vier coureurs werd het een avondvullend programma. In de 1 e race kwam Gilbert met zijn nieuwe BMW aan de start. Hij was wel te breed, doch dat mocht de pret niet drukken. De bolide ging steeds beter rijden en de snelheid nam toe. Een keurige eerste plaats voor hem. Frans met zijn Alfa begon als vierde de race maar ging stug door, waardoor hij op drie ronden achter Gilbert als tweede finishte. Bart en Tim kregen problemen met hun bolides en moesten terrein toegeven. Race twee gaf Rogier de gelegenheid te excelleren. Edwin werd op twee en halve ronden gereden en Rinus bleef Henning een baanstuk voor. In de derde race opvallend veel uitschieters. Behalve Almar dan. Hij ging weer op de cruise control en bleef Henk twee ronden voor. Jan wist er kort achter de derde plaats te bemachtigen en Robbert is uitgekeken op zijn Alfa, die binnenkort vervangen gaat worden. Zo werd Almaar voor de derde week achter elkaar de winnaar. Hebben we een nieuwe Remco?

1e Almar 84.74r 2e Gilbert 83.71r 3e Rogier 82.71r 4e Henk 82.70r

Rinus

----------------------------------------------------------------------------------

LMP32 12-06-2013

De LMP32 klasse kende deze avond twee races. In de eerste was ene Robbert aanwezig, die werkelijk alles uit de kast reed met zijn Lola en daarbij de andere coureurs verbijsterd achter zich in het niet deed verdwijnen. Almar was de laatste die hem gezien heeft en wist tweede te worden op maar liefs zes ronden! Rogier kon aardig in de buurt blijven en pakte op een halve baan de derde plaats. Hugo en Rinus reden op ruime afstand en werden vierde en vijfde. De andere vijf heren gingen er eens goed voor staan. Jan wilde voor zijn maatje niet onderdoen en vloog met zijn bijna onzichtbare Scale bolide over de baan. Zou hij er in slagen Robbert van de troon te stoten?Nee, helaas deze keer niet. Met twintig baanstukken minder moest hij genoegen nemen met een tweede plaats in de eindrangschikking. Hij won natuurlijk wel de tweede race, al moest hij wel Otto van zich af zien te schudden. Derde was Henning, ook met een Lotus. En enigszins teleurstellend was de vierde plaats van Henk, die zijn bolide niet goed afgeregeld kreeg. Tim was de pechvogel deze avond. Een pinion ging defect en was niet meer snel te vervangen.

1e Robbert 91.51 2e Jan 91.31 3e Otto 90.50

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

GT24 05-06-2013

Aangevuld met vijf Amsterdammertjes, was het weer ouderwets druk bij Fastlane. Het was dan ook 1:24 avond en de belangstelling blijft groot in deze klasse. De bezoekers kwamen als eerste aan de start. In enkele bolides zitten snellere motoren als die van de Fastlaners. We kregen een demonstratie te zien van Willem, die werkelijk als een tornado over het circuit reed. Hij won deze race met op de tweede plaats Gabriel, die de kunst van het racen ook goed beheerst. Mathijs, die voor de eerste keer in Everdingen actief was, werd keurig derde. Alex op vier had iets moeilijker maar met vier en tachtig ronden doe je mee in de middenmoot. Rob had meer moeite zijn bolide in het slot te houden en werd in de stand de hekkensluiter. Race twee gaf ons alleen Fastlaners. Hier was Bart de snelste. Hij bleef Ruud, die weer een goede race reed, driekwart baan voor. Almar werd derde en bleef zijn maatje Rogier minder dan twee ronden voor. Rinus op zes, verbeterde wel zijn rondenrecord met vier ronden in deze klasse. De “toppers” deze avond waren terug te vinden in de derde groep rijders. Henk en Jan waren weer eens een robbertje?! aan het vechten om de overwinning. Met zeven baanstukken meer wist Henk als eerste te finishen. Robbert hield Frans op vijftien baanstukken en Gilbert werd uiteindelijk vijfde, nadat hij een tijd de tweede plaats in bezit had. Henning hier zesde. Een ander tandwiel had een averechts effect en een matige race voor hem.

1 e (competitie) Henk 90.12r 2 e Jan 90.05r 3 e Robbert 88.49r

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

4e GT32 race 28-05-2013

Negen rijders deze avond dus maar twee races. Vier rijders in de eerste race, met daarbij een super snelle Tim. Bij de keuring bleek zijn Mosler te laag op de baan te staan. Ook de snelheid was op het randje. Hij werd winnaar voor Rogier, die weer een puike race reed. Almar werd derde. Zijn McLaren was maar moeilijk af te stellen. Rinus op drie ronden vierde. Race twee was goed voor Jan. Eerst was hij bij zijn moeder geweest om haar met haar verjaardag te feliciteren, waarna hijzelf de felicitaties voor de overwinning in de race mocht ontvangen. Henk moest anderhalve ronde op hem toegeven, maar pakte de tweede plaats in de race, maar ook totaal. Robbert eindigde op drie, na een ronde minder op de teller te laten staan. Frans had een goede start, doch de tweede helft van de race ging het iets minder en Henning probeerde de laatste plaats te ontlopen, maar helaas pindakaas, met een ronde minder dan Rinus, werd hij dit keer de rode lantaarn drager!

1e Jan 89.49r 2e Henk 87.91r 3e Tim 87.08r

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

LMP24 22-05-2013

Deze raceavond zal niet gauw worden vergeten. Tien coureurs die meer dan negentig ronden aflegden, een unicum in het bestaan van Fastlane. De spanning was te snijden en er waren een aantal nieuwe bolides te bewonderen. In race een maar liefst vier coureurs die een fantastische race reden. Ondergetekende was de ongelukkige in deze race. De Lola Aston Martin vloog na een tikkie over de balustrade en belande tussen het zonnende publiek op het strand. Na het zand verwijdert te hebben werd de race voortgezet. Henning won deze race door Robbert nipt voor te blijven. Almar bleef rustig zijn rondjes rijden en pakte de derde plek, terwijl Ruud zichzelf verraste door twee en negentig ronden op de teller te zetten. Rinus op behoorlijke afstand vijfde. Otto zal de bolide een betere afstelling geven, waardoor hopelijk de prestaties verbeteren. De volgende vijf coureurs hadden moeite de vorige race te evenaren. Tim was hier de uitzondering. Met maar liefs zes ronden meer kwam hij als eerste over de finish. Hugo was ook in zijn nopjes. Met bijna negentig ronden was hij dik tevreden. Gilbert en Rogier pakten plaats drie en vier ondanks enkele uitschieters. Edwin was de pechvogel deze avond. Twee pitstops wierpen hem ver terug, terwijl hij snelle tijden noteerde van onder de elf seconden! Het laatste vijftal joeg elkaar naar een topprestatie. Henning stond op dat moment aan de leiding met zes en negentig ronden. Ik stapte op Henk van de Ka af en zei hem zeven en negentig ronden te rijden. Je kunt het Henk!..... Die peptalk was op het juiste moment! De lampen sprongen op groen, Vol gas reden de bolides over de baan. Jan had de beste start, maar onderschat Otto niet! En daar komt Henk! Eerst derde, dan tweede, daarna gedeeld eerste. En als de laatste stint begint ligt Henk op de eerste plaats met ruim een ronde voorsprong. Hij kan de zes en negentig ronden halen, doch het moeten er zeven en negentig worden om te winnen. Otto ligt op twee en Jan op drie. Bart ligt daar kort achter en rijdt net als Frans die vijfde ligt een geweldige race. De bolides zijn op en top afgesteld, en er schiet er niet een uit het slot. Klasse heren! Met nog een paar seconden te gaan stevent Henk op de finish af. En ja hoor! 97.08 ronden voor hem, het is hem weer gelukt! Otto pakt plaats twee en Jan op drie. Bart en Frans moeten genoegen nemen met de vierde en vijfde plaats. Het verschil tussen Henk en Frans was nog geen vier ronden.

1e Henk 97.08r 2e Henning 96.16r 3e Otto 96.01r

Rinus.

 

----------------------------------------------------------------------------------

Classic-32 klasse 15-05-2013

Deze keer elf deelnemers plus Willem uit A'dam, die buiten mededinging meedeed. Twee races met Almar in de eerste aan de leiding. Hij kreeg alleen concurrentie van Frans, die hem toch moest laten gaan. Met bijna een ronde meer pakte Almar de eerste plaats. Nadat Frans door de finish was gereden kwam Willem op drie ronden binnen met een geleasede bolide. Rinus pakte de vierde plaats en op twee baanstukken eindigde Rogier als vijfde. Hij was slecht begonnen maar kwam steeds dichterbij. Rinus hield het hooft koel en bleef hem net voor. Tim eindigde als laatste van het groepje. Zijn nieuwe Ford wilde teveel de baan uit, dus dat wordt nog beter afstellen! In het tweede zestal reed Jan het meest constant. Henk probeerde hem bij te houden, maar kon niet harder. De Porsche staat inmiddels op de brug en er wordt al hard aan gesleuteld. Otto moest deze keer genoegen nemen met een derde plaats. Robbert en Gilbert duelleerden om plaats vier. Hier was Robbert die zijn bolide negen en twintig baanstukken eerder over de finishlijn drukte. Marchel was de pechvogel deze avond. Na twee lange pitstops gaf hij de moed op.

1e Jan 87.35r 2e Henk 86.71r 3e Otto 83.62r

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

DTM24 08-05-2013

Marchel en Gilbert zijn momenteel op vakantie in Spanje waar in het weekend van 11-12 mei de Grand Prix F1 zal worden verreden. Tevens bezoeken zij daar de Slotrace baan en uiteraard de diverse winkels in Slotrace benodigdheden. Dat scheelde dus twee coureurs deze avond, waar tien man de strijd aan gingen om de overwinning. We begonnen daarom om tien uur met de eerste race. Deze eerste vijf onder aanvoering van Jan trokken ten strijde en dat ging in een behoorlijk hoog tempo. Jan had met zijn bolide de meeste grip en de enige bedreiging kwam van Henk die het tot het laatst blijft proberen. Met anderhalve ronde meer pakte Jan de eerste plaats. Almar pakte de derde plaats met de bolide van Rogier en Robbert daar op twee ronden achter als vierde. Edwin had zijn dag niet. De auto moest een aantal keren tot de orde geroepen worden door er een flinke tik op te geven, waardoor deze gewoon weer verder reed. In de tweede race was Otto de baas. Met zijn nieuwe Audi R 8 hield hij de met de week sneller wordende Rogier op iets meer dan anderhalve ronde achter zich. Wist u dat Rogier erg goed is in het spuiten van kappen? Hij heeft zelfs al een website op internet gezet. Frans moest bijna drie ronden inleveren op Rogier en werd derde. Rinus op vier had ondanks een goede test, tijdens de race weer teveel uitschieters. Er zal een upgrade worden uitgevoerd. En dan Henning. Vaak alles of niets. Nu weer een los lopend tandwiel waardoor er een pitstop noodzakelijk was. Hij werd de hekkensluiter deze keer.

1e Jan 84.90r 2e Henk 83.24r 3e Otto 82.49r

Rinus

----------------------------------------------------------------------------------

MiniZ28 Megane 01-05-2013

De MiniZ28 mag zich nog steeds verheugen op voldoende belangstelling. Veertien deelnemers voor deze race. Vier deelnemers in race een en daarbij meteen een kanshebber n.l. Otto. Een aantal weken afwezig geweest en meteen weer gemotiveerd. Hij was deze race van eenzame klasse. Vanaf het begin aan de leiding en dan met acht ronden meer over de finish. Gilbert pakte de tweede plaats en Hugo bleef Rogier nog anderhalve ronde voor. In race twee ook een uitschieter en wel Jan, die de fantastisch rijdende Ruud, die Tim en Frans voorbij ging, nog achter zich kon houden. Rinus kreeg problemen met de slepers en de Megane begon last te krijgen van uit de baan schieten. In race drie nog een aantal concurrenten van Otto voor de eerste plaats. Almar,Henk en Marchel . De Megane van Henk teveel uit het slot. De motor wil ook niet goed meer, dus geen show van Henk deze avond. Almar blijft altijd rustig. Kruipt langzaam naar voren en pakt de eerste plaats. Henk weet nog net Marchel achter zich te houden. Dan Henning. Stroef begin, toch los komen en op het eind tot de constatering komen dat het niet lukt. Robbert ook te veel problemen tijdens de race. Hij haalt zijn niveau niet deze avond. En hij red het weer eens, Otto de verdiende winnaar!

1e Otto 88.24r 2e Almar 86.84r 3e Henk 86.51r

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

3 e LMP32 24-04-2013

Het was rustig in Everdingen. Het 35+ voetbalzevental weet maar niet te winnen en Robbert stond aan de Belgische grens met een lekke band een uur of vier te wachten op de ANWB. Dat was wel zo'n beetje het nieuws aan de bar van het circuit. De belangstelling voor de races lijkt af te nemen. Deze keer slechts tien coureurs aanwezig. Goed er was een 6 uren van Diepenbeek gepland in het weekend waarbij Almar en Rogier namens Fastlane aan deel zouden nemen en ook “Geinslot” met Marchel Gilbert en Frans trokken naar Diepenbeek om hun kunsten te laten zien. De twee teams waren wel aanwezig om in de LMP32 klasse mee te rijden. Dus twee races van vijf auto's en de avond was weer snel voorbij. Jan draaide in de eerste race zijn rondjes. Zijn Scale bolide demonstreerde een perfecte wegligging en zo bleef hij Almar, die ook met een Scalebolide de strijd aanging, ruim vier ronden voor. Tim werd nu “slechts” derde met zijn snelle Mercedes. Hugo reed een eenzame race op flinke achterstand en Rogier begon goed doch slepersproblemen deed hem een pitstop maken waardoor hij niet meer verder reed. Marchel had een goede dag in race twee. Hij haalde de meeste ronden en werd daardoor als winnaar afgevlagd. Henk kon zijn Reynard niet in bedwang houden. Het kostte hem dit keer enkele ronden en hij moest met de derde plaats totaal genoegen nemen. Frans pakte in de tweede race de derde plaats voor Henning die moeite had Rinus op afstand te houden. Het vele sleutelen leverde dit keer niet het verwachte resultaat op.

1e Marchel 90.98r 2e Jan 89r 3e Henk 87.93r

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

Scale24 17-04-2013

 

Met twaalf Fastlaners en twee “gastrijders”werd de avond gevuld. Het zou weer een race worden met hoge snelheden. Met twee maal vier en een maal zes rijders aan de start, waren de verwachtingen hoog gespannen. In race een was “gastrijder” Willem de snelste. Hij bleef Gabriel, die met hem was meegekomen ruim vier ronden voor. Beide zijn ervaren coureurs. Ruud werd derde na een goede race, waarbij hij geen concurrentie had van Rinus, die toch weer teveel met zijn BMW M3 uit het slot schoot. Race twee werd een onderling duel tussen Henning en Tim. De bolide van Henning ging in het begin van de race stug over de baan en Tim kon op hem uitlopen. Toen eenmaal de geest uit de fles was gekomen, werd het verschil tussen de beide coureurs kleiner. Tim won wel met twee en veertig baanstukken meer. Almar werd op een behoorlijke afstand derde met de nodige tegenslag en Rogier had een veel beter resultaat verwacht. Race drie werd een prooi voor Henk, die de opvallend goed rijdende Gilbert ruim vier ronden kon voorblijven. Robbert, ondanks de geringe voorbereiding, werd hier keurig derde. Frans wist Marchel nog net achter zich te houden. Jan kon zijn bolide ook maar moeilijk in het slot houden en mag nog aan het sleutelen. De twee gastrijders deden buiten mededinging mee aan de race.

1e Henk 92.03r 2e Gilbert 88.25r 3e Robbert 87.88r

Rinus

----------------------------------------------------------------------------------

GT32 10-04-2013

Alweer de derde ronde dit jaar. Met twee races werd het een rustige avond. Race een werd gewonnen door Marchel die met zijn Mosler weinig problemen kende. Hij bleef Robbert twee en een halve ronde voor en dat zegt wel wat. Edwin had ook een aardige race in de fingers. Op iets meer dan twee ronden werd hij achter Robbert derde. Almar werd vierde. Een paar uitschieters zorgde ervoor dat hij een tweede positie niet vast kon houden. Gilbert kwam daar kort achteraan en Rogier schoot iets teveel met zijn Mosler uit het slot. Even lag hij tweede. In de tweede race was Henk weer de baas. Hij kachelde naar negentig ronden. Jan kwam op twee ronden als tweede binnen en Henning sloot zich daar vlak achter aan. Frans op vier en Rinus op vijf. Veel spectaculaire zaken hebben zich niet op de baan afgespeeld en niemand is getroffen door pech en dat is een positief punt. Volgende week de Scale24 klasse.

1e Henk 90.92 2e Marchel 89.22 3e Jan 88.25

Rinus

----------------------------------------------------------------------------------

2e LMP24 03-04-2013

Met twaalf deelnemers aan de start hadden we een korte race avond. Ruud, Robbert en Henning waren wel aanwezig, doch reden niet mee. De eerste zes coureurs gingen om kwart voor tien van start. Marchel was in deze groep de snelste. Hij bleef Gilbert, die een goede race reed een ronde voor. Rogier pakte de derde plaats door Hugo een aantal baanstukken voor te blijven. Edwin maakte een korte pitstop waardoor Rinus de vijfde plaats kon innemen. Met nog een stint te rijden lag hij drie ronden voor. Doordat Edwin meer dan een seconde per ronde sneller was dacht hij nog wel de vijfde plaats te kunnen afpakken, doch Rinus dacht daar anders over. Met de zelfde afstand kwam een einde aan de wedstrijd. Het tweede zestal maakte het wel erg spannend. Henk ging weer als een speer er vandoor met in zijn kielzog Otto en Bart. Een uitschieter kost je meteen de race dus werd er zonder risico gereden. Henk bleef Otto een halve baan voor en Bart sloot daar kort achteraan. Frans slaagde erin om Jan op afstand te houden. Tim kreeg pech. Zijn motorsteun raakte los en een pitstop was noodzakelijk. Hij sloot deze keer de rij.

1e Henk 95.08 2e Otto 94.61 3e Bart 94.25

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

2e Classic race 27-03-2013

Slechts tien rijders waren deze avond aan de start verschenen. Met twee gasten uit de regio Amsterdam op visite begonnen we om kwart voor tien met de eerste vijf rijders. Frans werd hier de snelste na een enerverende race met de weer sterk voor de dag komende Rogier , die op minder dan een ronde als tweede werd afgevlagd. Rinus pakte de derde plaats na een degelijke race zonder problemen en Ruud op driekwart ronde werd vierde. Gilbert sloot de rij. Zijn bolide ging niet lekker deze avond. Het tweede vijftal vijf en dertig plussers zouden de beslissing brengen. Henk, onze super Porsche coureur vloog na een moeizame start, met twee herstarts, naar de eerste plaats, zonder enige concurrentie. Jan en Marchel gingen bumper aan bumper over de finish, in dezelfde ronde en gelijk aantal baanstukken. Henning, weer eens met een matig en een sterk gereden race werd op tien ronden gereden en Robbert kwam met zijn Fordje teveel in de grindbak terecht. Zo was de race avond bijtijds voorbij en bleef er nog tijd over om te testen, want volgende week wacht de LMP24 alweer.

1e Henk 86.23r 2e Jan en 3e Marchel 80.68r

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

2e DTM24 race 20-03-2013

De eerste race in deze klasse bleek een succes. Zou deze tweede ook een enerverende strijd worden om de overwinning? De belangstelling was wat minder, zodat er in de eerste race met vier coureurs werd gestart. Van die vier bleek Otto met zijn nieuwe Audi R8 alweer de snelste. Met meer dan twee ronden bleef hij Marchel voor. Frans verloor bijna zeven ronden op de winnaar en Tim heeft nog het een en ander af te stellen. Race twee bracht een duel tussen Jan en Henning. Met negentien baanstukken meer wist Jan als eerste te eindigen. De strijd om de derde plaats was lang spannend. Bart, Rogier en Rinus reden vlak achter elkaar, met regelmatig positie wisselingen tussen Rogier en Rinus. Bart kreeg enkele uitschieters en Rinus kreeg problemen met een losse sleper. Rogier profiteerde daarvan en pakte overtuigend de derde plaats. Bart pakte de vierde plaats op dertig baanstukken en Rinus verloor een aantal ronden en werd vijfde. De finale race was nogal rommelig. Een losse draad voor Almar en Henk met teveel uitschieters, legden een smet op deze race. Robbert wist hiervan te profiteren met zijn Alfa. Hij bleef Henk bijna een ronde voor. Edwin werd derde. Hij kan zijn bolide ook nog verbeteren. Almar had door de pitstop veel ronden verloren en moest zich deze keer tevreden stellen met een bescheiden positie in de eindstand.

1e Otto 84.57 2e Jan 83.24 3e Henning 83.05

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

MiniZ28 Megane 2e race 13-03-2013

Met vijftien deelnemers deze avond was het weer gezellig druk. In de eerste race was Frans de gevierde man. Met een ronde meer bleef hij Michel Hagenaar voor. Een goede prestatie van Frans. Rinus werd deze keer derde. Na een degelijke race wist hij Gilbert vier en twintig baanstukken voor te blijven. Rogier had weer eens een pech deze avond. Met een snellere motor gemonteerd bleek zijn Megane niet slotvast en belande hij enkele malen tegen de boarding. Een scheef chassis was het gevolg. Misschien iets minder fel afstellen op de regelaar kan wonderen doen. In de tweede race gebeurde van alles. Ruud vele malen uit het slot, wat tot onderbrekingen van de race leidde. Zijn Megane bleek steeds op dezelfde plek (onder de brug) naast de baan te schieten. Tim had ook problemen en de nog altijd niet herstelde Jan gaf er na twaalf ronden al de brui aan. Remco kreeg tandwiel problemen en haalde zijn niveau ook al niet. Op het einde kwamen er drie heren op de finish af. Dan toch Ruud die als eerste werd afgevlagd, gevolgd door Remco die Hugo nog net voor bleef. Tim werd op een ronde vierde. De laatste race moest dan maar de beslissing brengen. Het werd erg spannend en wel door Almar die met Henk een robbertje aan het vechten was om de eindzege. Almar won met dertien baanstukken meer en behaalde hiermee zijn eerste overwinning. Proficiat! Op een ronde werd Marchel derde en tevens in de eindrangschikking. Op vier ronden pakte Henning de vierde plaats. Robbert kreeg op drie kwart van de race problemen met zijn slepers en had teveel tijd nodig om dit te herstellen.

1e Almar 87.75 2e Henk 87.62 3e Marchel 86.11

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

2e LMP32 race 06-03-2013

Maar liefst zeven coureurs hadden zich ziek afgemeld en drie waren er verhinderd voor de race. Er bleven helaas maar negen over en dat mag wel een dieptepunt heten in de Fastlane historie. Zo had keurmeester Henning een makkie deze avond. De eerste race bestond uit vier man. Henning en Tim streden om de eerste plaats. Met een halve baan meer won Henning. Tim schoot met zijn Mercedes tegen het einde van de race een aantal keren uit het slot. Op vijf ronden reed Edwin voor de derde plaats en Rinus op vier. Nadat er een baanwissel voor hem de mist in ging werd de achterstand op Edwin te groot. Race twee werd beheerst door Michel Hagenaar die met een geleende Reynard iedereen op flinke achterstand reed. Tweede op ruim vier ronden werd Otto geklasseerd. Hij wist Marchel die keurig zijn bolide over de baan stuurde, zes en dertig baanstukken achter zich te houden. Robbert was niet helemaal tevreden over zijn Lola. Teveel uit het slot als er niet snel werd gereden. Waarschijnlijk is de sleperschoen hier toch de oorzaak van. Frans was zeker niet tevreden. Zijn Reynard duikelde nog al eens van de baan en dat kost ronden. Drie Reynards op de laatste plaatsen en een de winnaar en dat werd Michel Hagenaar.

1e Michel Hagenaar 93.96 2e Otto 89.48 3e Marchel 89.12

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

2e GT24 race 27-02-2013

Voor deze avond hadden we de volgorde eens omgedraaid. De snelste rijders als eerste van start. Er waren van de vele aanwezigen zestien man bereidt aan de baan te verschijnen. Om kwart voor tien de eerste race met daarin een ijzersterk optreden van Otto en Jan. Helaas telde het systeem twee keer niet, zodat er opnieuw moest worden gestart. Die Otto hoor je niet tijdens de race en stiekem gaat hij er vandoor. Er werd teveel naar de andere rijders gekeken. Er was een verschil van twee ronden, alleen Gilbert kon het hoge tempo niet volgen. Otto pakte de winst en Jan zat er vlak achter in dezelfde ronde. Henk had een voor hem matige start maar wist toch nog de derde plaats te pakken. Hij is niet tevreden over de Porsche en gaat er nog flink aan sleutelen. Marchel en Bart op twee ronden als vierde en vijfde kort achter elkaar en Gilbert op acht ronden zesde. Race twee bracht Frans met een nieuwe Audi. Deze bolide lag strak op het circuit. Frans werd in deze groep eerste, twee ronden voor Almar die Henning een ronde achter zich kon houden. Rogier en Tim hadden last van een hoop uitschieters. Rogier reed voor het eerst met een Porsche en hij ontdekte dat inrijden iets anders is dan de race zelf. Robbert was in race drie ingedeeld. En hij is toch niet een van de langzamere racers in deze groep. Dat liet hij dan ook zien. Met zijn BMW M3 kachelde hij iedereen op grote afstand. Jessica, zij werd tweede, wist ondanks een opkomende slaap aanval toch op vijf ronden binnen te komen. Ruud werd hier derde. Hij reed Rinus op vijf ronden door een aantal uitschieters. Hugo had veel pech deze avond en kwam op flinke achterstand als laatste over de streep.

1e Otto 89.89 ronden 2e Jan 89.07 ronden 3e Henk 88.07 ronden

Rinus.

---------------------------------------------------------------------------------

2 e GT32 20-02-2013

We zijn al weer toe aan de tweede competitie ronde. Deze keer de GT32 met twee races van zes coureurs. We begonnen daardoor wat later. In de eerste race speelde Marchel een opvallende rol. Hij nam al snel de leiding waarbij Rogier “toppie” en kort daarachter Frans de tweede en derde plaats op eisten. Rogier was weer opvallend snel met zijn Mosler en Frans moest twee en zestig baanstukken achterblijven. Edwin en Gilbert kort achter elkaar in dezelfde ronde door de finish. Rinus reed in de banen 2-3-4 keurig zonder uitschieters en in de banen 1-5-6 slecht door teveel uitschieters. Met een ander sleperschoen moet dat beter gaan de volgende keer. De tweede race werd gedomineerd door Michel en Remco. Na de finish werd pas duidelijk wie er gewonnen had. Jan werd keurig derde ondanks een los trillende schroef. Henning bleef Otto nog net voor omdat de Nissan een aantal keren pardoes het slot uit reed. Tim volgde op plaats zes op drie ronden van zijn voorgangers.

1e Michel 2e Remco 3e Jan

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

1e LMP24 race 13-02-2013

Het was weer gezellig druk in Everdingen. Zestien coureurs hadden zich aangemeld met veertien nieuwe LMP24 bolides. Almar stapte in de bolide van Rogier en Henning had met Tim een overeenkomst getekend om gezamenlijk de bolide te gaan bereiden. Het werd eigenlijk een herhaling van de DTM24 race. Veel publiek en veel spanning, waarbij het vooral heel houden het advies was. Heel houden is nu ook gelukt en er waren weinig uitschieters door de goede afstelling. In de 1e race zes deelnemers. Jessica was weer eens van de partij en in de door Bart perfect afgestelde bolide kachelde ze naar de eerste plaats met maar liefs negentig ronden. Gilbert ging ook goed. Hij moest nog wel Rogier van zich afschudden, die steeds maar sneller gaat. Hugo kwam daar achter op twee ronden en was tevreden over de race. Edwin kwam op vijf binnen. Iets teveel uit het slot en volgens mij een te lichte voorkant. Zelf kreeg ik weer eens te maken met een motor die geleidelijk los kwam te zitten, waardoor een pitstop nodig was. In de tweede race was het Remco, ja hij was er weer, die de lakens uitdeelde. Frans werd tweede met 91 ronden en dat is een puike prestatie. Tim en Almar eindigden met een verschil van een baanstuk achter elkaar en voor Marchel kan het niet altijd hosanna zijn. De slepers werkte tegen en dat kostte hem een hoge positie in de eindstand. Ja en dan de derde race van de avond met vijf toppers en gelijke kansen. Wie zou er hier met de overwinning vandoor gaan? Het was lang onzeker, want er was weinig verschil. De gelukkige werd Henk, die Jan met een baanstuk klopte. Bart werd met minder dan een ronde derde en Otto met zes en twintig baanstukken minder vierde. Henning werd deze keer vijfde op drie en halve ronde.

1e Remco 94.08 2e Henk 93.70 3e Jan 93.69

Rinus

----------------------------------------------------------------------------------

1e Classic32 race van2013 06-02-2013

Dit jaar rijden we in 1 klasse, maar er zijn verschillen omdat er met open en gesloten modellen gereden word. Het werden deze avond drie races en de in deze wat langzamer rijdende coureurs als eerste aan de start. Daarbij was Tim die de leiding nam met in zijn kielzog Gilbert die uiteindelijk tweede werd met vier ronden minder. Ruud, Rogier en Rinus verdeelden de andere plaatsen, waarbij Rinus drie keer een pitstop moest maken door een losgeschoten motor. Otto was de uitblinker in race twee. Hij pakte de eerste plaats door Marchel op twee ronden achter zich te laten. De start van Henning was weer niet overtuigend. Met de handrem erop leek het wel. Toch kwam zijn bolide “los” en hij pakte de derde plaats. Frans liep een flinke achterstand op en werd vierde. De finale was weer spannend. Henk was weer eens niet af te stoppen en met maar liefs vijf ronden meer werd Jan naar de tweede plaats verwezen. Almar en Robbert duelleerden om de derde plaats. Almar hield het hoofd koel en met negentien baanstukken meer werd hij derde.

1e Henk 87.38 ronden 2e Otto 82.87 ronden 3e Jan 82.34 ronden

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

DTM 1:24 eerste ronde 30-01-2013:

Het was gezellig druk bij Fastlane. Vele belangstellenden kwamen op de race af om de elf coureurs te aanschouwen met hun nieuwe bolides. Helaas waren er een aantal auto's nog niet klaar, zodat we met een kleine groep aan deze klasse zijn begonnen. De onderlinge verschillen waren niet groot en ook de afstelling was nog niet bij iedereen in orde. De twee races die volgde bracht toch nog voldoende spanning en gelukkig bleef alles heel, mede door de 13,8V waarmee gereden werd. In de eerste race waren Almar, Edwin en Marchel onderling in strijd voor de overwinning. Almar bevestigde zijn goede vorm door Edwin op bijna zestig baanstukken achter zich te houden. Marchel werd derde op drie ronden. Rogier, Rinus en Jessica streden om de plaatsen vier t/m zes. Rogier en Rinus gingen gelijk op. Door een aantal uitschieters van Rogier reed Rinus van hem weg, doch een losse sleper zorgde er weer voor dat Rogier weer voor kwam. Jessica schold op haar Alfa kap. De bolide ging er niet beter van rijden en zo werd ze zesde in deze race. Race twee gaf een Alfa van Robbert die werkelijk als een speer over de baan ging. Met drie en tachtig ronden reed hij naar de eerste plaats. Daarachter reden Henk en Bart in een onderling duel voor plaats twee. Met zeventien baanstukken meer pakte Henk die mogelijkheid. Met Henning weet je het nooit. Een goed begin, maar een minder midden gedeelte zorgde ervoor dat hij op de vierde plaats belandde. Jan had geen gelegenheid gehad zijn nieuwe bolide uit te testen. Tijdens de race bleek er nog het nodige afgesteld te moeten worden. Helaas werd hij de hekkensluiter deze avond.

1e Robbert 83.92 ronden 2e Almar 82.92 ronden 3e Henk 82.42 ronden.

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

1:28 race 23-01-2013

Het was weer eens tijd voor de Renault Megane race bij Fastlane. Na het nuttigen van een beker koffie ging iedereen zijn bolide prepareren en werden de nodige testen uitgevoerd. We deden het weer eens met drie races 2x vijf en 1x vier rijders. De samenstelling van coureurs was aardig door elkaar gegooid en dat is ook wel eens prettig. Marchel was de favoriet in de eerste race. De deze avond opvallend sterk rijdende Ruud Knaap kon hem op vier ronden volgen en Frans als derde op vijf ronden. Hugo reed daar kort achter en Edwin's Megane liep niet zo lekker. Enkele uitstapjes bezorgden hem een behoorlijke achterstand. Race twee gaf ons weer eens een onstuimige Henning te zien. Met vijf ronden meer wist hij de goed rijdende Tim achter zich te houden. Rogier kwam als derde binnen en begint zijn draai te vinden. Rinus pakte de vierde plaats en Gilbert had een beetje pech door al snel na de start enkele keren met een behoorlijke snelheid met zijn Megane uit het slot te schieten. De vier over gebleven coureurs sloten de avond af. Robbert was ditmaal de gelukkige door als eerste over de finish te racen met, met op twee ronden Almar die zelfs kans op de overwinning heeft gehad. Henk van de Kaa had wat oponthoud onderweg en werd derde. Jan ten slotte pakte plaats vier.

Winnaar deze avond werd Robbert met 86.03 ronden, 2e Henning met 85.79 ronden 3e Marchel met 84.71 ronden.

Rinus

----------------------------------------------------------------------------------

DTM24 reglement aangepast.

----------------------------------------------------------------------------------

LMP32 16-01-2013

Of het aan de sneeuw lag of een andere reden, de LMP32 werd tot op het scherpst van de snede verreden. Ook nu met dertien rijders een uitgedund veld. Bart en Jessica rijden alleen nog de 1:24 klassen, dus kon een ieder zich rustig voorbereiden. Er werd besloten om er drie te rijden. Radicals, Reynards en Lola's voerden de boventoon. De andere bolides speelden geen rol van betekenis. De eerste race bestond uit vijf rijders. Hier gaven Frans en Almar rijles aan de andere drie deelnemers door flink afstand te nemen op Rinus, die verwoedde pogingen deed niet op grotere achterstand te komen en vooral Rogier en Hugo in de gaten moest houden. Almar moest in de laatste stint in baan zes Frans op afstand zien te houden doch de spanning werd hem teveel. Ondanks een uitschieter wist Frans de eerste plaats te veroveren met op minder dan een ronde Almar. Rinus kwam als derde binnen na een goede race op zes en een halve ronde van Frans en hij wist Rogier nog vier ronden voor te blijven. Hugo schoot met zijn Porsche iets te veel uit het slot en moest tevreden zijn met de vijfde plaats. Race twee zou garant moeten staan voor veel spektakel. Wat wil je ook met Marchel, Gilbert, Tim en Otto. Vier strijders die niet voor elkaar uit de weg gaan! Nou, spektakel kregen we te zien! Marchel en Otto streden om de overwinning en Gilbert kon zijn bolide moeilijk onder controle te houden. Hij liep daardoor een flinke achterstand op. Tim begon fantastisch aan de race en kachelde lange tijd achter Marchel aan totdat een tandwiel lawaai begon te maken en de race moest worden beëindigd om verdere schade te voorkomen. Marchel reed met een gebroken bracket en reed op de cruise controle de laatste vijf minuten met een driekwart baan voorsprong op Otto, de race winnend uit. Ja, dan de derde race met natuurlijk vier kanshebbers op de eindoverwinning. Ik had Henk van de Kaa bemoedigend toegesproken en hem gezegd volledig in hem te vertrouwen en hij eigenlijk verplicht was de overwinning te behalen. Bescheiden zoals hij is probeerde hij mijn optimisme te temperen, maar wat hij daarna in de race liet zien was werkelijk van top klasse. De drie andere kanjers, die zich lieten verleiden tot allerlei uitspraken, leken niet bij de les te zijn en Henk vertrok geen spier in zijn gezicht en vloog werkelijk naar twee en negentig ronden met zijn Reynard. De twee Lola's van Jan en Robbert kwamen hier duidelijk tekort en zij moesten leidend toezien dat ze op respectievelijk vier en acht ronden achterstand werden gereden. Henning kreeg weer eens met pech te maken. Op het laatste moment een Audi geheel ombouwen geeft wel erg weinig tijd om de bolide nog te testen. De druk van de motor viel plotseling weg en een aantal versnellingen werkte niet meer. Hij wist nog wel de rode lantaarn te overhandigen aan Tim.

Winnaar Henk 2 e Marchel en 3 e Otto.

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

 

1e Scale/GT24 race 09-01-2013

Deze maand een druk 1:24 programma met de GT, DTM en de LMP. Deze keer hadden zich veertien coureurs gemeld voor deelname. Bij de start van de eerste race was mijn BMW niet vooruit te branden. Later bleek er een steunbalk los te zijn geraakt en deze hinderde het tandwiel om snelheid te maken. Goed, drie man bestreden elkaar voor de eerste plaats. Marchel, Gilbert en Frans maakte er een spektakel stuk van. Rogier volgde op de vierde plaats op een paar ronden achterstand met in zijn kielzog Rinus, die niet kon aanhaken. Uiteindelijk bleek Marchel de eerste plaats te pakken voor Gilbert en Frans, allen in dezelfde ronde. Rogier haalde voor het eerst de een en tachtig ronden en was daar zeer tevreden over. Rinus bleef steken op zes en zeventig ronden. De tweede groep werd aangevoerd door Jan die in zijn kielzog Otto mee sleurde. Almar pakte de derde plaats door weer eens degelijk rijgedrag te tonen en Tim had weer teveel uitschieters een mankement wat nog niet verholpen is. Jessica sloot de rij met kleine oogjes. Teveel slepersproblemen speelde haar parten. De kanshebbers voor de eindoverwinning zitten meestal in de laatste race. Helaas was dit deze keer niet het geval. Henk en Bart streden om de overwinning. Henning ging soms fantastisch en soms minder, met als resultaat een derde plaats op twee ronden van zijn voorgangers. Robbert kreeg pech (draadbreuk) en gaf er na drie en veertig ronden de brui aan. Zo ging de eindoverwinning naar Jan, tweede werd Otto en derde werd Henk.

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

GT32 race 02-01-2013

Met het nieuwe jaar is ook gelijk het nieuwe race seizoen bij Fastlane begonnen. We zijn gestart met de GT32 klasse waar dertien deelnemers zich voor hadden aangemeld. Een aantal coureurs deed om uiteenlopende redenen niet mee. Met een maal vijf en twee maal vier aan de start hadden we toch een behoorlijk programma. In de eerste race een debutant in het wedstrijdracen. Ryan was de “Rookie” wel al met de nodige race ervaring. Hij mocht gelijk aan de bak want Michel H., Rinus, Ruud, Rogier laten zich zo maar niet door een rookie overklassen. Met de twee oudsten Ruud en Rinus, samen goed voor meer dan honderd en twintig jaar! Werd het een enerverende race. Michel begon al op achterstand want zijn regelaar kreeg geen voeding. Hij werd op vier ronden gezet. Ruud, Rinus en Rogier kort achter elkaar en Ryan op gepaste afstand erachter. Maar de klasse van Michel bleek ook deze avond weer. Hij vloog werkelijk iedereen voorbij en met maar liefs zes ronden meer werd hij de winnaar. Ruud op twee en Rinus wist Rogier nog op een ronde te houden. Ryan werd vijfde op zestien ronden van de winnaar. Hij gebruikte na een verkeerde wissel twee banen voor zijn totaal aantal ronden. Vier man in de volgende race. Otto en Tim bepaalden hier het spelbeeld. Frans op korte achterstand als derde en Almar, na een trage start en kort sleutelen, als vierde met een acceptabele tachtig ronden. De sterke vier in race drie. En ja hoor! Henk van de Kaa deelde de lakens weer eens uit. Jan en Robbert op vier en vijf ronden en de arme Henning kreeg te maken met een los lopende pinion en werd daardoor hekkensluiter van de avond. Volgende race alweer de GT maar dan in de 1:24 klasse.

1e Henkie 2e Otto 3e Jan met vijf baanstukken meer dan Tim.

Rinus.

 

----------------------------------------------------------------------------------

SRC-FASTLANE wenst iedereen een sportief en gezond 2013

----------------------------------------------------------------------------------

Classic 28-12-2012

De laatste Classic van 2012 werd door twaalf coureurs verreden. De modified en Standaard waren door elkaar aan de start verschenen. In 2013 word er alleen nog met de modified klasse gereden. Nu twee races en onder het genot van oliebollen meegebracht door Jan werd er gestart. Het zestal ontliep elkaar vrijwel niets, waarbij er regelmatig van positie werd gewisseld. Tim ging erg snel over de baan en wist de eerste plaats te behalen. Robbert pakte de tweede plaats en Frans (met een lease car) en Almar in dezelfde ronde op drie en vier. Rinus was wat teruggezakt, kwam uit op vijf en Gilbert dit keer als zesde. De tweede race was weer eens voor Henk, die door niemand af te stoppen is. Jan werd hier tweede en op drie ronden Henning als derde. Otto werd vierde en Bart na teveel uitschieters vijfde. Rogier moest wat meer ronden inleveren. Henk de winnaar in de modified klasse en Tim pakte de eerste plaats in de Standaard klasse. Robbert krijgt het druk met het optellen van de punten. Allemaal een sportief 2013 gewenst en op 2 januari gaan we weer van start met de GT 1:32.

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

GT 1:24 19-12-2012:

De laatste GT bracht nog de nodige spanning en aanrijdingen. Met drie races van vijf deelnemers was het een avondvullend programma. Om half tien werd begonnen met een vol energie zittende Gilbert, die bij het inrijden al liet zien voor niemand bang te zijn. In de race nam hij meteen al het heft in handen met daar kort achter Almar, Jessica, Rinus en Rogier. Halverwege de race een enorme klap en drie bolides knalden tegen elkaar. Rinus had even daarvoor de bolide van Almar het slot uitgegooid en er ontstond verwarring alom. Gilbert trok zich er niets van aan en kachelde gewoon door met Rinus die de tweede plaats overnam op elf ronden. Jessica hield er mee op en was vermoeid na een zware werkdag. Almar zocht de pits op voor enig herstel werkzaamheden en Rogier deed dat ook, reed toch maar verder, maar na afloop bleek zijn chassis helemaal scheef te staan. De volgende vijf coureurs hadden ook de nodige problemen. Tim nam keurig de leiding doch teveel uitschieters zorgden ervoor dat hij uiteindelijk naar de vierde plaats terug viel. Hugo werd na een goede race vijfde en de derde plaats ging naar Ruud, die steeds sneller begon te rijden. Henning en Frans duelleerden om de eerste plaats en na een alles beslissende uitschieter van Frans ging Henning er met de overwinning vandoor. De vijf overgebleven deelnemers ontlopen elkaar niets. De conditie van de bolide is hier vaak beslissend. Michel Verbruggen en Jan de Gier maakten er een enerverende race van door als een touwtje achter elkaar te blijven rijden. Helaas was Jan de ongelukkige in de laatste stint die een keer naast de baan terecht kwam en zo de overwinning aan Michel schonk. Bart en Henk gingen voor plaats drie. Beide heren eindigden in dezelfde ronde alleen kwam Bart iets verder. Robbert werd vijfde op vier ronden van de winnaar.

1 e Michel Verbruggen 2 e Jan de Gier 3 e Bart Verweij.

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

Laatste DTM 1:32 op de gedenkwaardige dag 12-12-12 met twaalf deelnemers.

Trots als een pauw liep hij rond bij Fastlane. Henning had zojuist het DTM klassement gewonnen door de laatste race op zijn naam te schrijven. Het was in de finale erg spannend want drie coureurs eindigden in dezelfde ronde. Henning die een stroeve start kende kroop langzaam naar de eerste plaats en hield het hoofd koel op het beslissende moment. Tweede werd Bart die Jan een baanstuk voorbleef. Henk was niet helemaal tevreden en Michel Verbruggen schoot met zijn Porsche iets teveel uit het slot. Hugo met een Megane had het wat moeilijker. Het valt niet mee die snelle Porsches bij te houden. In de race hiervoor was Remco de baas. Hij rijdt geen DTM maar reed toch mee. Frans en Tim streden om plaats twee en na de finish bleek Frans iets verder te zijn gekomen. Almar kwam daar twee ronden achter en Michel Hagenaar als “gastrijder” en Rinus eindigden in dezelfde ronde als vijfde en zesde. Zo waren we op tijd klaar en op tijd naar huis.

1e Henning 2e Jan 3e Bart

Rinus

----------------------------------------------------------------------------------

28-11-2012 1:28 race

Met een matige bezetting gingen we om half tien van start in deze klasse. In de eerste race vijf deelnemers. Om de overwinning streden Gilbert en Bart. Regelmatig wisselden zij van positie in een race die zeker niet vlekkeloos verliep. Uiteindelijk bleef Gilbert zeventien baanstukken voor op Bart, die ook nog wel eens een uitschieter kon noteren. Om plaats drie was een strijd gaande tussen Jessica met een lease Renault van Edwin, Rinus en Rogier. Ook deze posities wisselden regelmatig, totdat Rogier in een aanrijding betrokken raakte en het strijd toneel moest verlaten met een krom chassis en een gekraakte kap. Jessica wist Rinus te verschalken en twee ronden meer op de teller te rijden. Race twee kende vier coureurs. Michel Verbruggen bleek hiervan de sterkste en met drie ronden meer op de teller bleef hij de goed rijdende Almar voor. Frans begon sterk maar tegen het einde van de race, kon hij de concentratie maar moeilijk vast houden. Hugo zat hem op de hielen en eindigde slechts een baanstuk achter hem. Race drie ook maar vier rijders. Jan had te weinig tijd om zijn Renault goed af te stellen (nieuwe motor) en viel na twee pitstops uit. Toen waren er nog drie en niet de minste. Henning had er zin in en kachelde naar de algemene overwinning, gevolgd door Henk van de Kaa, die op zijn beurt Robbert langzaam maar zeker op afstand reed.

Henning 1 e tweede Henk 3 e Michel Verbruggen

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

LMP 21-11-2012

Met veertien coureurs werd deze race verreden. Jessica deed ook weer eens mee en dat leverde meteen een goed resultaat voor haar op. Vier man in race een. Frans bleek een klasse apart want hij won overtuigend met zijn Reynard. Daarachter een hard gevecht om te overleven tussen Rinus, Rogier en Hugo. Rinus werd tweede een ronde voor de goed rijdende Rogier. Hugo had wat uitschieters in het begin en ondergetekende knalde ook nog eens zijn achterspoiler eraf. Hij probeerde weer de twee voor hem te achterhalen, maar dat lukte niet. In race twee een ontketende Jan met zijn Lola. Jessica bleef vlak achter Jan rijden maar werd wat vermoeid en schoot een paar keer uit het slot en werd keurig tweede op vier ronden. Edwin draaide ook goed. Met maar een ronde minder joeg hij achter Jessica aan, maar kon haar niet te pakken krijgen! Almar dacht een ronde te weinig te hebben gekregen, (niet geteld?) en Robbert kon niet de juiste afstelling vinden in de korte tijd voor de race. Michel trok zich in race drie van niemand iets aan. Hij kachelde met zijn oranje Reynard naar de eindoverwinning. Henk en Bart streden om plaats twee in de race, waarbij Bart wat foutjes begon te maken in de laatste stint. Tim en Henning reden zij aan zij en nadat Henning Tim een keer uit het slot had gereden, liet hij Tim als eerste over de finish gaan. Een sportief gebaar!

Winnaar Michel, tweede Jan, derde Henk

Rinus

----------------------------------------------------------------------------------

Classic 14-11-2012

Slechts twee races deze avond. Er werd begonnen met de Standaard klasse. Vijf coureurs gingen in gevecht om de overwinning. Michel Verbruggen bleef de hele race serieus aan het stuurwiel draaien en dat leverde hem uiteindelijk de overwinning op. Tim begon wat stroef aan de race, doch het ging steeds sneller en hij wist op twee ronden achter Michel te eindigen. Almar pakte de derde plaats en Robbert kan in deze klasse maar moeilijk uitblinken. En dan Frans. Opties leek het best goed te gaan, maar na afloop moesten toch worden geconstateerd, dat hij als vijfde was gefinisht.

De modified klasse trok zes coureurs naar de racebaan. Die duivelse Henk van der Kaa bleef Henning een ronde voor en Jan de Gier reed rustig zijn rondjes op de derde plaats. Bart daarachter, niet geheel tevreden en Rinus bleef op ruime afstand 5 e . Weer teveel uitschieters. Rogier was diep teleurgesteld. Na al het gesleutel viel het resultaat bitter tegen.

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

1:24 GT 07-11-2012

Deze klasse geeft iedere keer weer veel spektakel. Uit het slot schietende bolides, botsingen, losse tandwielen en los schietende motoren en kappen. Deze keer was Robbert keurmeester en zelfs de map met de reglementen werd erbij gehaald. Bij enkelen begon het bloed al naar het kookpunt te stijgen. Waren er auto's gedrogeerd? Marchel en Henk moesten veranderingen aanbrengen en werden na herkeuring tot het rijdersveld toegelaten. Na de start van de eerste race bleek het systeem geen ronden te tellen, zodat er opnieuw moest worden gestart. Er was op de verkeerde knop gedrukt! Maar uiteindelijk lukte het wel een goede start te maken en kon het spel beginnen. Gilbert had er zin in en nam meteen de leiding met in zijn kielzog Almar, die onderweg ook nog eens zijn kap verloor. Rogier had een succesvolle avond want hij werd nou eens niet laatste. Er was flink gesleuteld aan zijn auto en dat was te zien ook. Een derde plaats in de race werd zijn deel. Vierde werd Tim die ook wel eens wat verder is gekomen en Rinus kwam daarachter met drie keer een los gelopen motor. Bart was zo vriendelijk de schroeven weer vast te zetten. Tycho kwam als zesde binnen en klaagde over geen grip. Dus ook hij kan weer gaan sleutelen. Marchel was in race twee de gevierde man. Als een streep ging zijn bolide over de baan met een enkele uitschieter wist hij de negentig ronden te halen en ja, hij werd de uiteindelijke winnaar van de avond. Helaas moest hij vroeg weg dus kon de overwinning niet gevierd worden. Henning had een zeer goede start maar liet de overwinning in de laatste twee stints uit zijn handen glippen. Ruud op ruime afstand werd derde en Frans, (die tegenwoordig erg succesvol is met darten) werd vierde. Hugo sloot de rij op twee ronden van Frans. Race 3 met een klasse bezetting. Vier van de vijf deelnemers reden binnen een ronde van elkaar en Robbert bleef daar nog iets meer achter door teveel uitschieters. De uiteindelijke winnaar in deze race werd Michel Verbruggen die Bart op iets meer dan een ronde achter zich kon houden. Bart verspeelde een goede positie in de laatste stint. Henk en Jan daarachter in dezelfde ronde en Robbert sloot de rij op bijna zes ronden van de winnaar.

Marchel 1, Michel 2, Bart 3.

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

DTM 31-10-2012

Deze voorlaatste race werd door slechts dertien coureurs bezocht. Vanaf volgend jaar wordt de DTM 1:32 omgezet naar de DTM 1:24 klasse. Nu nog drie races met in race een Michel Verbruggen die een klasse apart was. Meteen aan de leiding en geen enkele concurrent in de buurt. De tweede plaats werd afwisselend bezet door Rinus en Tim, die voor elkaar niets onder deden. Tegen het einde van de race bleek Rinus een halve baan verder te zijn geëindigd. Een paar ronden daarachter kwam Gilbert over de streep met een oude Vodafone Mercedes. Rogier werd laatste door met een oude BMW op de baan te komen die niet aan zijn wensen kon voldoen. Henk van de Kaa was in race twee de snelste. Met zijn bliksem snelle Porsche bleef hij Robbert bijna twee ronden voor. Frans met zijn Renault Megane pakte de derde plaats met net geen tachtig ronden en Hugo kwam laat in een goed ritme en werd vierde. Race drie met een spannende race tussen: Henning, Jan en Bart. Op de finish had Henning een baanstuk meer dan Jan. Bart moest twee ronden inleveren op dit tweetal. Almar reed met dezelfde BMW als Rogier en wist er bijna zeventien ronden meer mee te rijden.

Henning de winnaar, tweede Jan, derde Henk van de Kaa.

Rinus

----------------------------------------------------------------------------------

GT race 24-10-2012

De volledige top was aanwezig voor deze race en er werd om half tien gestart. In de eerste race al meteen een kanshebber voor de eindoverwinning. Henning mocht gelijk al van start en nam meteen een voorsprong. Er was helaas kwaliteitsverschil in deze race want de nummer twee Gilbert kwam al gauw enkele ronden op achterstand. Rinus op de derde plaats, maar het moet nog sneller. Edwin lag met twee ronden minder op plaats vier en Rogier had een Peugeot Sillhouette die maar de een en dertig kilometer snelheid haalde en daardoor kwam hij niet van de laatste plaats af. In deze volgorde kwam geen verandering meer, al was de voorsprong van Henning op de finish uitgegroeid tot tien ronden. In race twee weinig krachtsverschil. Veel uitschieters behalve bij Almar, die steeds maar sneller over de baan raast. Robbert had zijn dag. In fel gevecht gewikkeld met Marchel wist hij hem een volle ronde voor te blijven. Almar pakte de derde plaats. Hij lag lang vooraan maar kon het duel tussen Robbert en Marchel niet helemaal volgen. Desondanks weer meer ronden voor Almar. Er lijkt geen einde aan te komen! Vierde werd Tim. Hij bleef Frans veertien baanstukken voor. Nu nog minder uitschieters. Voor Henk van de Kaa is het erop of eronder! Zijn Mosler wist zonder pech de finish te halen en met maar liefst negentig ronden won hij deze wedstrijd. In deze alles beslissende derde race was het Michel Verbruggen die de tweede plaats pakte en ook in de einduitslag. Otto in dezelfde ronde op drie. Na afloop bleek hij precies evenveel ronden en baanstukken te hebben gereden als Robbert, dus dat betekent samen de derde plaats! Michel Hagenaar viel terug na tandwielproblemen en hij haalde nog net de finish en Bart Verwey in dezelfde ronde over de finish. Voor Jan was het een pechavond. Zijn Nissan kreeg problemen waardoor er twee maal een korte pitstop moest worden gemaakt.

1 e Henk, 2 e Michel Verbruggen, 3 e Robbert en Otto.

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

Stem op SRC Fastlane !
Uw stem is geld waard

Vindt u dat SlotRaceClub Fastane te Everdingen een bijdrage verdient? Kom op 30 oktober naar de kieskringvergadering van Rabobank Vijfheerenlanden en breng uw stem uit!

Met een flitspresentatie gaan wij de leden van de bank deze avond overtuigen van onze meerwaarde voor de lokale samenleving. Hiermee maken we kans op maximaal € 3.333,- voor onze SlotRaceClub. Vanuit het Coöperatiefonds stelt de bank namelijk € 10.000,- per kieskring beschikbaar die de aanwezigen tijdens de vergadering mogen verdelen onder tien verenigingen en stichtingen.

Kunnen wij u overtuigen?
Bent u lid van de bank en benieuwd naar onze presentatie? Dan bent u op 30 oktober van harte welkom bij de kieskringvergadering Vianen-Zederik in Hotel Vianen. Graag aanmelden via de antwoordkaart die u als lid van Rabobank Vijfheerenlanden heeft ontvangen. Aanmelden via www.rabobank.nl/vijfheerenlanden kan ook. U kunt ook alsnog lid worden. Het lidmaatschap is gratis, maar kent enkele voorwaarden. Deze vindt u op eerder genoemde website.

Ook niet-leden hebben een stem
In de twee weken voor de kieskringvergadering kunnen klanten van Rabobank Vijfheerenlanden, ook niet-leden, online stemmen op SRC Fastlane . Vanuit het Coöperatiefonds is er € 2500,- gereserveerd voor deze online verkiezing. Ga naar www.rabobank.nl/vijfheerenlanden en stem op ons! U kunt tot en met 25 oktober stemmen.

----------------------------------------------------------------------------------

LET OP !!!!!!! KALENDER IS AANGEPAST

----------------------------------------------------------------------------------

DTM 19-09-2012

Doordat de snelheid in deze klasse is vastgesteld op 30 km, liggen de resultaten dicht bij elkaar. De “top”rijders van Fastlane waren verdeeld over drie races. In de eerste race was Frans in vorm. Met maar liefst vijf ronden meer op Tim werd hij eerste. Nog een paar ronden later komen we Ruud tegen met zijn opvallend gekleurde Megane. Edwin volgde, (waar is de inspiratie gebleven?)en Rogier, die niet tevreden was en Rinus, die weer eens last kreeg van een loslopend tandwiel, waardoor er drie keer technisch door Henning werd ingegrepen. Michel Hagenaar was “de man” in de tweede race. Ongestoord wist hij drie ronden meer te rijden dan Marchel die tweede werd. Hugo ging ook erg goed en Almar en Otto streden om plaats vier. Otto, nog steeds met de Peugeot, zal toch wel naar een andere bolide verlangen, want teveel uitschieters brengen zijn eindresultaat naar beneden. Henning was de grote man in de derde race. Geconcentreerd rijdend wist hij Michel Verbruggen bijna twee ronden achter zich te houden. Jan pakte de derde plaats en Bart werd op een ronde vierde. Henk van der Kaa had ook weer eens een pech avond. Ook weer een tandwiel probleem zorgde ervoor dat hij lang moest sleutelen voordat hij zijn race kon voortzetten. Het kostte hem vele ronden, zodat hij dit keer de hekkensluiter werd. Volgende keer beter, Henk!

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

GT race 12-09-2012

 

In deze race zeventien rijders aanwezig. De eerste groep van zes gingen om half tien van start. De grote man was hier Henning, die na een enerverende race als eerste over de finish kwam. Frans kwam deze keer op plaats twee met vier ronden minder en Rinus op drie, na toch teveel uitschieters. Kort er achter als aan een touwtje Tycho die tijdens de race steeds dichterbij kwam en kon terugkijken op een geslaagde avond. Edwin had zijn draai niet, nu slechts vijfde. Rogier sloot de rij. Had had een nieuwe regelaar, maar moet daar nog even mee oefenen. Remco startte deze keer in groep twee. Het maakt allemaal niets uit, want ook nu liet hij iedereen achter zich. Met drie ronden minder wist Marchel hem nog aardig te volgen. Bart en Tim kwamen daar kort achteraan en Robbert op gepaste afstand dit keer “slechts” vijfde. Almar reed een seconde per ronde minder hard, maar behaalde keurig twee en tachtig ronden. Als je denkt dat deze groep erg hard over de baan raast heb je het mis! De laatste vijf die aan de start kwamen maakten er helemaal een spektakel van. Michel Hagenaar vertrok geen spier op zijn gezicht en liet zich niet afleiden. Hij won deze race en in de totaalstand eindigde hij een paar baanstukken achter Remco als tweede. Henk van de Kaa begon de race rustig maar klom naar de tweede plaats en Otto die ook nog een tijdje aan de leiding ging zakte uiteindelijk naar plaats drie. Michel Verbruggen had een paar onverwachte uitschieters en dat beïnvloedde zijn eindresultaat. Jan ten slotte moest nu een genoegen nemen met plaats vijf. De concurrentie is groot onder de Fastlane rijders en dat maakt de races iedere week weer spannender!

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

LMP 22-08-2012

Het was gezellig druk deze avond. Zelfs Dennis was weer eens aanwezig. Dit keer drie races met in de eerste Bart als snelste. Gilbert ging ook lekker maar had drie ronden minder dan de winnaar. Dennis had er goed de vaart in en pakte de derde plaats, toen werd het even stil want Hugo volgde op zeven ronden achterstand. Rinus op de vijfde plaats met weer een pitstop door een losse draad en Rogier sloot de rij. Michel Hagenaar en Otto deden niets voor elkaar onder in race 2 en Jessica kwam door op de derde plaats. Tim draaide ook goed en Almar hield Robbert nog net achter zich. In de derde race veel pech gevallen. Marchel had er zin in want hij werd eerste in deze race en ook de totaalwinner. Michel Verbruggen op twee ronden tweede en Jan onverwacht op plaats drie door de pech gevallen tijdens deze race. Henning had problemen met de achterkant van zijn bolide en Frans moest zijn race onderbreken. Henk van de Kaa werd de hekkensluiter, door een tandwiel dat door een scherp geluid rijden onmogelijk maakte, staakte hij de strijd.

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

Classic 15-08-2012

De vakantie zit er voor de meeste Fastlaners al weer op. Toch was deze raceavond minder bezocht. Er werden drie races ingepland en zoals altijd begon de “Standaardklasse” in de eerste race. Zes coureurs aan de start. Michel Verbruggen zag kans meteen de leiding te nemen met zijn Chevron B19. Bart pakte de tweede plaats en daarachter ontstond een gevecht om de derde plaats tussen Frans, Almar en Robbert. Frans had zijn bolide beter afgesteld als in de laatste twee races en wist met enige moeite plaats drie vast te houden. Almar pakte de vierde plaats en Robbert enigszins teleurstellend op vijf. Tim werd laatste door pech. Twee maal schoot er een draadje los bij zijn slepers. De “Modified” klasse kende twee races. Ruud, Rinus en Rogier mochten het gaan proberen, waarbij Ruud ruime afstand nam van de andere twee. Met ruim zes ronden meer bleef hij Rinus voor en Rogier bleef daar nog een halve baan achter. Vier krijgers in de derde race. Hier was Henk van de Kaa op dreef. Met zijn Porsche 917 reed hij de als tweede eindigde Marchel op maar liefst zes ronden. Henning ging ook goed deze avond. Alle auto's zijn geel gespoten, dus duidelijk zichtbaar. Met Jan ging het minder en dat nog wel op zijn verjaardag.

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

IEDEREEN EEN HELE GOEDE VAKANTIE GEWENST

----------------------------------------------------------------------------------

4 e 1:24 race 18-07-2012

De laatste raceavond voor de vakantie bracht ons de 1:24 race met vijftien deelnemers. In de eerste race was Tim goed op dreef. Hij nam de leiding en stond deze niet meer af. Ondergetekende lag tot de vijfde stint tweede maar kreeg toen last van een verschoven motor waardoor de tandwielen gingen hoesten!En ik terugviel na een pitstop naar plaats vier. Ik leverde een strijd met Gilbert, die hierdoor zo enthousiast werd dat hij meteen weer lid werd. Gilbert dus op plaats twee en Rogier greep zijn kans door de derde plaats te pakken. Henning sleutelt wat af. Zijn bolide wilde niet goed rijden en na een pitstop belande hij op plaats vijf. Race twee was spannend. Bart had er goed de vaart in en Jessica kwam lekker op gang. Bart eerste en Jes op twee, al kon ze Ruud en Almar maar net achter zich houden. Hugo werd hier vijfde met zijn Jaguar. In race drie was het nog spannender. Tussen nummer een en nummer vijf was maar drie ronden verschil. Otto had de leiding en hield tot de finish de anderen op afstand. Daarachter een gevecht tussen wie anders dan Jan en Robbert, wat Jan in zijn voordeel besliste. Henk van der Kaa moest op dit tweetal een ronde toegeven en Michel Verbruggen moest nu eens genoegen nemen met plaats vijf. Dus eerste Otto, tweede Jan en derde Robbert. Prettige vakantie.

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

4 e DTM race 11-07-2012:

Met een aangename temperatuur op het circuit waren er in deze klasse drie races geplant. Tycho was vrij van zijn avondopleiding en kwam weer eens meerijden. In de eerste race ging het tussen Marchel en Tim. De beide heren rijden met een acd regelaar en dat gaat ze goed af. Pas in de laatste stint moest Tim zich gewonnen geven na een uitschieter. Het verschil was slechts elf baanstukken. Frans bleef daar zo'n zes ronden achter en Tycho kwam goed voor de dag door vierde te worden. Rogier sloot de rij op bijna zes ronden van zijn voorganger. Race twee ging tussen Bart en Henk van de Kaa. Met maar een ronde meer bleef Bart de niet opgevende Henk voor. Hugo werd derde en Almar had problemen met een los lopende band. Hij wist echter ondergetekende in de laatste stint toch te passeren, door een aantal onverwachte uitschieters van hem. In race drie was het Michel Verbruggen, die de felle Jessica en de naar succes hunkerende Robbert achter zich aan kreeg. De verschillen bleven tot het einde slechts een ronde op de teller. Henning behoorde vier stints lang ook tot dit groepje, doch er liep iets los en weg waren zijn kansen. Jan kon het allemaal niet volgen want hij was vergeten om zijn slepers te vervangen. Maken spare ribs vergeetachtig?

Rinus

----------------------------------------------------------------------------------

4 e MiniZ28 27-06-2012 en de GT van 04-07-2012.

De zomervakantie nadert en aan het aantal deelnemers aan de races is dat duidelijk te merken. In de race ruimte zorgt de temperatuur ook voor tropische toestanden. In de MiniZ28 een matige bezetting met drie races. Remco won de race zoals wel vaker gebeurd. Henk van de Kaa werd keurig tweede en Jan de Gier pakte de derde plaats nog even mee. De GT werd beter bezocht. Zestien deelnemers bonden de strijd aan voor de overwinning. De eerste race werd overheerst door Michel Verbruggen. Zijn groene gevaar bleek over een behoorlijke snelheid te beschikken, hij liet Frans maar liefst zes ronden achter zich. Jessica deed het in haar Mercedes ook geweldig en pakte de derde plaats. Edwin daar kort achter met aan zijn bumper Ruud Knaap die eindelijk weer eens meedeed. Hopelijk zien we hem meer de komende tijd. Nieuwkomer Rogier sloot de rij. Wist u dat hij niet alleen met kleine autootjes racet, maar ook met die met die grote wielen? Met vliegen had hij onlangs wat minder succes. De experts zijn nu nog aan het uitzoeken wat de schade is. Race twee bracht ons de ander Michel en wel Hagenaar. De gehele wedstrijd kreeg hij een viertal achter zich aan, maar hij pareerde iedere aanval met gemak! Bart en Otto bleven nog het dichts bij hem in de buurt met een tweede en derde plaats. Henning probeerde bij dit tweetal aan te haken, maar zijn pogingen mislukte. Almar werd nu vijfde maar doet al volop met de “groten” mee. Race drie had Henk van de Kaa als uitschieter. Nee, niet naast de baan maar erin. Henk was nu ook weer de snelste met Marchel als goede tweede en Jan als derde. Robbert had geen tijd gehad zijn bolide na te kijken en kreeg tot zijn verbazing Rinus aan zijn bumper. In de laatste stint wist hij toch nog afstand te nemen. Overwinning voor Michel Hagenaar, tweede Bart en Michel Verbruggen op drie.

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

4 e ronde LMP 20-06-2012

Alweer de LMP klasse aan de beurt. Drie races deze keer met in de eerste meteen al een kanshebber voor de eindoverwinning. Michel Verbruggen die in een gevecht met Frans Boetekees tot tegen het einde gelijk op ging. Echter een tik van de Reynard van Rinus drukte Frans zijn Reynard uit het slot en zo kon Michel ontsnappen en de eerste plaats pakken. Het kostte Frans een rondje achterstand. Rinus kwam deze keer op plaats drie met zijn nieuwe Reynard maar nog wel met de 21000 standaard motor, die wel snelheid tekort kwam. Inmiddels door een 25000 vervangen. Als vierde kwam Ed van Zal door de finish. Hij had de nodige problemen tijdens de rit. Ik hoorde in ieder geval de nodige kreten over het circuit galmen! Eddy bleef de steeds beter rijdende Rogier maar drie ronden voor. Robbert met zijn nieuwe Lola ging al behoorlijk goed. De aanstormende Jessica schrok in de tweede stint wakker en bereikte de tweede plaats na een inhaalrace. Tim pakte de derde plaats voor Bart die met zijn Sauber Mercedes tot vier en tachtig ronden kwam. Almar met zijn Porsche 956 kwam tot een en tachtig ronden. Remco deelde de lakens uit in race drie. Henk van de Kaa met een Reynard op drie ronden als tweede. Jan ook al met een Lola pakte de derde plaats op vier ronden van de winnaar. Otto, rijdend met een Radicaal pakte op zeven ronden plaats vier. Henning had het moeilijk. Ook hij met een Lola, die regelmatig in de knik uit het slot schoot. Alleen Hugo viel wat uit de boot. Hij werd dit keer zesde met zijn Jagermeister Porsche. Remco dus alweer de winnaar.

Ries.

--------------------------------------------------------------------------------

Classic 06-06-2012:

Dit keer een Classic race met vijftien deelnemers. De Standaard met vijf en Modified klasse met tien rijders. De eerste race bracht ons in de “Standaard” Michel Verbruggen, die ondanks enkele uitschieters toch de eerste plaats wist te bemachtigen met zijn Chevron B19. Tim bleef Almar nipt voor en Robbert had het met zijn Porsche erg moeilijk. Frans begon erg sterk, maar door onverwachte uitschieters belandde hij op de vijfde plaats. De Modified startte met Marchel die erg sterk voor de dag kwam. Ruud pakte met zes ronden minder plaats twee. Derde werd Rinus die Jessica aan de kant van de weg zag staan met pech. Zij eindigde met twee ronden minder op plaats vier. Rogier werd vijfde met nog een aantal ronden minder. De derde race bracht ons een ontketende Henk van de Kaa. Met zijn fraaie Porsche 917 Gulf reed hij iedereen aan diggelen! Geen uitwijk gedrag, bijna geen uitschieters en een snelheid om van te watertanden. De Porsche 917 is geen gemakkelijke bolide om goed af te stellen maar Henk is er in geslaagd het uiterste eruit te halen. Verschillende race teams hebben al om zijn gunsten gevraagd! Jan de Gier moest hier zijn meerdere erkennen. Met vijf ronden minder werd hij tweede. Otto pakte de derde plaats. Hij moest maar liefst acht ronden inleveren! Zelfs Bart kon het tempo niet bijhouden. Hij leverde dertien ronden in en of het nog niet genoeg was, Henning (met een pitstop) was in geen velden of wegen te zien……

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

1:24 race 30-05-2012:

Met zeventien coureurs aan de start werd het weer een enerverende avond bij Fastlane. De eerste race bracht ons een tot het bot gemotiveerde Frans Boetekees, die na een strijd met Michel Verbruggen (moest onverwachts een pitstop maken) om de overwinning streed. Michel werd toch tweede voor de aanstormende Tim in dezelfde ronde. De andere Michel en wel Hagenaar bleef daar een ronde achter en uw racende reporter kreeg in stint vijf weer eens met losse onderdelen te maken en moest een pitstop maken. Race twee bracht Otto de overwinning. De “zware” groep rijders ontliepen elkaar niets en elke uitschieter kost je een rondje?! Jan de Gier op twee, moest slechts een ronde toegeven, maar Almar (goed gedaan) bijt zich vast in een tempo met weinig uitglijders en bereikte een derde plaats met een nieuw rondenrecord. Bart en Ruud als aan een touwtje op vier en vijf en onze Henning sloot dit keer de rij met een behoorlijke achterstand. Het zestal dat de avond afsloot ging er eens goed tegen aan. Zie daar Robbert, die met zijn kleuren BMW M3 met lexaan inhoud naar maar liefst een en negentig ronden kachelde. Hoe krijgt hij het toch voor elkaar! Henk van de Kaa met zes ronden minder werd tweede maar zal zich niet prettig gevoeld hebben. Jessica op drie en Edwin op vier deden het behoorlijk en Hugo met een lease Jaguar pakte plaats vijf. Henk Smienk eindelijk weer van de partij, begon goed maar een pitstop wierp hem naar de laatste plaats in deze race.

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

DTM 23-05-2012:

Op deze bijzonder warme avond waren toch nog zestien Fastlane coureurs afgekomen om de DTM race te gaan rijden. Een nieuw lid deze keer, Rogier. In zijn eerste race mocht hij zijn kunsten vertonen op het snelle circuit. De concurrentie bestond dit keer uit: Bart, die met Jessica streed om de overwinning. Met een ronde meer won Bart. Marchel werd de nummer drie voor Rinus die een Megane had overgenomen van Gilbert's Racing Team en de motor moest ombouwen door de te hoge snelheid. Met een flinke achterstand belandde Rogier op plaats vijf. Maar ook zijn prestaties zullen verbeteren in de komende wedstrijden. Michel Hagenaar was de sterkste in race twee. Hij hield Otto, toch niet de minste, op vier ronden achter zich. Ruud en Almar hadden het moeilijk en Frans met zijn BMW viel uit met pech. De top zes kwamen laat in de avond in actie. Michel Verbruggen liet zien dat hij de routiniers op deze baan “los” kan rijden. Met drie ronden meer won hij deze wedstrijd voor Henning, die op zijn beurt Robbert op maar 10 cm voor kon blijven. Jan en Henk v/d Kaa kwamen uit op de plaatsen vier en vijf en Tim viel uit de boot door een flinke achterstand.

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

3 e ronde GT 16-05-2012:

Het was gezellig druk deze avond met als speciale gasten Kees en Jasper Schoorl. Beide coureurs wilden wel eens meerijden in deze klasse. Daarvoor moesten ze hun bolides aanpassen. Met vier races was het begin ongeveer om kwart voor tien. De eerste vijf gingen van start. Michel Hagenaar in zijn tweede race dit seizoen nam meteen de leiding en een behoorlijke voorsprong op Ruud. Jasper en Dennis volgden op gepaste afstand en Kees zijn Aston Martin “viel “ enkele keren om. In de tweede race nam de verschrikkelijk snelle Bart de leiding en liet zijn vriendin Jessica met zes ronden achterstand achter. Op drie reed lang Marchel, doch een los motorbracket zorgde voor een pitstop zodat de achter hem liggende “Racendereporter” de derde plaats kon overnemen en vasthouden tot de finish, ondanks verwoedde pogingen hem weer in te halen. Henning had zijn avond niet. Hij kreeg zijn auto niet goed afgesteld en verliet het circuit gelijk na de race om huiswaarts te keren. Als je Remco in je groep krijgt, kan je de eerste plaats wel vergeten. Ondanks enkele uitschieters wist hij zijn Nissan naar de algemene overwinning te rijden. Afgelopen week had hij nog een klein succesje geboekt in Duitsland tijden een LMP 1:24 race door 23 e te worden van de 47 deelnemers. Henk van de Kaa pakte de tweede plaats op drie ronden en Hugo had ook weer eens succes met zijn derde plaats. Otto en Almar volgden met beide in dezelfde ronde. Na een korte pauze de laatste zes. Hier leek Tim te gaan strijden om de eerste plaats maar kreeg panne en viel uit. Michel Verbruggen en Jan de Gier streden hier om de overwinning. Na het nodige spektakel wist Michel de eerste plaats te pakken. Jan kwam op een ronde als tweede binnen. Frans deed zijn best maar laat rijden is hij niet meer gewend en Robbert gooit zijn Mercedes SLS weer snel aan de kant, want de snelheid was niet om over naar huis te schrijven. En dan Tycho. Na een wat matige start kreeg hij zijn ritme te pakken en wist hij in de totaalstand nog enkele coureurs voor te blijven.

Winnaar Remco 2 e .Michel Hagenaar 3 e Michel Verbruggen

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

3 e ronde LMP 25-04-2012

Deze klasse is bij velen geliefd en daarom waren achttien coureurs bereidt gevonden aan de start te verschijnen. Na een drankje en een hapje werd rond half tien gestart met de eerste race. Frans mocht meteen de leiding nemen, Almar en Henk Smienk moesten vijf ronden op hem toegeven. Ed van Zal en keurmeester Hugo hadden een behoorlijke achterstand op gelopen en Rinus kon zijn Mazda niet op gang krijgen, nadat een sleperschoen van Slot It was vervangen door er een van MB Slot. Michel Verbruggen had er zin in, in de tweede race liet hij Tim zeven ronden achter zich en Jessica zelfs acht. En de Reynard ging toch echt behoorlijk snel. Robbert en Bart moesten zelfs twaalf ronden inleveren en dat gebeurt toch niet vaak. Opvallend veel Reynards deze keer. Edwin was dit keer de nummer zes. In race drie de beste racers die Fastlane heeft op dit moment. Remco (helemaal verzot op 1:24 rijden) gaf de anderen weinig kans. Met vier en negentig ronden was hij weer de beste van de avond. Henning hoorde er ook bij want hij haalde in de race drie ronden minder dan Remco. En er had voor beide heren nog meer ingezeten, als er wat nauwkeuriger zou zijn gereden. Otto en Marchel eindigde in dezelfde ronde en dat deden Henk van de Kaa en Jan de Gier ook.

1.Remco van de Berg

2.Michel Verbruggen

3. Henning van Dam

18.Rinus

----------------------------------------------------------------------------------

2 e ronde 1:24 11/04/2012:

Het aantal deelnemers aan deze klasse groeit. Waren er in de eerste race nog twaalf, nu al zeventien! Drie races waar de spanning te snijden was. Het deelnemersveld was nu ook weer aardig door elkaar gegooid en zo de eerste vijf in race een. Michel Verbruggen en Frans Boetekees streden hier om de overwinning, waarbij Michel Hagenaar goed meedeed, doch met tandwiel problemen te maken kreeg en wegzakte naar de laatste plaats. Michel Verbruggen hield Frans op een ronde achter zich en won. Tim kreeg daardoor de derde plaats in de schoot geworpen en Rinus pakte plaats vier. Race twee bracht ons Jan, die met zijn Jaguar de eerste plaats opeiste. Zijn bolide vertoonde weinig uitwijk gedrag ondanks de lengte van de bolide. Bart kon hem nog het beste volgen al kreeg hij wel panne door een fikse klap. De kap bestaat uit drie delen en is eenvoudig weer in orde te maken. Ruud met zijn opvallende bolide pakte de derde plaats en Hugo, bescheiden als altijd, de vierde. Henning had weer eens de nodige problemen, want bij de nakeuring bleek zijn kap te licht. Het koste hem zeven ronden! Ed van Zal heeft een prachtige Porsche maar helaas voor hem ook de nodige problemen, waardoor hij laatste werd. Race drie met alleen maar “toppers”. Wat dacht u van Robbert. Hij liet zijn BMW al dansend over het circuit gaan, naar de eerste plaats met de meeste ronden. En dan Otto uit Cuilenburg of is het Culemborg? Zijn eigen creatie snijdt als een mes door de boter, of kaas……. Op een ronde pakte hij de tweede plaats. Marchel verspeelde een hogere positie door teveel naast de baan terecht te komen. Hij was met zijn gedachten nog op Aruba! Henk van de Kaa deed dit keer erg zijn best maar dat deden de anderen ook, zodat hij met een vierde plaats genoegen moest nemen. Jessica had lamme armen van het behang plukken in haar nieuwe huis, de snelheid zat er niet helemaal in deze avond en Edwin heeft ook wel eens betere tijden gekend. Zo kwam er een einde aan een enerverende avond. Dat 1:24 rijden is toch wel leuk!

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

DTM 2 e ronde 03-04-2012:

Het werd weer een strijdvolle avond op het Fastlane circuit. Er waren dit keer drie races gepland. In het eerste treffen was het Michel Verbruggen die de meeste ronden behaalde. Hij kwam daarmee niet in de top 5 van de totale uitslag en dat zijn we van hem niet gewent. Is hier sprake van een vorm crisis? Tim kwam keurig op de tweede plaats en Frans op drie. Peter en Rinus streden om plaats vier, waarbij Rinus voor Peter kwam maar door twee uitschieters tegen het einde van de race alsnog door hem werd gepasseerd. In race twee waren het Robbert en Bart die hier de hoofdrol op eisten. Het tweetal zat dicht op elkaar. Echter Bart had wat strubbelingen onderweg en de ervaren Robbert sloeg zijn slag door met een ronde meer als eerste te eindigen. Otto pakte de derde plaats en Ed van Zal werd vierde. De Peugeot van Almar ging ook al niet lekker, waardoor hij als vijfde binnen kwam. In race drie zat uiteindelijk de winnaar van de race. Wie anders dan Jan die iedereen weer eens het nakijken gaf. Verrassend tweede werd Jessica. Met haar Porsche hield ze Henning op een ronde en Hugo zelfs op twee. Henk van de Kaa kreeg na een fantastische start waarbij hij de leiding nam, problemen en moest een pitstop maken. Hij zakte daardoor naar plaats vijf. Tycho werd hekkensluiter deze keer door teveel met zijn bolide uit het slot te schieten, volgende keer beter. Zo werden de eerste drie: 1.Jan 2. Jessica 3.Robbert.

Rinus.

-----------------------------------------------------------------------------------2 e MiniZ28 race 21-03-2012

Het beloofde weer een enerverende avond te worden, met de snelle jongens verspreid over drie races. In de eerste race was Michel Verbruggen ingedeeld en hij had nog wel wat goed te maken. In de vorige MiniZ race werd hij hekkensluiter tot ieders verbazing. Maar zover kwam het deze keer niet. Hij nam meteen de leiding en de verrassend goed rijdende Jessica haakte wel aan maar moest toch toestaan dat Michel met maar liefst zeven ronden meer als eerste doorkwam. Frans bemachtigde de derde plaats en Ed van Zal kwam op vier binnen. Bart en Rinus streden om plaats vijf. Bart was niet tevreden over de prestaties van zijn Megane, die echter steeds wat beter begon te rijden. In de laatste stint ging hij Rinus alsnog voorbij en finishte met een halve baan voorsprong. Race twee was een prooi voor Almar. Ruud en Hugo werden twee en drie en Tim wist Dennis in dezelfde ronde nog net voor te blijven. Jan had dit keer een pech race. Enkele pitstops zette hem op een flinke achterstand. Desondanks wist hij toch nog als achttiende te eindigen in de totale uitslag. In de derde race verschenen zes “toppers” aan de start. Het werd vooral een duel tussen Remco en Robbert. Het werd pas op de finish beslist. Weer was het Remco die aan het langste eind trok. Otto werd keurig derde op twee ronden en Henning was weer eens niet tevreden met een vierde plaats. Edwin zal ook op meer ronden gerekend hebben en Henk van de Kaa had ook een pech race. Zijn Megane reed met de handrem er op. Na enkele pitstops kwam hij goed op gang, maar de achterstand was toen al behoorlijk opgelopen. Remco werd de winnaar voor Robbert en Michel Verbruggen.

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

2 e ronde LMP 07-03-2012

Met negentien coureurs aan de start was het een drukke avond in Everdingen. Rond half tien werd er begonnen. De spanning was te snijden. Michel Verbruggen met zijn oranje Reynard, gaf het goede voorbeeld. Frans Boetekees kon hem op twee ronden achterstand nog goed volgen. Hij rijdt dan ook met een Reynard. Dennis met zijn goed rijdende ScaleAuto ging steeds harder rijden, maar Michel Hagenaar moest regelmatig een pitstop maken en kwam niet in zijn ritme. Hij werd deze keer de hekkensluiter. Jessica trok de aandacht in race twee. Zij raakte in gevecht met Tim die tot de helft van de race nog de leiding had. Ook hier zegevierde de Reynard voor de Sauber Mercedes van Tim. Almar met zijn Porsche 956 hield Henk Smienk een ronde achter zich en dat kwam hoofdzakelijk door de uitschieters van Henk, zonder Almar iets te kort te doen. Ed van Zal met zijn Audi R8 belande ook teveel naast het slot. Marchel had het hoogste woord in race drie. Deze boekbinder uit Brabant begint aardig aan de touwtjes te trekken. De paardenkrachten nemen toe en de niet kinderachtige Robbert en Edwin werden op vier ronden achterstand getrakteerd. Bart kachelde daar weer achteraan, met een ronde minder en Rinus raakte in het begin door een verkeerde inzet zijn spoiler kwijt en ook zijn ritme. Remco ging weer verschrikkelijk te keer. De in top vorm verkerende Henk van de Kaa werd op twee ronden gereden en de dit keer rustig rijdende Henning op drie. Otto kon zijn top vorm niet etaleren. Zijn oude bolide had moeite de koplopers te volgen, het gevolg teveel uitschieters. En dan Jan onze barman. Vele triomfen heeft hij reeds behaald. Helaas was er deze avond geen succes voor hem weggelegd. Dertiende plaats totaal . Remco proficiat met de overwinning.

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

1 e ronde Classic 29-02-2012.

Het was dan eindelijk zover. De Classic klasse ging van start en er was besloten om drie groepen in te delen. Standaard, Toering en Modified. Als eerste kwamen de rijders van de Standaard aan de start. Deze bolides hadden de minste snelheid, al was er geen snelheidslimiet. Bart en Jessica reden beide met een Alfa Romeo. Frans begon goed en nam de leiding. Echter zijn bolide kantelde nog al eens en langzaam viel hij terug naar de vierde plaats. Bart won, met een ronde meer op Jessica. Ed van Zal werd derde. De Toering in race twee. Hier ging het al iets sneller. Robbert bleek de meeste ronden te rijden en Michel Verbruggen werd met zijn Chevron tweede. Almar met een Porsche 917 ging fantastisch goed en haalde een ronde meer dan Tim en Rinus. Dus kort achter elkaar, dat belooft wat voor de volgende Classic. De Modified klasse in de derde race. Hier was ook al weinig verschil. Alleen Henning bleef een aantal ronden achter, omdat zijn bolide nogal al stroef rijdend aan de race begon. Jan werd hier de winnaar, voor Otto, Henk van de Kaa en Marchel Mooring.

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

1 e 1:24 race 22-02-2012

Eindelijk was het zover, de start van de 1:24 klasse bij Fastlane. Niet alle deelnemers waren aanwezig, maar met twaalf personen mag je toch van een redelijk deelnemersveld spreken. Er werden twee races ingedeeld en na een keuring door de TC werd met de eerste race gestart. Henk van de Kaa had zich goed voorbereid. Met zijn schitterende Porsche liet hij iedereen zijn hielen zien. Edwin kon Henk op twee ronden nog aardig bijhouden, maar Hugo moest al vier ronden inleveren. Henning startte traag maar ging steeds beter rijden. Hij eindigde op vier. Bart had een paar uitschieters en verloor daardoor terrein Ed van Zal bleef hier nog wat achter. Aan zijn bolide zal nog wat gesleuteld moeten worden. Race twee werd gedomineerd door Robbert, die met zijn fraai gekleurde BMW M3 het eerste rondenrecord van vier en tachtig ronden op zijn naam schreef. Marchel kwam tot een en tachtig en Michel Verbruggen tot tachtig. Jessica eindigde op vier. Met haar nieuwe ACD Pro regelaar ging het steeds sneller. Ze verloor wel een paar onderdelen, maar dat mag de pret niet drukken. Ruud kreeg de lachers op zijn hand doordat zijn rose bolide bij de start in zijn achteruit stond. Jan kreeg twee keer te maken met een losse as. Het lijkt me verstandig om bij iedere race goed te controleren of de schroefjes vast zitten.

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

DTM 1 e race 2012

Met vier rijders van Keistad Racing als gast, waaronder Ivan van de Vat en Marco Karman (oud leden van Fastlane) werd gestart in deze klasse. De beide heren werden in de eerste race vergezeld met clubgenoot Dennis, Ed van Zal en Michel Verbruggen. De snelheid is teruggebracht naar 30 km en dat was duidelijk te merken aan de tijden. Michel Verbruggen ging het snelst over de baan en is weer helemaal terug. Hij won voor Marco en Ivan. Ed werd vierde, kan beslist beter en gastrijder Dennis kreeg problemen met zijn bolide en viel uit. Henk van de Kaa was de gevierde man in race twee. Met zijn Porsche won hij gedecideerd deze race voor de ook niet misselijke Michel Hagenaar. Derde werd Henning, die weer eens een nieuwe auto had op gebouwd. Otto met zijn Peugeot kwam niet helemaal uit de verf en gastrijder Barry moest nog wennen. Race drie leek naar Frans te gaan, maar helaas de achteras kreeg kuren. Er moest vier keer worden gestopt en toen hield hij het voor gezien. Hugo won hier nipt voor Jessica die haar vriend Bart kort voor bleef. Vierde werd Almar op slechts drie ronden van de winnaar. De vierde en laatste race werd gewonnen door Jan die Robbert twee ronden voor bleef. Marchel werd keurig derde op drie ronden en Henk Smienk vierde op zes ronden. Tycho en Rinus eindigden in dezelfde ronde als vijf en zes. Henk van de Kaa de trotse winnaar, proficiat Henk!

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

GT race 08-02-2012

De eerste race van de GT klasse telde twintig deelnemers. Nieuw is Tycho die voor het eerst meedeed en Kurt kwam na een korte onderbreking ook weer eens meerijden. Na een keuring van TC lid Hugo werd er om half tien gestart. Na later bleek, leverde deze de eindoverwinnaar op. En dan bedoel ik Frans, die het goede voorbeeld gaf al snel de leiding te nemen en deze niet meer af te staan. Otto en Michel streden om plek twee en Robbert bleef op gepaste afstand op de vierde plaats rijden. Tycho in zijn eerst rit had een rustige start met teveel rem. Na het terugschroeven van de rem capaciteit ging het al een stuk sneller. Henk van de Kaa was de grote man in race twee. Hij trok Jan mee in zijn kielzog en Bart probeerde aan te haken. Dennis begon sterk maar viel in de laatste stints iets terug. Hij eindigde nog wel voor Henk Smienk, die dacht dat de DTM klasse zou worden gereden en had geen GT auto bij zich. Tijdens de race begon de Peugeot steeds meer lawaai te maken door het bracket. Volgens Henk was er veel lijm gebruikt om de boel bij elkaar te houden. Tim was “topper” in race drie. Hij slaagde er in om de matig startende Hugo op een ronde te houden. Edwin pakte plaats drie voor de aanstormende Almar. De bolide van Henning remde te veel vond hij. Later bleek hij de verkeerde motor te hebben gemonteerd! Race vier was voor Marchel. Hij bleef de dapper strijdende Jessica vijf ronden voor. Eddy kwam daar een ronde achter en Kurt reed nog wat op de achtergrond mee. Rinus kreeg weer eens problemen met een loslopende achteras waardoor het tandwiel begon te zingen. Dus een keurige overwinning voor Frans en een puike prestatie voor Tim op twee en Marchel op drie. Proficiat heren!

Rinus

----------------------------------------------------------------------------------

MiniZ28 1 e ronde 01-02-2012

Een druk bezochte avond. Gastrijder Nick de Wachter kwam voor de eerste keer meerijden. Henk Smienk had ervoor gezorgd dat Nick in Everdingen kon meedoen. Het werden vier races en de TC was deze avond erg precies met het controleren van de Megane's. Vooral de hoogte van het chassis werd gecontroleerd. Enkele coureurs moesten hun bolide goed afstellen. Er werd daardoor wat later begonnen. In race een ging het vooral tussen Frans en Almar. Het tweetal had er erg de vaart in en Frans wist met twee ronden meer te winnen. De derde plaats werd bezet door Gilbert die toch niet echt tevreden was. Vierde en vijfde werden Peter en Michel Verbruggen, die je daar niet verwacht. Had het keuren veel kracht gekost? De groene Megane van Mish kreeg niet genoeg snelheid en slingerde over het circuit. Het zal vast wel een motor en/of bandenprobleem wezen. Teveel experimenteren kan ook verkeert uitpakken. In race 2 ging het vooral tussen Nick en Michel Hagenaar, die afwisselend de leiding namen. Michel, mede door zijn ervaring wist deze race te winnen, met kort erachter in dezelfde ronde Nick. Ruud, Dennis en Henk Smienk hadden een tegenvallende race. “Het leek wel een ijsbaan” riep Henk na afloop! Ruud kon de andere twee nog twee ronden voor blijven. Race 3 bracht de strijd tussen Robbert en Henk van de Kaa. Robbert wist nipt te winnen. Edwin kon van de overige coureurs het tweetal nog het beste volgen. Op twee ronden werd hij derde. Marchel kwam op zes ronden en Tim op acht binnen. Race vier werd weer eens beheerst door Remco. Otto die tweede werd moest vier ronden inleveren. Henning en Hugo kwamen daar achteraan op acht ronden. Jan had veel problemen en wist Rinus maar twee ronden voor te blijven. Remco de winnaar, gevolgd door vijf coureurs met twee en tachtig ronden. Michel Verbruggen werd ditmaal de hekkensluiter. Hij was al snel naar huis!

Rinus

----------------------------------------------------------------------------------

01-02-2012

Aanpassing in het 1/28 reglement, grondspeling voor 1mm achter 1.2 mm
Dit in samenwerking met de tc van de FSN mocht blijken dat de auto,s de baan raken gaan we terug naar 1.5 mm.

Robbert.

----------------------------------------------------------------------------------

Het nieuwe seizoen is begonnen!
********************************************
Reglementen zijn aangepast voor 2012 !!!!!
-------------------------------------------------

LMP eerste ronde 18-01-2012

De rijders waren al druk bezig hun bolides wedstrijdklaar te maken bij binnenkomst van uw Racendereporter. Een paar nieuwe gezichten en een nieuwe manier van keuren. Er zouden zelfs straffen worden uitgedeeld als er niet aan de reglementen zou worden voldaan. We hebben nu vijf rijders als TC, zodat er streng opgetreden kan worden. Als dat maar goed gaat! De rijders waren er allemaal klaar voor en met vier races werd gestart. Voor de eerste avond werd gekozen de rijders te laten aantreden in alfabetische volgorde. Edwin en Bart bepaalden de rangorde in de eerste race. Almar en Peter volgde en Dennis had nog teveel uitschieters, door wat nu blijkt moeilijk af te stellen Radical bolide. In de tweede race gelijk al een paar kanshebbers voor de eindoverwinning. Henning deed erg zijn best en Jan is altijd top. Frans was ook lekker bezig en Henk van de Kaa deed ontzettend zijn best maar kwam niet verder dan vierde in deze race. Henk Smienk bleef hier iets achter. De derde race bracht ons het enige vrouwelijke lid Jessica aan de start. Na een matig begin liet ze Eddie en Michel Hagenaar achter zich. Dan moet je toch echt wel wat kunnen. Marchel was hier de sterkste en Michel Verbruggen op twee. Race vier was voor Remco. Hij bleef Robbert en Tim zes ronden voor. Ruud bleef op een ronde minder steken op plaats vier en ondergetekende op vijf en werd daarmee de eerste rode lantaarndrager.

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

Laatste DTM race van 2011

Zo kort na de kerstdagen kwamen onze coureurs nog eenmaal in actie en wel in de laatste DTM race. Aan spanning geen gebrek, met drie races hadden we een avondvullend programma en dat leverde vreugde en verdriet op. In de eerste race was Michel Hagenaar de gevierde man. Hij zag het eerst niet zitten want zijn bolide reed niet goed. Jan gaf hem weer hoop door de auto na te kijken en zie daar, hij laat Gilbert maar liefst vier ronden achter zich. Gilbert was al snel in gevecht geraakt met Tim om de tweede plaats. Jessica er dicht achter met een ronde minder en Rinus op ruime afstand. Door een losgelopen schroef waggelde de Peugeot over de baan, het leek wel een lelijke eend! Bart en Otto maakten er samen een waar spektakel van. Om en om aan de leiding. Van Otto was het niet zijn beste race, hij belande met zijn Peugeot enkele malen naast de baan. Bart won uiteindelijk met lichte voorsprong. Hugo had zich op de derde plaats genesteld en had twee ronden meer dan Marchel, die ook teveel uitschieters had, deze avond. Over wisselvalligheid gesproken, Frans had verleden week een puike race in de GT en nu liep het niet. Jan deelde de lakens uit in race drie. Hij bleef Henk drie ronden voor. Voor Henk volgde het herstel. Robbert kwam deze race uit op plaats drie. Hij hield de altijd ambitieuze Michel Verbruggen achter zich. En dan Henning! Voor hem werd het een testrace want de Peugeot wilde voor geen meter. Dit keer laatste in de totaalstand en het kapje is helaas gesneuveld! Prettige jaarwisseling allemaal.

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

Laatste GT 21-12-2011

De voorlaatste avond bracht ons toch nog drie spannende races op het Fastlane circuit. Race een gaf ons een ontketende Frans, die met zijn McLaren de andere deelnemers aan deze race tot figuranten degradeerde. Henk Smienk had weer een geslaagde race en was best trots op zijn 2e plaats. En dan Jessica. Zij reed een “evenwichtige” race, waar niets op aan te merken was. Edwin en Dennis streden om plaats vier en eindigden in dezelfde ronde. Tim en Hugo waren de smaakmakers in race twee. Tim had de langste adem en won. Hugo een ronde minder op twee. Almar werd hier derde met evenveel ronden als in de vorige race. Rinus op vier. Na een stroef begin kwam de vaart erin en Bart kreeg na vijf ronden pech en gaf de pijp aan Maarten. En dan “de helden van de 64 velden”zeggen we altijd bij het schaken. Hoe noem je dat bij het Slotracen? De helden van de vierhonderd baanstukken? Hoe dan ook, de beste rijders van het klassement zijn altijd het laatst aan de beurt. Het werd weer een enerverend gevecht. Het was weer eens de avond van Jan. Hij wist Remco op twee ronden te rijden en Robbert zelfs op vier. Michel had zijn avond niet. Hij leek wel het vijfde wiel aan de wagen! De bolide van Henning ging ook niet snel genoeg en dan pechvogel Henk v/d K. Een slepersprobleem bleek niet op te lossen. Hij eindigde daardoor in de achterhoede. Kop op Henk!

 

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

Laatste MiniZ28 race 2011

De feestdagen zijn in zicht en dat betekent dat het einde nadert van de Fastlane competitie 2011.Deze avond de MiniZ28 waar toch nog fanatiek gestreden werd om de overwinning. Een viertal rijders in de eerste race. Daar was Henk Smienk de verrassing. Als in zijn beste dagen kachelde hij over het circuit en liet de toch ook niet misselijke Frans een ronde achter zich. Gilbert met zijn nieuwe ProSlot motor kon het voor hem liggende tweetal niet volgen en laten we over Rinus maar helemaal zwijgen! In de tweede race waren vijf coureurs actief . En kijk die Henning eens! Hij ging weer eens volledig op in zijn race en zette een puike prestatie neer. Hij liet de maar steeds beter rijdende Almar twee ronden achter zich. Tim werd op drie ronden gezet en de geroutineerde Hugo zelfs op vier. Edwin is in de loop van het seizoen licht teruggevallen in zijn prestaties. Slechts vijf en zeventig ronden is een tegenvaller. Race drie was tevens de finale deze avond. Vijf cracks aan de start. Vijfde deze keer Michel Verbruggen. Een tegenvaller. Zijn Megane ging niet goed over het circuit. Hij beloofde mij de bolide helemaal uit elkaar te halen. Als dat zondag tijdens de FSN race maar goed gaat. Vierde was Henk van de Kaa. Gaat zijn leeftijd meespelen? In de laatste twee stints moest hij het voor hem rijdende drietal laten gaan. Jan was ditmaal derde. Toch weer op het schavot. Op het laatste moment zijn Megane afgekeurd, teveel magneetkracht. Ook maakte zijn bolide sluiting op de baan. Dat werd dus nog snel even sleutelen. Tweede werd Robbert. Kwam laat, zag en overwon niet, nee daar was Remco nog. Hij wilde laten zien dat hij nog steeds de beste is en bleef Robbert een ronde voor. Volgende week de GT en daarop de laatste DTM. Verslagen hier op de Fastlane site.

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

Laatste wedstrijd LMP klasse dit jaar. 30-11-2011

Er werd wel wat later begonnen, maar dat kwam door het appelgebak dat Otto had meegebracht. In drie races werden de ere plaatsen verdeeld. Om te beginnen werden vijf man losgelaten. Michel Hagenaar bleek in deze groep te sterk . Tim kon hem nog aardig volgen, maar hij leverde toch nog vier ronden in. Henk Smienk, Almar en Rinus reden hun eigen race en eindigden ook in die volgorde met een ronde verschil. Race twee bracht al een aantal “toppers” aan de start. Wat dacht u van Henning, Robbert en Otto. Henning verraste vriend en vijand door een vlekkeloze race te rijden. Hij bleef Robbert en Otto ruim twee ronden voor. Hugo kon Edwin achter zich houden en Frans kwam niet helemaal in zijn ritme. Slechts vier man in de derde serie. Remco kwam lekker in zijn ritme en kon Michel Verbruggen op een ronde achter zich houden. Jan werd derde op twee ronden van de winnaar en Henk schoot met zijn bolide iets te veel uit het slot. Op vijf ronden werd hij vierde. Remco de winnaar, Henning op twee en Michel op drie.

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

DTM 16-11-2011

Voor dit jaar alweer de voorlaatste DTM race. Er werden drie races ingedeeld waardoor de eerste race bestond uit vijf rijders. Daarvan streden Gilbert, Tim en Frans voor de overwinning, leek Henk Smienk met de beste mee te rijden en had Rinus voor de aanvang van de race met zijn Peugeot een uitschieter en vloog van de baan af in het tapijt. Dat leverde een ontregelde bolide en een afgebroken spoiler op. Gilbert trok zich er niets van aan en reed Tim en Frans los. Met drie ronden meer wist hij Tim voor te blijven. Frans moest nog een ronde extra inleveren. Henk Smienk bleef daar nog twee extra ronden achter en Rinus was in nog geen velden of wegen te zien. Hij deed het rustig aan.

Race twee gaf een spannend gevecht tussen Otto en Hugo enerzijds en Bart en Marchel anderzijds. De koppeltjes gaven elkaar niets toe. Almar ging het allemaal iets te snel en Jessica had haar avond niet. Na negentien ronden wilde haar bolide niet meer door een vastgelopen tandwiel, dacht men maar de achteras bleek los te zitten en een van de steunen bleek afgebroken. Otto had tegen het einde van de race nog wel wat last van uitschieters, maar zijn voorsprong op de als tweede geëindigde Hugo was nog net voldoende. Bart als derde en Marchel op vier in dezelfde ronde. Almar werd vijfde en Jessica zat al aan de limo.

De zes koplopers in het klassement moesten het dan maar beslissen. Jan was weer erg op dreef, maar vergeet Henk van de Ka niet! Na het debacle van de vorige week was hij weer helemaal terug. Robbert en Michel Verbruggen konden slechts volgen en de Peugeot van Remco wilde nog wel eens het slot uit op de plekken waar je het juist niet verwacht. Henning ging lekker mee in de strijd. Achter het strijdende drietal, Henk, Michel en Robbert kon hij nog net niet aanhaken. Toch kan hij terugkijken op een goede race. Jan dus eerste Henk op twee en Michel op drie. Robbert viel net naast het schavot.

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

GT race 09-11-2011

Racen bij Fastlane gaat erg snel. Het is dan ook belangrijk om de auto's goed af te stellen. Dan moet je denken aan de banden, het chassis en het eventueel te plaatsen lood om de bolides op gewicht te brengen. Er wordt op iedere clubavond veel gesleuteld en vele auto's worden helemaal uit elkaar gehaald en opnieuw afgesteld. Het is belangrijk om niet teveel lood te gebruiken, dat kost snelheid. Een euvel waar ondergetekende nog steeds moeilijk afstand van kan doen. Het lampje begint langzaam feller te branden, zodat ik in het nieuwe jaar op verbetering van mijn prestaties mag hopen. We waren dit keer met achttien man, nou ja zeventien en Jessica. Drie keer een race met volle bezetting. Rond half tien werd er gestart met: Edwin, Henk S, Bart, Dennis, Jessica en Rinus. Je zou verwachten dat Bart en Edwin hier de lakens zouden uitdelen, maar zie Henk Smienk eens! Hij blijft Edwin en Bart twee ronden voor. Jessica blijft daar nog een ronde achter en wordt vierde. Rinus op vijf en Dennis op ruime achterstand op zes. Dat krijg je, als je de auto volledig opnieuw opbouwt. De tijd was te kort om een goede afstelling te bewerkstellen, dus nog werk aan de winkel.

In de tweede race had Tim lang de leiding. Zou hij er in slagen om Henning van zich af te houden? De druk nam toe en de snelheid viel terug. Helaas bleek Henning toch iets verder te komen en won. Hugo ging ook goed want op twee ronden werd hij derde. Frans pakte nog net de vierde plaats voor Michel Hagenaar en Almar werd zesde met toch weer een ronde meer op zijn rondenrecord. De zes snelste van het klassement in de finale race. In het begin een paar uitschieters. Henk van de Ka kreeg zijn bolide niet goed onder controle, er bleek een stukje lood los geraakt te zijn. Hij liep daardoor een flinke achterstand op. Otto en Jan streden om de eerste plaats met kort er achter Robbert, Michel Verbruggen en Remco. Het vaderschap heeft Otto schijnbaar goed gedaan want hij wist Jan voor te blijven. Robbert moest maar een ronde toegeven en Michel pakte de vierde plaats van Remco af, want hij kreeg in de laatste twee minuten pech met z'n Jap. Henk werd hier laatste. Winnaar dit keer Otto, gefeliciteerd!

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

EXTRA CLUBDAGEN GEDURENDE HET NAJAAR EN DE WINTERMAANDEN:

In oktober zijn we er naast de woe.avond alweer mee begonnen en dat gaan we weer voortzetten de komende maanden, houdt de mail en informatie op deze site in de gaten, voor november is gepland vrijdagavond 11 november vanaf 19.30 uur, de zondagmiddag 27 november zijn we open vanaf 13.00 uur.

Tot op Fastlane.

groeten
Robbert & Jan

----------------------------------------------------------------------------------

Endurance en MiniZ28 race Fastlane.

Op zes en twintig september werd er een Endurance race gehouden. Helaas waren maar tien coureurs bereid om mee te doen. Vijf teams van twee personen gingen er eens goed tegenaan. Winnaar werden Jan en Robbert met op twee ronden Otto en Rinus, die eens een snelle avond had en bijna iedereen zijn hielen liet zien. Henk en Michel H. derde op vier ronden. Vierde werden Remco en Hugo op maar liefst elf ronden. Henning en Almar moesten nu eens genoegen nemen met plaats vijf met dertien ronden minder dan de winnaars. Twee november werd de MiniZ28 gereden. Drie races van 6x3 minuten. In race een kwamen aan de start: Frans, Edwin, Gilbert en Rinus. Gilbert trok hier aan het langste eind. Met vier ronden meer wist hij Frans op de tweede plaats te houden. Rinus werd derde in een niet geheel vlekkeloze race en Edwin op vier. Na late binnenkomst had hij weinig tijd om zijn bolide na te kijken. Dat leverde in het begin wat problemen op, waardoor hij een behoorlijke achterstand op liep. Race twee met Otto, Robbert, Hugo en Henning. Hier begon Henning met de nodige strubbelingen en ging het duel om de eerste plaats tussen Otto, Robbert en Hugo. Otto bleek een ronde meer te hebben dan Robbert en Hugo leverde nog een halve ronde meer in. Henning hier vierde op ruime afstand. Race drie bracht ons de snelheidsduivels Michel V., Remco, Henk, Jan en Tim. Jan toonde zijn kunnen en na een enerverende race kwam hij als winnaar van de avond door de finish. Henk kon ondanks de hulp van Michel, niet verder komen dan de tweede plaats. Remco bleef Michel ongeveer een ronde voor en de arme Tim kreeg in de laatste stint problemen met zijn Megane en stopte ermee.

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

LMP race Fastlane 19-10-2011

Er was weer genoeg tijd om de bolides wedstrijdklaar te maken. Er werd daarom weer flink gesleuteld en rond half tien gingen we met drie races te rijden van start. De eersten die achter de knoppen aan de race begonnen waren: Michel Hagenaar, Bart, Frans, Jessica en Rinus. Michel had er deze avond zin in want hij liet de anderen ver achter zich. Bart op zes ronden minder , probeerde aan te haken maar hij hield het niet vol. Toch keurig een tweede plaats. Frans en Jessica reden kort achter elkaar en dat bleef zo tot het einde van de race. Rinus had een trage start na een bandenwissel liep de bolide stroef en in de laatste twee stints ging het beter. Desondanks vijfde. Dennis, Robbert, Otto, Rene, Hugo en Almar in race twee. De smaakmakers Robbert en Otto streden hier om plaats een. Otto trok aan het langste eind. Hugo op drie ronden derde en Almar met eindelijk tachtig ronden keurig vierde. Dennis begon sterk doch kon de rijders voor zich niet blijven volgen. Rene was na lange tijd weer eens van de partijen en speelde een bescheiden rol. Even weer wennen. De koplopers in de competitie kwamen in race drie aan het woord. Remco, Michel Verbruggen, Jan, Henk, Henning en Edwin. Ook nu ging het weer erg snel. Tijden als 11.4 sec zijn maar voor weinigen weggelegd. Jan was weer eens de gelukkige deze avond. Hij wist Remco en Michel ruim voor te blijven, een applaus waardig! Henk op vier en Henning op vijf waren tevreden. Edwin liet het tegen het einde een beetje afweten. Zijn gedachten waren inmiddels bij andere zaken. Voor Jan deze keer de gladiolen. Proficiat!

Rinus

----------------------------------------------------------------------------------

6 e DTM race 05-10-2011

Het was dit keer gezellig druk bij Fastlane. Achttien man waren aanwezig en Jessica. Na een natje gingen we van start in vier races. Frans, Michel H, Henk S en Dennis waren de eerste gelukkige die hun talenten konden tonen. Frans en Michel maakten hier de dienst uit en zij namen een ruime voorsprong op Henk en Dennis, die hun bolide nog al eens naast de baan zagen liggen. Hier moet nog het een en ander gesleuteld gaan worden om de prestaties te verbeteren. Hij moest er hard voor vechten maar Frans slaagde erin Michel een ronde achter zich te houden. Henk legde beslag op plaats drie want hij wist Dennis vijf ronden “los” te rijden. Bart, Jessica, Eddy, Edwin en Rinus in de tweede race. Edwin viel al na twee ronden uit en zag een reparatie niet zitten. Bart was goed op dreef en won met zeven ronden meer dan Jessica, die toch de ervaren Ed een ronde voor kon blijven. Rinus werd vierde. Race drie waarin Marchel en Hugo de boventoon voerde. Marchel kwam een ronde verder en mocht de zege op eisen. Otto wisselde goede met minder goede momenten af, zo werd hij slechts derde. Ruud wist Almar een ronde achter zich te houden. De “toppers” maakte het deze keer wel erg spannend. Jan reed eigenlijk een perfecte race. Remco, Michel en Henk hadden een paar zwakke momenten, en daar profiteerde Jan goed van. Met drie ronden meer bleef hij het drietal voor. Henning werd vijfde, maar was toch best tevreden met dit resultaat. Winnaar Jan gefeliciteerd!

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

6 e race in de GT klasse 28-09-2011:

Het was een zwoele avond bij Fastlane. Er werd veel gesproken over de Sixpack race zondag bij 't Kasje. Fastlane en Speedtrack zijn de kanshebbers voor de eindoverwinning, we zullen het zien. Er werd in twee groepen van zes deelnemers gereden met de heren: Tim, Hugo, Michel H., Ruud, Edwin en Rinus in de eerste. Tim en Hugo waren goed op dreef en Michel, daar kort achteraan. Tim won fraai de race met een kleine voorsprong op Hugo. Michel werd derde op een ronde. Vierde werd Ruud die drie ronden achter bleef. Waarschijnlijk nog onder de indruk van het fraaie spuitwerk van Jan, aan een kapje van Ruud. Edwin verblijft in hogere sferen. Zijn rijden leidt er wel door, want hij werd slechts vijfde . Rinus werd laatste, maar verbeterde desondanks zijn rondenrecord in deze klasse met maar liefst negen ronden, ondanks teveel uit het slot te zijn geweest. Het tweede zestal bestond uit de heren: Remco, Jan, Michel V., Henk, Otto en Henning, die weer teveel aan het sleutelen was. Het wilde niet lukken zijn bolide goed af te stellen. Remco en Jan streden om de eerste plaats. Michel V. en Henk om de derde. Er bleef een ronde verschil tussen de heren. Otto, sinds een week vader, volgde goed maar viel bijna in slaap. Dat krijg je, als je luiers moet vervangen! Henning werd hier laatste. Teveel uitschieters!

Rinus.

----------------------------------------------------------------------------------

5 e ronde DTM klasse 24-08-2011

Er werd weer flink gesleuteld deze avond. De verwachtingen waren hoog gespannen en de teleurstellingen groot. Zo beleef je een race bij Fastlane. Na een keuring met veel discussie werd er pas om tien uur gestart. Het eerste viertal bestond uit: Jessica, Bart, Frans en Hugo. Het ging lang gelijk op, totdat Frans enig concentratie verlies te verwerken kreeg. Bart en Hugo maakten deze race en Jessica, geconcentreerd op korte afstand, er achteraan . Bart wist Hugo nipt voor te blijven en Jessica eindigde als derde met drie ronden minder. Frans moest acht ronden toegeven. Race 2 met Gilbert, Marchel, Rinus, Michel Hagenaar en Edwin. Marchel was hier de snelste, op een ronde gevolgd door Edwin. Michel H. pakte de derde plaats op twee ronden van de winnaar. Gilbert kreeg na drie ronden al pech en staakte de strijd. Rinus met een reserve regelaar ging te langzaam om een bedreiging te vormen. Race 3 met Tim, Otto, Almar, Henning en Ruud. Otto is in blakende vorm, pakte de leiding en stond die niet meer af. Om plaats twee werd flink gestreden. Uiteindelijk bleek Henning iets verder te komen dan Ruud en Almar, de heren eindigden in ronde zeven en zeventig. Tim had wat slepers problemen en liep daardoor een achterstand op. Tot slot de finale. Jan, Remco, Michel, Robbert en Henk maakten er een waar spektakel van. De bolides vlogen over de baan met weinig uitschieters. De Marshalls geconcentreerd langs de baan, om bij ieder uitschieter meteen de bolide weer terug te plaatsen, uiteraard in de goede baan. Het vijftal was aan elkaar gewaagd. Op de eindstreep bleek Jan de gelukkige, hij won voor Remco en Henk, die elkaar dicht waren genaderd. Michel kon nog net Robbert achter zich houden, al kon hij een tweede plaats niet vast houden.

Rinus

---------------------------------------------------------------------------------

5 e ronde GT klasse 17-08-2011

 

De tweede race na de vakantie trok negentien deelnemers. De temperatuur steeg naar 27 graden Celsius. Kwam dat door de spanning? Met vier races was de avond behoorlijk gevuld. De keurmeesters hadden deze keer de handen vol om alle bolides door de keuring te krijgen. Om tien voor tien de eerste race. Ruud II, Jessica, Frans en Bart achter de knoppen. Hier was Bart een openbaring. Met een perfect afgestelde auto reed hij de geroutineerde Frans op vijf ronden. Jessica kwam binnen op elf ronden en Ruud II had het moeilijk zijn BMW in het gareel te houden en moest maar liefst zeven en twintig ronden toegeven. In race twee kwamen aan bod: Hugo, Gilbert, Dennis, Marcel en Rinus. Hier gebeurde van alles. Marchel moest na veertien ronden de strijd staken omdat zijn motor het liet afweten. Rinus staakte na zes en vijftig ronden de strijd nadat er vergeten was de bolide naar een andere baan te verplaatsen, deze twee keer met een enorme klap tegen de vangrail werd geslingerd en daarbij de achteras te veel speling kreeg. Daardoor de tandwielen hun functie verloren. In de laatste stint hield de bolide er mee op, de regelaar werkte niet meer,waarschijnlijk met een doorgebrande cassette als resultaat. Hugo en Gilbert streden hier om de overwinning. Hugo kwam met een ronde meer als overwinnaar uit de strijd. Dennis werd op dertien ronden achterstand derde. Race drie bracht ons de heren Henning, Ruud, Remco, Tim en Ed. Remco bleek hier de sterkste. Met drie ronden meer hield hij Ed achter zich. Ruud, met vier ronden minder werd derde en Tim pakte plaats vier. Henning kreeg teveel problemen tijdens de race om een top positie te bekleden, hij werd laatste in deze race. De finale ging tussen Jan, Robbert, Michel, Otto en Henk. Otto, Jan en Henk gingen voor de ere plaatsen. Otto was de triomfator deze avond door deze race te winnen. Hij bleef Jan een ronde voor en twee op Henk. De bolide van Michel was nog niet top. Daar zal het MRT team nog flink aan gaan sleutelen. Robbert moest deze avond het antwoord schuldig blijven, hij moest 1 stint sleutelen. Otto de winnaar en de vijfde plaats van Bart mag er ook wezen.

Rinus.

--------------------------------------------------------------------------------

4 e ronde DTM 22-06-2011

Zo kort voor de vakantie periode waren we al weer aan geland bij de vierde ronde in de DTM klasse. Er hadden zich zestien coureurs gemeld en na een keuring uitgevoerd door Hugo en Henning verschenen de eerste vijf aan de start. Dat waren Bart, Jessica, Dennis, Frans en Ruud II. die voor de eerste keer dit seizoen aanwezig was. Van dit vijftal had Frans de meeste ervaring op de baan en dat liet hij ook zien. Hij finishte als eerste voor Bart, die steeds sneller gaat en Jessica, die haar mannetje staat. Ruud II kwam als vierde binnen en Dennis viel wat tegen, op vijf. Race twee bestond uit: Tim, Hugo, Almar, Otto en Rinus. Otto mag je nu wel tot de toppers rekenen. Hij had maling aan iedereen en won voor Hugo die toch over de nodige ervaring beschikt. Almar deed wat er van hem verwacht wordt, maar Rinus kreeg te maken met een los tandwiel in de vijfde stint. Na een pitstop werd er door gereden en na afloop bleek Tim nog een ronde minder te hebben gereden. Wat daar is gebeurt is me volledig ontgaan. Goed de finale race geeft altijd weer spektakel, ook nu weer. Jan, Henk, Michel, Henning, Ruud en Robbert maken er een show van. Jan is de laatste tijd goed in vorm. Samen met Henk werd er fel gevochten voor de overwinning. Met een ronde meer wist hij die te behalen. Michel is de laatste weken wat op de achtergrond verdwenen. Het switchten naar een Porsche heeft nog niet het verwachtte resultaat, al is derde worden in deze race en vierde totaal toch ook weer niet zo slecht. Henning werd vierde maar kreeg toch nog teveel uitschieters te verwerken. Acht ronden achter de winnaar eindigen is voor hem onaanvaardbaar. Van Ruud kreeg ik de indruk dat hij niet volledig in de race zat. De vijfde plaats werd zijn deel. En dan Robbert. Hij kreeg halverwege de race pech en had veel tijd nodig om het euvel te verhelpen. Uiteindelijk kam hij terug maar kon de laatste plaats dit keer niet meer ontlopen.

Rinus.

 

---------------------------------------------------------------------------------

4 e ronde GT 15-06-211

De “toppers” waren deze avond allemaal aanwezig. Drie races werden ingepland.De eerste zes coureurs waren Hugo, Michel H., Frans, Jessica, Bart en Rinus. Hugo bleek hier een klasse apart. Frans, die tweede werd moest het met zes ronden minder doen. Michel Hagenaar werd derde. Bart eindigde na een pitstop op de vierde plaats met twee en zeventig ronden. Jessica kwam uit op zeventig. Rinus moest kort voor het begin een kleinere pinion plaatsen, de auto ging twee kilometer te hard. Tijdens de race bleek er iets niet in orde want het leek wel of de McLaren op de handrem reed. Er bleek een band aan te lopen, helaas weer een verloren race. De tweede race met Ed, Henning, Almar, Remco, Tim en Ruud. Hier was natuurlijk Remco met zijn Japanse bolide de baas. Negen en tachtig ronden behaalde hij. Henning eindigde als tweede op vier ronden en mag op een goede race terugkijken. Ruud had volgens mij geen uitschieters, maar had ogenschijnlijk minder snelheid. Toch knap derde worden op zes ronden. Almar houd zijn Ferrari goed in het slot en Tim heeft meer snelheid, maar schiet nog wel eens uit het slot. Desondanks allebei negen en zeventig ronden. Ed rijdt met een Peugeot maar door het magnetisme van de Spirit motor verliest hij snelheid en blijft enigszins achter. De derde race bestond uit vijf “toppers” Michel, Jan, Robbert, Henk en Otto. Robbert leek de meeste moeite te hebben maar dat kan ook niet anders als je een paar weken naar Engeland bent geweest. Daar rijden ze nu eenmaal aan de andere kant! Jan, ondanks een aantal uitschieters had er duidelijk zin in. Na een hevig gevecht met Otto die een tijdje de leiding had, pakte hij de eerste plaats met een ronde meer. Henk volgde op twee ronden op drie en Michel met zijn nieuwe bolide, op vier. Robbert moest zes ronden toegeven.

Rinus.

------------------------------------------------------------------------------

4 e 1:28 race 08-06-2011

Een aantal deelnemers aan deze race verkoos Le Mans boven Everdingen. Want daar vind in het weekeinde de 24 uur race plaats. We telden uiteindelijk tien deelnemers. Er waren dus een hoop punten te verdelen en na een gezellige bespreking aan de bar, werd aan de race begonnen . De eerste vijf coureurs waren: Frans, Hugo, Almar, Henning en Rinus. Na een paar ronden kreeg Rinus problemen met de slepers en liep al drie ronden achter op de rest. Henning had bij het afstellen weer de nodige problemen, maar ging vervolgens al snel aan de leiding met schitterende rondetijden. Had hij ons in de maling genomen? Hij werd eerste voor Hugo en Frans. Almar op vier en Rinus op vijf. Race twee werd voor Michel Verbruggen. Zijn Megane toonde duidelijk meer snelheid dan in de vorige 1:28 race en met ruim vier ronden meer liet hij Jan achter op de tweede plaats. Tim en Ruud waren onderling aan het strijden voor plaats drie. Tim, ondanks enkele uitschieters, wist die plaats te behouden voor Ruud. Henk kreeg ook last met de slepers en verloor vele ronden. Totaal Michel 1 e , Henning 2 e , Jan 3 e .

Rinus.

------------------------------------------------------------------------------

4 e Endurance race Fastlane 01-06-2011

 

Of het aan het mooie weer lag, ik weet het niet. De belangstelling voor deze race viel enigszins tegen. Dit keer vijftien deelnemers, die met volle overgave de strijd aan gingen. Drie teams bestaande uit drie coureurs en drie met twee. Voor de teams met twee rijders een extra belasting, want deze heren stonden drie keer achter de regelaars. Michel Verbruggen had geen zin om te rijden en was onverwachts naar huis gegaan. Hij was de leider van het klassement en was dus niet in de gelegenheid om zijn puntentotaal uit te breiden. Maar de nieuwe held is deze avond op gestaan. Otto Bikker nam het leiderschap over en reed met zijn team naar de overwinning. Meteen het initiatief nemen en de gehele race aan de leiding rijden. Na de eerste drie stints kon team Ruud Knaap en team Henk van de Kaa nog aardig volgen, maar kans op de eerste positie heeft er gedurende de race niet echt in gezeten. Team Remco van den Berg moest zelfs nog enkele ronden meer inleveren. Hugo Bronckhorst moest met zijn mannen Jan de Gier op afstand zien te houden. In dit team deed ook de enige vrouw binnen de Fastlane racers, Jessica mee. De snelheid is er nog niet helemaal, maar dat is een kwestie van tijd.

Rinus.

------------------------------------------------------------------------------

4 e ronde LMP 25-05-2011

Negentien leden weer aanwezig bij Fastlane. In de eerste race kwamen aan de start: Dennis, Bart, Jessica en Rinus. Ondergetekende had eindelijk eens succes. Na veel pech en een onwillige regelaar werd tot ieders verbazing een goede race gereden. Met ondersteuning van Henning werd mijn Mosler omgetoverd tot een niet te onderschatte racemonster. Met vijf ronden voorsprong op Dennis werd ik eerste in de race. Bart en Jessica die nog het nodige aan hun bolides moeten verbeteren werden drie en vier met acht en negen ronden achterstand. In race 2 met Almar, Ed van Zal, Tim, Rene en Hugo waren de heren aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk ging het tussen Rene en Ed die allebei drie en tachtig ronden lieten noteren. Hugo kwam daar een ronde achter en Tim twee. Almar moest vijf ronden toegeven. Race drie was vooral een duel tussen Otto en Ruud dat uiteindelijk in het voordeel van Otto werd beslist. Michel Hagenaar was ook weer eens van de partij. Met een derde plaats bleef hij Edwin nog twee ronden voor. Frans werd vijfde. Hij had zijn dag niet. Afgelopen zondag had hij bij 't Kasje een van de 1:28 races gewonnen en dat had hem veel kracht gekost en dat kon je nu nog merken. Ja, en dan krijg je natuurlijk de beste vijf van het klassement. Robert ontbrak door werkzaamheden in het buitenland. Hier deelde Remco weer eens de lakens uit. Als een wervelwind ging zijn bolide over het circuit. Zelfs Henk van de Kaa moest vier ronden op hem toegeven. Michel pakte plaats drie en Jan plaats vier. En dan Henning. Weer een nieuwe bolide. Het ging nog niet naar wens. Er zal nog gesleuteld gaan worden. Einduitslag 1.Remco, 2.Henk en 3.Michel.

 

Rinus uw Racende Reporter.

------------------------------------------------------------------------------

3 e ronde DTM 11-05-2011

Met de nieuwe leden Jessica en Bart er bij telden we twintig aanwezigen en dat betekende vier races, dus een avondvullend programma. In de eerste race de nieuwelingen met daarbij Otto, Tim en Henk Smienk. Otto met zijn gele Peugeot nam resoluut de leiding en won voor Henk S. die elf ronden moest toegeven. Bart werd derde en Jessica op vier. Tim moest een aantal keren een pitstop maken want zijn bolide bleek niet goed afgesteld te zijn. Race twee met Hugo, Almar, Edwin, Gilbert en Rinus. Hier was Ed de snelste voor Hugo en Almar. Gilbert en Rinus streden om plaats vier, waarbij Gilbert in de laatste stint als winnaar te voorschijn kwam. Er bleek isolatie voor te komen op de aansluiting van baan drie. Drie coureurs hadden er last van met een vertraagde start. In de derde race Robbert, Ruud, Henning, Frans en Marchel. Hier ging het lange tijd gelijk op. In de laatste stint viel uiteindelijk de beslissing. Robbert bleef Marchel een ronde voor, Ruud werd derde op twee en Henning vierde op drie ronden. Frans had een nieuwe bolide geprepareerd, maar helaas moet er nog meer gesleuteld gaan worden. Hij werd met het voor hem teleurstellend resultaat vijfde. De vijfde race met de heren Jan, Remco, Michel, Ed van Zal en Henk van de Kaa ging ook lange tijd vrijwel gelijk op. Het leek wel een Porsche Cup race, want enkelen zijn zo geschrokken van het goede rijden van Henk dat ze er ook maar een hebben aangeschaft. Het hielp hun niet veel want Henk bleek ook deze avond weer de snelste. Met vijf en tachtig ronden was de overwinning voor hem. Michel werd op twee ronden tweede. Jan op de derde plaats met drie ronden minder en Remco op vier met vier ronden minder. Ed van Zal sloot de rij met tien ronden minder dan de winnaar.

Groeten, Rinus.

--------------------------------------------------------------------------------

Hallo Fastlaners.

Komende vrijdag is weer de 1e vrijdag van de maand, ditmaal 6 mei. Vanaf 19.30 uur is de club weer open op deze extra clubavond.

Tevens is dit t/m de zomervakantie voorlopig weer de laatste vrijdagavond. de maanden juni ( vrijdag tussen hemelvaartsdag en weekend) , juli en augustus ( vakantiemaanden)  is op de vrijdag de club dicht.
In september is vooralsnog de club dan op de 1e vrijdagavond van de maand weer open, dat zal dan zijn 2 september.

Tot morgenavond.

grtn.
Jan de Gier

--------------------------------------------------------------------------------

3 e race GT klasse 04-05-2011

Deze keer waren er vijftien man gekomen om de derde ronde in de GT klasse te gaan rijden. Remco kwam voor het eerst aan de start en mocht meteen al beginnen met Henk Smienk, Ruud, Hugo en ondergetekende. De eerste klap was al een daalder waard, want Remco vloog werkelijk naar negentig ronden. Later bleek dit het hoogste aantal. Henk eindigde op twee en Ruud op drie met een behoorlijke achterstand. Hugo op vier en Rinus op vijf. In de tweede race waren het Otto en Jan die er een spektakel van maakten. Met minder dan een ronde verschil bleek Otto als eerste de finish te halen. Marchel eindigde op drie en Henning op vier. Almar verbeterde weer licht maar bleek bij het einde voorlaatste te zijn geëindigd en dat viel een beetje tegen. De vijf: Henk v/d Kaa, Robbert, Michel, Frans en Ed van Zal in de finale race. Henk bewees opnieuw goed in vorm te zijn. Hij won voor Robbert en de enigszins tegen vallende Michel. Frans werd vierde en Ed, die wat achterbleef op vijf. Remco de winnaar met Henk vd Kaa op twee en Otto op drie.

Rinus..

---------------------------------------------------------------------------------

3 e ronde Megane 1:28 27-04-2011

Zo kort na de paasdagen waren we alweer toe aan de derde ronde in de Megane 1:28 klasse. Zeventien “Piloten” zoals de Belgen altijd fraai zeggen, verschenen aan de start. De eerste groep bestond uit vijf man waarvan Henk Smienk een geweldige avond beleefde door tachtig ronden te rijden. “Het werd tijd” zei hij. Henning, door zijn twee magere resultaten in deze klasse onder aan de ranglijst belandt, beloofde beterschap en dat liet hij ook zien. Zijn Plaffit chassis was op het laatste moment raceklaar en een tweede plaats werd zijn deel. Almar bereikte de derde plaats en was zeer tevreden met zijn vijf en zeventig ronden. Ondergetekende begint langzaam wat sneller te worden, maar het moet nog beter en Dennis tenslotte had een lease Megane en dat rijd toch wat onwennig. In de tweede race zes man. Marchel bleek hier de snelste met tachtig ronden voor Gilbert en Tim, die steeds harder begint te rijden. Edwin moest genoegen nemen met een vierde plaats. Frans en Hugo hadden tijdens de race lichte problemen en verloren daardoor te veel ronden. Race drie met de kopgroep bleef tot het einde spannend omdat de verschillen minimaal waren. Michel had zijn bolide verbeterd en dat liet hij duidelijk zien in de race. De eindoverwinning was voor hem, want met twee ronden meer wist hij Jan achter zich te houden. Ruud Knaap werd ondanks een paar uitschieters fraai derde voor Remco. Henk v.d. Kaa en Robbert (contactproblemen) sloten de rij.

Rinus, uw racende reporter

----------------------------------------------------------------------------

3 e ronde LMP 13-04-2011

Deze avond waren er negentien heren aanwezig om elkaar te bestrijden in de LMP klasse. Van de toppers was Michel Hagenaar niet aanwezig. Zou koploper Remco van den Berg er in slagen verder uit te lopen op zijn concurrenten? Met twee overwinningen op zak leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar dat het ook anders kan lopen, verder in dit verslag. Als eerste aan de start kwamen: Tim, Rinus, Rene en Henk Smienk. Hier was de jongere garde de oudere duidelijk de baas. Tim en Rene streden om de eerste plaats, dat uiteindelijk door Tim met een ronde meer werd beslist. De tweede race werd volledig beheerst door Marchel. Hij demonstreerde zijn goede vorm door in een ritme naar de overwinning te rijden. Ed van Zal ging na een goede race met vijf ronden minder als tweede over de streep. Gilbert kreeg problemen met zijn bolide en moest na zeven en dertig ronden de strijd staken. Race drie ging tussen Ruud, Frans, Hugo, Jan en Edwin. Na wat contact problemen kwam Jan hier in zijn ritme. Hij liet Edwin op vier en Ruud op vijf ronden achter zich en met negentig ronden was hij de gevierde man deze avond. Een moeilijke opdracht voor de laatste vijf coureurs. Zie die negentig ronden maar eens te verbeteren! Remco, Michel Verbruggen, Henk van de Kaa, Henning en Robbert gingen er eens goed voor staan. Remco kwam aan de leiding doch plotseling liet zijn bolide het afweten. Een reparatie was nodig en dat kostte hem zeker vijf minuten. De anderen grepen hun kans. Plotseling een harde klap. De Mosler van Robbert vloog uit de baan met een doffe dreun. Een defecte kap kostte hem de wedstrijd. Ook hij uitgevallen. De drie over gebleven kandidaten voor de eerste plaats kregen een onverwachte kans alsnog met de overwinning vandoor te gaan. Henk bleek de eerste plaats in te nemen voor Michel en Henning. Hij kwam echter een ronde te kort voor de eindoverwinning, die was dit keer voor Jan de Gier. Proficiat!

Rinus.

--------------------------------------------------------------------------------

Vrijdagavond 1 April is de club geopend vanaf 19.30.

--------------------------------------------------------------------------------

30-03-2011 2 e ronde DTM

Deze ronde bracht ons negentien rijders aan de start. In race een was Gilbert “heer en meester` Nadat hij in de vorige week derde was geworden in de GT race, dacht hij dit te kunnen herhalen. Helaas, kwam hij tot een zevende plaats. Henk Smienk en Thomas van Doorn werden tweede en derde met zeven ronden minder. De tweede race werd bepaald door Robbert. Hij moest nog flink zijn best doen om de bolide wedstrijdklaar te maken. Dat het lukte bewees hij door deze keer als eerste te finishen. Frans als tweede moest zes ronden inleveren. Almar werd keurig derde. Race drie was voor Henk van de Kaa. Met zijn Ninco Porsche liet hij iedereen verbijsterd achter. Als een wervelwind ging hij over het circuit met weinig uitschieters. Als beloning won hij de wedstrijd. Marchel timmert ook aardig aan de weg. Hij werd tweede in de race en achtste totaal, wat weer een plekje hoger was dan in de eerste race. In de finale zou het dan moeten gebeuren, maar helaas het gebeurde niet. Jan, Remco en Michel waren de kanshebbers op de overwinning. Alle drie behaalden ze niet hun top niveau. De heren waren schijnbaar nog onder de indruk van wat er in race drie gebeurde. Ze kwamen wel in de top vier. Maar Henk was deze avond de beste, Bravo!

Rinus

--------------------------------------------------------------------------------

2 e GT race 23-03-2011

Achttien coureurs waren deze avond aanwezig om de strijd aan te binden in de GT klasse. Race één met o.a. Henning, Hugo en Henk S. werd met belangstelling gevolgd. De eerste twee heren streden om de eerste plaats waarbij Henning nu eindelijk eens geen problemen kreeg. Hugo moest het met tien ronden minder doen dan de winnaar, maar werd toch nog derde. Race twee werd beheerst door Gilbert met de steeds beter rijdende Tim op twee ronden. Otto en Jan moesten hier hun meerdere erkennen. Marchel kreeg voor de tweede keer in acht dagen behoorlijke schade, nu aan zijn nieuwe Porsche. Zou een gezamelijke schadepot geen goed idee zijn? Door de snelheid ontstaan er teveel aanrijdingen. Race drie werd een onderling gevecht tussen Michel Verbruggen en Robbert waarbij uiteindelijk maar net een ronde verschil in de uitslag genoteerd kon worden. Michel ging met de eer strijken. Zo staan beide heren weer gelijk in het klassement.

Rinus

--------------------------------------------------------------------------------

Van onze Razende Reporter……………….

1:28 race 16-03-2011

De tweede ronde bracht ons een spannende race, vooral bij de top 6 coureurs. Remco had een trage start en Michel V. een snelle. Tijdens de race veranderde dat omdat Remco lekker in zijn ritme kwam en Michel wat problemen met een aanlopende band kreeg. Uiteindelijk wist Robbert er zich nog tussen te wringen terwijl Otto twaalf baanstukken te kort kwam om voor de derde plaats in aanmerking te komen. In de middengroep een goed resultaat voor Tim Kerkhof en Marchel Mooring. Marchel kreeg bij het inrijden een crash en moest toen snel een oud chassis wedstrijd klaar maken. Het lukte hem een zesde plaats te veroveren tot zijn eigen verbazing! In de onderste helft van de uitslag is vaak pech de oorzaak van het matige resultaat. De onderste drie, waar ik zelf toe behoor (los lopend gaspedaal), Gilbert (onwillige sleperschoen) en Henning (crash met schade) sloten de rij. Hopelijk breken er betere tijden aan in de volgende een acht en twintig race!

Rinus

-------------------------------------------------------------------------------

Wekelijkse verslagen Fastlane competitie op de website.

Vanaf de tweede ronde Endurance ben ik gevraagd om wekelijks een verslag te maken. Ik doe dit met veel plezier aangezien ik al vele jaren verslagen maak en gemaakt heb bij verschillende verenigingen. Momenteel verzorg ik de competitieverslagen in Nieuwegein. Ik bezit enkele grote websites die ik al meerdere jaren beheer.

Rinus van Leeuwen of wel Uw Racende Reporter.

 

Verslag 2 e ronde Endurance race woensdag 9 maart 2011.

Het fijne van de Endurance race bij Fastlane is dat je iedere keer met andere rijders een team vormt. Zes teams van meestal drie rijders die gezamenlijk zes keer vijftien minuten rijden. Zo ook deze avond. Teamleiders waren, Michel Verbruggen, Henk van de Kaa, Jan de Gier, Michel Hagenaar, Remco van den Berg en Robbert van de Lagemaat. De top 6 van de huidige totaalstand. De bolides waar momenteel mee gereden wordt zijn van NSR de Renault Clio en de Abarth S2000 en maken soms de vreemdste capriolen. Opvallend was de matige start van Remco die met zijn eigen bolides iedereen achter zich laat, maar met de club slotcar de grootste moeite had om in het slot te houden. Michel Verbruggen blijkt een concurrent voor een hoge positie in het klassement. De gevestigde orde van Fastlane heeft zijn handen vol aan dit talent. Henk van de Kaa en Michel Hagenaar blijken door de wol geverfd en laten zich niets wijs maken. Robbert en Jan, de steunpilaren van Fastlane hebben hun handen vol al dit jeugdige talent in toom te houden. De strijd om de eerste plaats was behoorlijk spannend. De teams van Jan, Henk en Michel V. bleven kort achter elkaar rijden waarbij onderling van positie werd gewisseld omdat een team bestaat uit een “Topper” een “Middenmoter” en een achterhoede coureur en dat zijn dan meestal de nieuwe leden die nog een aanpassingstijd nodig hebben om op niveau te komen. Toen de vijfde stint begon bleek team Michel Verbruggen een aantal ronden voorsprong te hebben genomen. Dat werd nog meer in stint zes, waardoor team Verbruggen de overwinning behaalde. Tweede werd Team Henk van de Kaa op negen ronden en drie team Jan de Gier op tien ronden. Team Michel Hagenaar werd vierde, team Remco van den Berg vijfde. Team Robbert van de Lagemaat sloot de rij met een zesde plaats. Een coureur wil ik nog wel even naar voren halen. Almar van Herreveld. Hij heeft zich in snel tempo opgewerkt naar de middenmoot van het klassement door degelijk te rijden met weinig uitschieters.

-----------------------------------------------------------------------------

 

Vrijdagavond 4 maart 2011 extra clubavond.

Op verzoek van diverse leden introduceren we komende vrijdag de maandelijks terugkerende extra clubavond op de vrijdag. Naast dat we veelal de 3e zondagmiddag van de maand de club openstellen voor leden, kennissen, kinderen en overige belangstellenden, zullen we dat ook maandelijks herhalen op de 1e vrijdagavond, mits er uiteraard sprake is van voldoende animo. De betrokken data zullen nog even worden gecontroleerd en later nog kenbaar gemaakt op de site. We zijn er vanaf 19.30 uur. Vooralsnog zal de avond voornamelijk in het teken staan als sleutelavond, uiteraard is het tevens vrij rijden en is er ruimte voor het meenemen van kennissen en vrienden die ook graag eens geconfronteerd willen worden met deze vorm van racen.

Graag tot ziens in "The World of Fastlane".

---------------------------------------------------------------------------

 

Komende zondag de 20e februari is weer de maandelijkse clubmiddag bij SRC-Fastlane. De club zal open zijn vanaf 12.30 uur tot om en nabij 17.00 uur. Zoals gewoonlijk is er gelegenheid familieleden, vrienden en overige kennissen mee te nemen cq uit te nodigen voor deze middag.

Tot zondag op Fastlane.

--------------------------------------------------------------------------

 

In de eerste wedstrijd om het sixpack kampioenschap heeft Fastlane de eerste plaats behaald.
In de eerste wedstrijd om het FSN Daytona Prototype kampioenschap heeft Fastlane tevens de eerste plaats behaald.

Ga voor de complete uitslag naar http://fsn32.blogspot.com/

------------------------------------------------------------------------

 

Eindresultaat 2010 met 1 schrap van slechtse uitslag per race!!!!

 

-------------------------------------------------------------------------

 

BELANGRIJKE MEEDEDELING!!!!!!!!

Vanwege de hevige sneeuwval en de daardoor slechte wegen hebben we
besloten de club vanmiddag (19-12) niet te openen!!!!!!!!

--------------------------------------------------------------------------

Komende zondag de 19e december is weer de maandelijkse clubmiddag bij SRC-Fastlane. De club zal open zijn vanaf 12.30 uur tot om en nabij 17.00 uur. Zoals gewoonlijk is er gelegenheid familieleden, vrienden en overige kennissen mee te nemen cq uit te nodigen voor deze middag.

Tot zondag op Fastlane.

 

-----------------------------------------------------------------------------

 

Komende zondagmiddag, 21 november 2010, is er weer een club zondagmiddag. Vanaf 13.00 uur is de club geopend voor leden, maar ook andere geinteresseerden kunnen die dag terecht, dus neem je vrouw, kinderen, en/of overige familieleden en kennissen mee, dan maken we er een gezellige clubdag van. Er zal geen race worden gereden, de baan is aan een ieder ter beschikking, om te trainen en de slotcars af te stellen / tunen voor de komende clubraces om zo optimaal op de woe.avond aan de start te verschijnen, maar ook om gewoon lekker je rondjes te rijden. Wij zijn d'r, dus wellicht tot zondag !.

Grtn. Robbert & Jan

-----------------------------------------------------------------------------

Woensdagavond, 17 november 2010...........
BERE GEZELLIG EN………EEN LEDENSTOP !

 

Deze avond stond in het teken van de 1:28 PNSlot MiniZ Megane race. De voorlaatste van 2010 in deze klasse en gezien de opkomst blijven leden en overige slotracers het een bijzondere leuke en uitdagende klasse vinden. Met de recente aanmeldingen van nieuwe leden is het tegenwoordig een vol rijdersveld, ook vanavond weer 17 rijders aan de baan. Steeds meer leden die een 1:28 in orde hebben gemaakt en voor diegene die er nog geen heeft of nog niet heeft kunnen opbouwen, is het goed te zien dat meerdere Megane's, 2 keer met de race worden gebruikt. Zeg maar rustig een hechte club met fantastische leden, die ondanks de spanning en onderlinge strijd in het kampioenschap, veel voor elkaar over hebben. De sfeer met zo'n raceavond is dan keer op keer top te noemen en dat zorgt dat leden en overige geïnteresseerden vanzelf de woensdagavond als een must zien naar de club te komen. Een aantal waren vanavond voor het eerst te zien aan de baan met hun eigen of geleende 1:28 en verbazingwekkend waren hun resultaten. Naast een misschien wat minder verrassend podium, hoewel daarin toch wel weer een andere uitslag was te zien dan verwacht werd die avond, was het vanaf de 4 e plaats tot verder in het rijdersveld wel een opmerkelijke uitslag te noemen, die met de puntenverdeling in deze klasse, de stand tot aan deze avond behoorlijk door elkaar zal schudden. Top om te zien dat met wat simpele aanpassing zo her en der, rijders ineens een top resultaat neerzetten en andere normaal beter presterende piloten, ineens wat problemen ondervinden om maar weer eens de opmerking te plaatsen, elke race is weer een andere ! en dat maakt zo'n race dan ook elke keer weer een uitdaging deel te nemen, want je weet maar nooit !! Een training laat soms een heel ander beeld zien dan het verloop tijdens de race, en daar kan door het racejaar heen, bijna elke slotracers wel beamen.

Zodra de stand is bijgewerkt, kan er gerekend gaan worden en is er vanaf vandaag voor elke klasse nog 1 race te gaan in 2010. Komende woensdagavond staat de laatste LMP op de kalender van 2010, meerdere rijders die na de 1:28 race voor de komende race al aan het testen waren, los van of de slotcars voldeden aan het reglement, ik heb het laatste jaar nog nimmer zo snelle tijden op het scherm zien verschijnen, dat belooft wat voor volgende week ! De oh zo overweldigende mosler van NSR zal het langzaam aan toch zwaar gaan krijgen met de top rijdende sloting plus reynard. Daarnaast zie ik ook echte kansen voor de scaleauto radical, zie zeker niet onder zal doen voor de hiervoor genoemde bolides. Genoeg variatie dus op de baan, met naast de vanzelf goed presterende slot.it-ers wordt het een zeer interessant rijdersveld de komende tijd, 2011 zal weer een goed slotracejaar gaan worden. Veel trouwe en nieuwe leden en hoge opkomsten op de clubavonden, maken naast het nieuwe beschikbare materiaal de formule compleet en succesvol. Slotracen is en blijft gewoon een mooie hobby, op welk niveau er dan ook gereden wordt, we maken er met z'n allen een groot feest van !

Een in feite prachtig besluit maar anderzijds jammer voor eventuele kandidaat-leden, is dat Robbert en ik hebben besloten een ledenstop in te voeren. Gezien de enorme aanmeldingen in de laatste weken/maanden van o.a. leden van collega-clubs uit de omgeving, maar verrassend ook weer totale nieuwelingen die zomaar of via bestaande leden kennis maken met deze hobby is, zoals eerder opgemerkt, de opkomst op de clubavonden zo talrijk, dat we niet anders kunnen dan vanwege de tijd die een clubrace in beslag neemt, deze maatregel te nemen. Dit komt in onze optiek de gezelligheid ten goede en houdt de indeling op zo'n avond beheersbaar. Let wel, we hebben het hier over het aantal leden als deelnemer aan een race, uiteraard staat het niet leden als geïnteresseerden vrij polshoogte te nemen op onze club om mee te genieten van de gezellige sfeer. En mocht er onverhoopt toch ruimte zijn vanwege plotselinge afwezigheid van vaste rijders, is eventuele deelname incidenteel dan ook niet uitgesloten.

Tot ziens en we blijven het zeggen, ……….Welcome in the World of Fastlane !

--------------------------------------------------------------------------------------

Race, strijd, gezelligheid en ontknoping……….
Everdingen, zaterdag en zondag, 6-7 november 2010 .

De laatste in de serie SixPack32 Endurance is alweer verreden. Het spannende race jaar in deze klasse was nog niet beslist en met een spannende voorronde in Marrum bij Racing Unlimited, waarbij Speedtrack en Fastlane als koplopers elkaar op de baan geen meter gunden,( sportief gezien overigens wel………), zou het een bijzonder e en interessante race worden in Everdingen.
lees hier het complete verslag

-----------------------------------------------------------------------------

Let op !!, beide zondag clubmiddag in de maanden september en oktober worden verplaatst naar de 4e zondag van de maand, dit o.a. vanwege de te verrijden endurancerace in Friesland in het weekend 16/17 oktober.
Dus clubmiddag vanaf 13.00 uur op zondag 26 september en zondag 24 oktober 2010.

Tot op Fastlane

---------------------------------------------------------------------------

Woensdagavond, …………..wat een clubavond !!!

 

Everdingen, 16 september 2010,

 

Wat eigenlijk normaal gesproken een gewone clubavond zou zijn, was gisteravond verrassend goed bezocht met aanmelding van nieuwe leden en wellicht kandidaat slotracers, zowel beginnend als wat meer ervaren, die er over nadenken eveneens de stap te zetten wekelijks deel te gaan nemen aan verschillende klassen binnen onze club.

 

De nieuwe aanmeldingen waren dan weliswaar niet helemaal verrassend, de beide oprichters van het hagelnieuwe slotraceteam Geinslot in de persoon René de Rooij & Gilbert Waasdorp hebben gekozen om in Everdingen hun slotracecarrière voort te zetten. Met de basis die zij zich eigen hebben gemaakt als lid bij SVN te Nieuwegein, kunnen ze zich nu storten op de eigenschappen van het circuit bij Fastlane.

 

Leuk om aan te geven is dat zij binnen onze club hun koers van het opgerichte Geinslot volledig kunnen doorontwikkelen en we binnen onze eigen club een nieuw FSN ingeschreven raceteam mogen begroeten. Geinslot zal daarom tijdens de sixpack32series als eigen team gaan deelnemen en gezien de resultaten die ze al hebben laten zien als rijders in het team van SVN, kunnen we een gedegen tegenstander tegemoet zien naar mate ze ook het circuit bij Fastlane beter leren kennen.

 

Helemaal vreemd is het niet dat leden van onze eigen club, rijder zijn binnen een ander FSN ingeschreven team. Bart Hardeman die zich eveneens heeft aangemeld als nieuw lid bij Fastlane in 2010, is tenslotte al rijder bij Delta Slot. Zo wordt een veelal vanwege het voordeel van de eigen club, het rijden tijdens een endurance als de sixpack niet meer vanzelfsprekend een overwinning voor ons team van Fastlane. Die zullen daar meer de nodige moeite voor moeten doen en dat maakt het voor een dergelijke race alleen maar spannender.

 

Zo'n jaar geleden was op te merken dat het rijdersveld op de woensdagavond wat begon in te krimpen, weliswaar niet verontrustend maar door andere hobby's en overige omstandigheden van een aantal leden, werd het wat rustiger maar zeker niet minder gezellig. Met de komst van de nieuwe aanmeldingen dit jaar en daarnaast enkele overige rijders die zo af en toe om de hoek komen kijken, is het weer als vanouds ook gezellig druk aan de baan. Het enthousiasme van een aantal rijders is van dien aard, dat het hele rijdersveld in beweging is en te constateren valt dat de prestaties daarmee beter worden.

2010 zal dus in het laatste kwartaal wellicht nog de nodige veranderingen geven in het klassement, zeker als ik de race van gisteravond nog eens onder de loep neem. Alle leden hebben nog de kans zich in één of meerdere klassen naar voren te rijden, zo blijft het elke week weer een uitdaging om in ieder geval geen race te missen en onnodig punten te laten liggen.

 

Geïnteresseerd en ook de lol die rijders hebben op woensdagavond zelf onder ogen zien, neem vrijblijvend contact met ons op en/of kom eens om de hoek kijken.

 

Tot bij Fastlane……………….

 

---------------------------------------------------------------------------

Zaterdag 28 augustus 2010, op bezoek bij de buren……………..

 

Het was weer zover, ….de nabij gelegen collega slotraceclub SVN te Nieuwegein, beleefde hun jaarlijkse endurance in de Sixpack32 series van de FSN. Afgelopen zaterdag de 28 e augustus werd de 2 e race van 2010 verreden waar 6 teams aan deelnamen. Thuisrijder SVN kon het die dag opnemen tegen Delta Slot, SRG ‘tKasje, Speedtrack, Racing Unlimited en ons eigen Fastlane team. Henk vd Kaa als vaste en bewezen constante rijder van ons team werd deze race bijgestaan door nieuweling Henning van Dam. Deze laatste is niet onbekend met het circuit van SVN ( is daar bijna 2 jaar lid geweest) en was dan ook bovengemiddeld met z'n prestaties, rondetijden waar menig ervaren slotracer jaloers op zou zijn.

Favoriet is veelal het team van de thuisrijders en dat was ook deze keer het geval, SVN deed wat ze moesten doen en met de overwinning nestelden ze zich sterker in het kampioenschap voor dit jaar. Dankzij de uitstekend presterende Henk vd Kaa en Henning van Dam, naast de 2 oude rotten van Fastlane, Robbert & Jan, werd het team van Fastlane 2 e in Nieuwegein, zeg maar “Best of the Rest”.

Verrassend in de laatste fase van de wedstrijd, werd uiteindelijk Delta Slot, die met slechts minder dan een ronde Speedtrack terug verwees naar de 4 e positie. Racing Unlimited werd 5 e en de hekkensluiter van deze race was SRG ‘tKasje op de 6 e plaats, welke overigens wel het concours ‘d-elegance in de wacht sleepte met de mooiste auto die dag.

Het was wederom een sfeertje van topniveau, mooie competitie momenten op de baan, verrassende rondetijden van verschillende rijders, uitstekende organisatie vanuit SVN met prima microfoonwerk en verslaglegging van de race. Al met al weer een FSN race zoals we dat gewend zijn, heerlijk !

SVN bedankt, jullie kunnen weer trots zijn op jezelf, niet alleen met de hele opzet van de race, maar deze keer ook zeker het resultaat !

……………en richting Henk en Henning van onze club kan ik alleen maar zeggen, vooral doorgaan en zeker niet afhaken, met inzet van overige leden als bijvoorbeeld Michel Hagenaar die zich al eerder heeft bewezen in Kampen, doen Robbert & ik graag een stapje opzij om vanuit de paddock en pitsstraat jullie voorbij te zien vliegen naar de overwinning, want dat zit er zeker een keer in.

 

--------------------------------------------------------------------------

 

Everdingen, 18 april 2010, een “belevenis”………………………
………….dat was het zeker,

De 3 e FSN 1:28 MiniZ Megane is een feit, voor de 2 e maal dit jaar op de locatie SRC Fastlane te Everdingen en groots aangepakt stond deze racedag alles in het teken van een Benefietwedstrijd t.g.v. onze jonge telg binnen de FSN, Racing Unlimited! lees hier het complete verslag

-----------------------------------------------------------------------------

Zondag 18 april a.s. club open vanaf 08.30

10.00 keuring 10.30 aanvang race.

-----------------------------------------------------------------------------

Zondag 18 april wordt een benefitwedstrijd georganiseerd bij
SRC Fastlane.

De opbrengst van deze wedstrijd is ten behoeve voor de opbouw van de nieuwe FSN club Racing Unlimited te Marrum.
Op deze dag zal worden gereden in de FSN klasse MiniZ-28. Momenteel telt het FSN MiniZ-28 startveld ruim 24 licentiehouders!!!, en de verwachting is dat dit op korte termijn nog meer wordt.
Heb je (nog) geen MiniZ-28 auto, is het bezoek van dit leuke evenement zeer de moeite waard, zo zal er ook een slotraceveiling aanwezig zijn waarbij een gedeelte van de opbrengst beschikbaar wordt gesteld voor de opbouw van de club te Marrum.
Een goede catering verzorgt de inwendige mens deze dag!
Deze dag wordt oa. gesponsord door FrankSlot, De Bonte Klipper Deventer, en Slotcarracing Everdingen.

------------------------------------------------------------------------------

Zondag 21 februari 2010, de 1e FSN MiniZ-28 bij
SRC-Fastlane te Everdingen.

Een fantastische en zeker zeer gezellige slotracedag
lees hier een compleet verslag.

--------------------------------------------------------------------------------

FASTLANE HEEFT HET HEM WEER GEFLIKT !!!!!!!!!!!

Met een jaar pauze in 2008 voor wat betreft de landelijke endurance races, zijn we aanvang 2009 deel gaan nemen aan de door FSN georganiseerde Sixpack32-Series in een deelnemers veld van 7 team's. Op 6 locaties bij diverse deelnemende clubs zijn de races verreden en het mag gezegd worden dat het een spannend jaar is geweest.................... lees verder...

--------------------------------------------------------------------------------

****SLOTRACEJAAR 2010 GEOPEND ****

 

Het nieuwe slotracejaar is weer begonnen, 2009 zal in een aantal opzichten overtroffen gaan worden door 2010 ! o.a. introductie binnen de club van de 1:28 miniZ-klasse en de herintroductie van de zondag clubmiddag, houdt daarvoor de nieuwe racekalender in de gaten. Daarnaast is een belangrijke stap gezet in het meer openstellen van de club voor geinteresseerden van buitenaf. Hiermee wordt o.a. bedoeld leden van andere clubs of thuisrijders, door af te stappen van Ortmann-banden en weer op rubber te gaan rijden, kan een ieder in feite weer met z'n eigen materiaal over ons circuit scheuren!

Verder dagen we onze leden uit om eens na te denken over deelname
aan races buiten de club, de nieuwe 1:28 waar we op de club dus zelf mee starten, is daar bij uitstek een geschikte klasse voor, laat je verrassen door je eigen enthousiasme en ga er voor, wie weet wordt je wel de
ROOKIE OF THE YEAR !

--------------------------------------------------------------------------------

SPETTACOLO SPORTIVO ALFA ROMEO

Het jaarlijkse Spettacolo Sportivo Alfa Romeo werd dit jaar gehouden te Zandvoort in het weekend van 29 en 30 augustus. Inmiddels begint het voor SRC-Fastlane ook een vaste datum in de jaarlijkse agenda te worden. Via mijn contacten in de S.C.A.R.B. ( Stichting Club Alfa Romeo Liefhebbers)
 weten ze daar inmiddels wat slotracen is en waren ze een aantal jaren terug in Assen razend enthousiast over onze deelname.
Toen nog met de demo-baan van 't-Kasje kregen we een pitbox tot onze beschkking waar we een heel weekend jong en oud kennis konden laten maken met racen in schaal 1:32.

Inmiddels beschikt Fastlane zelf over een demo-baan, welke eveneens gebruikt wordt als trainingscircuit voor onze 24 uurs avonturen in Spanje. Op uitnodiging waren we ook dit jaar dat weekend in Zandvoort alwaar we met een professionele uitstraling middels een echte SwissTrax pitboxvloer en mooi aangekleed circuitonderstel de aanwezige autosport liefhebbers naar binnen lokten. Die konden op hun beurt deelnemen aan een dagklassement voor de jeugd tot 16 jaar en klassement voor de volwassen jeugd.
Met het bekende DS systeem hielden we de tijden bij om eind van de dag aan de gelukkige prijswinnaars een beker uit te reiken.   

Met name de jeugd was sterk vertegenwoordigd en mede gezien de reacties mogen we weer spreken van een super geslaagd slotraceweekend, waarvan we zelf overigens volop konden genieten van races op circuit Zandvoort zelf. Over het hele weekend heen zijn er wat foto's gemaakt, zodat je enigszins een beeld krijgt van dit evenement. Mocht je het gemist hebben, ook volgend jaar zal hetzij op Zandvoort of anders Assen, wederom de gelegenheid zijn op Italiaanse wijze kennis te maken van de wereld binnen Alfa Romeo met zowel de echte clubraces als schaal 1:32. Houdt de kalender van 2010 in de gaten !

Team Fastlane, Jan de Gier

-------------------------------------------------------------------------------

 

SRC Fastlane scoort in Genum

Tijdens de tweede wedstrijd om het Sixpack 32 kampioenschap heeft het
team van Fastlane de eerste plaats behaald.
In een mooie race wisten Remco Nico j.r. Jan en Robbert
de Slot It Jaguar onbedreigd naar de eerste plaats te rijden.

Voor een leuk verslag link even door naar www.desstreetracers.nl

 

------------------------------------------------------------------------------

SRC Fastlane aanwezig tijdens feestweek te Everdingen.


Zaterdag 25 april van 11.00 tot 14.00 uur staan we met onze
mobieleracebaan in de feesttent waar het dan aanwezige publiek kennis kan
maken met slotracen.
Voor iedereen is er gelegenheid zelf de nodige rondjes te rijden en wie
weet komt er een verborgen talent naar boven. 
 I.v.m. de feestweek in Everdingen, is
woensdagavond de 29e april de clubruimte gesloten.
De op die dag geplande EnduranceRace verschuift dan naar wo.avond 6 mei,
die sleutelavond vervalt.
 

------------------------------------------------------------------------------

Het nieuwe jaar kan weer beginnen !!!!!

Om te beginnen iedereen een goed en sportief 2009 !!!!!

Het seizoen 2008 zit er weer op, de uitslag is bekend, de schrapresultaten zijn toegepast ( iedere klasse 1 schrapresultaat, endurance telt niet mee in het totaal). Kijk voor de totaal uitslag lijst in het "mededelingen menu".

De jaarlijkse oliebollen race was weer een succes met 27 rijder(s)(sters) en zoals te verwachten oergezellig, een compleet verslag met foto's kun je binnenkort verwachten.

-------------------------------------------------------------------------------

Beste Leden en overige belangstellenden,

Woensdag 24 en 31 december is er geen clubavond. In plaats daarvan organiseren we op zondagmiddag 28 december een grote familiedag op de club, vanaf 12.00 uur zijn we open. Alle clubleden zijn dan ook uitgenodigd vrouw, kinderen en overige familieleden en/of  kennissen mee te nemen voor een gezellige middag, tevens zal er een bijzondere race worden georganiseerd waar een ieder aan mee kan doen, dus zowel groot en klein. Rest ons iedereen namens Fastlane fijne dagen toe te wensen en een gelukkig en sportief slotracejaar !

Robbert & Jan

--------------------------------------------------------------------------------

De vakantie is voorbij !!!!!!

........ en de woensdagavonden worden weer lekker bezocht. Ook de recente feestweek in Zijderveld hebben we als SRC-FASTLANE actief onze inzet getoond. Op uitnodiging van Pieter van Hemert hebben we een mooie ninco 22mtr. 4 sporen demo baan ingezet om zo het bezoekend publiek kennis te laten maken met helaas nog steeds onze te onbekende hobby. Uit deze gezellige dag, met toch wel wat geinteresseerde grote jongens. verwachten we toch nog wel aanstormend talent.

--------------------------------------------------------------------------------

Beste mede SSCN-ers,

Vanwege organisatorische problemen, diverse afmeldingen en overige redenen w.o. volgens sommigen de ongelukkig gekozen datum, heeft FASTLANE besloten de race van 4 mei komend te annuleren. Of we een alternatieve datum naar voren zullen brengen is nog niet zeker.

--------------------------------------------------------------------------------

 

DE EERSTE MINI-ENDURANCE IS EEN FEIT……….

Woensdagavond 20 februari 2008 heeft het 1 e mini endurance evenement plaatsgevonden op onze club. Deze is verreden met de inmiddels welbekende 1:24 BRM porsche en de voor ons nieuwe klasse in het voor de club
uitgedachte endurance-idee is met veel enthousiasme door onze leden ontvangen.

Met 13 aanwezige rijders zijn op loting 6 team's gevormd zodat met een maximale bezetting 6 BRM's het tegen elkaar moesten opnemen. Met een rijtijd per spoor van 18 minuten was het voor een aantal wennen zo voor de 1 e keer een redelijk lange afstand te rijden maar over het algemeen kan gesteld worden dat er juist veel competitie was te zien. Rijdend op 12 volt met BRM's die gelijkwaardig waren afgesteld, kwamen er verrassende resultaten te voorschijn.

Samenvattend is het een topavond geweest met veel strijd en plezier, zeker een toegevoegde waarde als raceavond op de woensdag. Zie bij uitslagen de stand
in dat kampioenschap en het resultaat van die woensdag.

 

Het race seizoen is weer begonnen

De eerste twee wedstrijden van het jaar hebben we alweer achter de rug.
Alle nieuwe regelementen staan nu compleet op de download site
en de eerste uitslagen zijn online .

-------------------------------------------------------------

Lees hier het verslag van de oliebollen/caravan race die gestreden is door 35 rijders (dames en heren) 30 december j.l.


-------------------------------------------------------------

SSCN kampioenschap geprolongeert……………….

 

Dit jaar heeft SRC Fastlane met 2 team's deelgenomen aan de landelijk georganiseerde SSCN Endurance wedstrijden. Net als in 2006 heeft het 1 e team in de eindklassering de eerste plaats veroverd en de wisselbeker thuis gehouden, terwijl Team 2 als nieuwkomer dit jaar op een niet onverdienstelijke 4 e plaats
is geëindigd, net achter Slipstream. Tevens hebben we in 2007 deelgenomen
met 2 team's aan de inmiddels bekende 24 hrs. Grp.C te Igualada Spanje, georganiseerd door CricCrac. Helaas was daar het resultaat wat teleurstellend vanwege mechanische pech maar samengevat kunnen we rustig zeggen dat
SRC Fastlane een geslaagd seizoen 2007 achter de rug heeft.

 

Assen, 25/26 Augustus

Spettacolo Sportivo Alfa Romeo 2007

Dat is waar SRC Fastlane, weliswaar in schaal 1:32, dit jaar aan mee heeft gedaan. In samenwerking met SRG ‘t-Kasje is een slotracecircuit neergezet, alwaar we menige Alfa Romeo liefhebber met een Alfa 156 Racing hebben laten rijden. Onze bijdrage aan dit grote evenement op het Circuit van Assen was een groot succes en proeft naar meer. Zo hebben we de jeugd maar ook met name volwassen kinderen laten zien hoe mooi slotrace kan zijn! ..lees meer

 

Everdingen, 16 augustus 2007

Fastlane leeft op na vakantieperiode:

Na een zeer rustige vrijdagclubavond op 10 augustus, waren de leden
gisteravond op woensdag de 15 e weer goed vertegenwoordigd.
Een aantal zagen kans hun positie in de toerwagen klasse te verbeteren
en er was dan ook volop strijd op de baan. Met wat nieuwe gasten en een
te vieren verjaardag, was het bijzonder gezellig te noemen. Met stijgende resultaten van diverse leden, kijken wij met veel plezier vooruit naar de nog komende clubraces.

 

Onze sponsors